ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

តែ​ខ្មៅក៏​​មាន​ប្រយោជន៍​មិន​ចាញ់​តែ​បៃតងដែរ

5 ឆ្នាំ មុន

មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​ផឹក​តែ​ខ្មៅ​ដើម្បី​ឲ្យ​ឆាប់​មាន​កម្លាំង ។ មាន​អំណះអំណាង​បែប​វិទ្យាសាស្ត្រ​ដ៏​ល្អ​មួយ​ដែល​បង្ហាញ​អំពី​ប្រសិទ្ធភាព​របស់​តែ​នេះ ។ តែ​ខ្មៅ​មាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ច្រើន​ណាស់ ។ វា​ក៏​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ជួយ​ភ្ញោ​ច​បន្តិចបន្តួច​ដែរ​ឈ្មោះ​ថា Theophylline​។ សារធាតុ​ទាំង​ពីរ​នេះ​អាច​ទៅ​បង្កើន​ល្បឿន​ចង្វាក់បេះដូង និង​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​កាន់តែ​ច្រើន​បាន…

មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​ផឹក​តែ​ខ្មៅ​ដើម្បី​ឲ្យ​ឆាប់​មាន​កម្លាំង ។ មាន​អំណះអំណាង​បែប​វិទ្យាសាស្ត្រ​ដ៏​ល្អ​មួយ​ដែល​បង្ហាញ​អំពី​ប្រសិទ្ធភាព​របស់​តែ​នេះ ។ តែ​ខ្មៅ​មាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ច្រើន​ណាស់ ។ វា​ក៏​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ជួយ​ភ្ញោ​ច​បន្តិចបន្តួច​ដែរ​ឈ្មោះ​ថា Theophylline​។ សារធាតុ​ទាំង​ពីរ​នេះ​អាច​ទៅ​បង្កើន​ល្បឿន​ចង្វាក់បេះដូង និង​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​កាន់តែ​ច្រើន​បាន ។ តែ​បៃតង​ក៏​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ផ្តល់​សុខភាព​ច្រើន​ដែរ​នោះ​គឺ Polyphenols ដែល​ជា​អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់​សម្រាប់​ជួយ​ការ​ពារ​កោសិកា​ពី​ការ​ខូចខាត​របស់ DNA ។

អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​មួយ​ចំនួន​គិត​ថា អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់ ពិសេស​ៗ​ក្នុង​តែ​ដូច​ជា Polyphenols និង Catechins ប្រហែលជា​ជួយ​បង្ការ​ជំងឺមហារីក​មួយ​ចំនួន ។ ឧទាហរណ៍ ការ​ស្រាវ​ជ្រាវ​មួយ​ចំនួន​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ស្ត្រី​ដែល​ផឹក​តែ​ខ្មៅ​ជា​ទៀងទាត់​មានការ​ថយ​ចុះ​នូវ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺមហារីក​ក្រពេញ​អូវែ​ជាង​ស្ត្រី​ដែល​មិន​បាន​ផឹក​តែ​នេះ ។ ប៉ុន្តែ​រឿង​នេះ​ក៏​ត្រូវការ​ការ​ស្រាវជ្រាវ​បន្ថែម​ទៀត​ដែរ ។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត ការ​ស្រាវជ្រាវ​បាន​បញ្ជាក់​ទៀត​ថា តែ​ខ្មៅ​មិន​បាន​កាត់​បន្ថយ​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺមហារីក​សុដន់​, ក្រពះ ឬ​ពោះ​វៀន​ធំ​និង​ចុង​ពោះវៀនធំ​ឡើយ ។  អំណះអំណាង​ដែល​កាន់តែ​ច្បាស់​នោះ​គឺថា អង់​ទី​អុក​ស៊ី​ដង់​ក្នុង​តែ​ខ្មៅ​ប្រហែលជា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម​បាន ជា​ពិសេស​លើ​មនុស្ស​ស្រី​តែ​ម្តង ។ វា​ក៏​ប្រហែលជា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​គាំងបេះដូង​ដែរ ។ ការ​ទទួលទាន​តែ​ខ្មៅ​ជា​ទៀងទាត់​ក៏​ប្រហែលជា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​មួយ​ចំនួន​ដូច​ជា​៖ ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម, ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ឡើង​ខ្ពស់, ​គ្រួ​ស​ក្នុង​តម្រងនោម, ​ជំងឺ Parkinson ប៉ុន្តែ​តម្រូវ​ការ​នៃ​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​បន្ថែម​ចំពោះ​ឥទ្ធិពល​របស់​តែ​បៃតង​ចំពោះ​ជំងឺ​ទាំងនេះ​ត្រូវ​តែ​ធ្វើ​បន្ថែម​ដើម្បី​បញ្ជាក់​អំពី​ភាព​ច្បាស់លាស់​របស់​វា ។  អំណះអំណាង​ដំបូង​ដែល​បញ្ជាក់​​អំពី​ការ​ប្រើប្រាស់​តែ​ខ្មៅ​រយៈពេល​យូរ​នោះ​គឺថា វា​ក៏​ប្រហែលជា​ជួយ​ការពារ​ខ្លួន​ពី​ជំងឺ​ដូច​ជា​៖ ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង, ​ជំងឺមហារីក​សួត ប៉ុន្តែ​ការ​សិក្សា​ជា​លក្ខណៈ​ទ្រង់ទ្រាយ​ធំ​ត្រូវ​តែ​ធ្វើ​ដើម្បី​បញ្ជាក់​ឲ្យ​បាន​ច្បាស់​អំពី​រឿង​នេះ ។ ហើយ​សារធាតុ​ចម្រាញ​ចេញពី​តែ​បៃតង​ត្រូវ​បាន​គេ​ដាក់​លក់​ជា​ថ្នាំ​បំប៉ន ។ ពេល​ខ្លះ​ថ្នាំ​បំប៉ន​នេះ​មាន​ទាំង​ប្រភេទ​ឫស​ឈើ ផ្សេង​ៗ, វីតាមីន ឬ​ជាតិ​រ៉ែ ។

ការ​ផឹក​ទឹកតែ​ខ្មៅ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម (​មួយ​ទៅ​បួន​ពែង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​) ប្រហែលជា​ជួយ​បង្កើន​សម្ពាធ​ឈាម​បាន​បន្តិច ប៉ុន្តែ​ឥទ្ធិពល​របស់​វា​មិន​មាន​រយៈពេល​យូរ​នោះ​ទេ ។ ការ​ផឹក​ក្នុង​ចំនួន​ដូច​គ្នា​នេះ​មិន​មាន​ជាប់​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​ការ​លើស​សម្ពាធ​ឈាម​រយៈពេល​យូរ​ឡើយ ។ ការ​សិក្សា​ជា​លើក​ដំបូង​លើ​មនុស្ស​បាន​បង្ហាញ​អោយ​ដឹង​ថា ថ្នាំ​បំប៉ន​ប្រភេទ​តែ​ខ្មៅ​អាច​បង្កើន​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​សម្ពាធ​ឈាម​បាន ។ ការ​ប្រែប្រួល​សម្ពាធ​ឈាម​អាច​ជា​រឿង​មួយ​គួរ​អោយ​បារម្ភ ។ ទោះបីជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​កើនឡើង​តិចតួច​ប្រហែលជា​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​អ្នក​វិលមុខ​ដោយសារ​តែ​សម្ពាធ​ឈាម​ចុះ​ខ្សោយ​ពេល​ក្រោកឈរ ៕

ស្រង់​ពី​គេហទំព័រ​សុខភាព

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ