អំណះអំណាងមួយដើម្បីធ្វើឲ្យចរន្តឈាមរបស់អ្នកមានដំណើរការល្អនៅក្នុងខួរក្បាល គឺការទទួលទានខ្លាញ់ត្រី ។ ជាតិខ្លាញ់ប្រភេទ Omega-3 ដែលមាននៅក្នុងត្រី មានតួរនាទីដែលមិនគួរឲ្យជឿជាច្រើននៅក្នុងចរន្តឈាមមនុស្ស ដែលធ្វើឲ្យងាយនឹងកើតជំងឺដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល ។ ទោះបីជាអ្នកកើតជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលហើយក៏ដោយ ការខូចខាតរបស់វានឹងមានសភាពតិចតួចប៉ុណ្ណោះ ប្រសិនបើអ្នកមានកំរិតខ្លាញ់ត្រីច្រើននៅក្នុងចរន្តឈាម ។
ការស្រាវជ្រាវ ថ្មីៗនេះរបស់ជនជាតិហុល្លង់ បានរកឃើញថា មនុស្សប្រុសក្នុងអាយុរវាង៦០ទៅ៦៩ឆ្នាំ ដែលទទួលទានត្រីយ៉ាងហោចណាស់ម្តងក្នុងមួយសប្តាហ៍ គឺគ្រាន់តែអាចមានឱកាសកើតជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលតែពាក់កណ្តាលប៉ុណ្ណោះ ក្នុងអំឡុងពេល១៥ឆ្នាំខាងមុខនេះ បើប្រៀបធៀបនឹងអ្នកអ្នកមិនទទួលទានត្រីសោះ ។
លើសពីនេះទៅទៀត ការសិក្សាជាច្រើនប្រភេទក្នុងប្រទេសជប៉ុនបានបង្ហាញថា អ្នកដែលនិយមចូលចិត្តបរិភោគត្រីច្រើន គឺមិនសូវស្លាប់ទេ ទោះបីជាពួកគេមានជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលក៏ដោយ ។ អ្នកស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានរកឃើញថា សម្រាប់អ្នកភូមិដែលរស់នៅដោយរបបនេសាទត្រី ហើយពួកគេបានទទួលទានត្រីប្រមាណ២៥០ក្រាមជារៀងរាល់ថ្ងៃ អាចនឹងកើតជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលតែ២៥ទៅ៣០ភាគរយតែប៉ុណ្ណោះ គឺវាតិចជាងកសិករដែលទទួលទានត្រីតែ៨៥ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ ។
វាក៏ត្រូវបានដាក់បង្ហាញឲ្យឃើញដែរថា អច្ឆរិយនៃខ្លាញ់ Omega-3 ក្នុងសត្វត្រី អាចកែប្រែចរន្ត ឈាមកុំឲ្យងាយនឹងមានកំណក និងស្ទះសរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាលបាន ។ ការសម្គាល់ខ្លះទៀតដែលត្រូវបានសិក្សាដោយ William Lands, Ph.D., នៅ
សាកលវិទ្យាល័យ Illinois ក្នុងរដ្ឋ Chicago បានបង្ហាញថា ការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីការដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាលរបស់សត្វ ត្រូវបានគិតថា មានចំនួនតិចតួចទេ ប្រសិនបើកាលពីមុនវាត្រូវបានគេឲ្យចំណីជាខ្លាញ់ត្រីជាអាហារ ។ ប្រសិនបើអ្នកស្ថិតក្នុងអាយុដែលភ័យខ្លាចលើការរួមតូចនៃសរសៃឈាម ដោយសារតែមានវត្តមានកំណកឈាម ។ នៅពេលដែលអ្នកបរិភោគខ្លាញ់ត្រី ជាតិខ្លាញ់ត្រីនេះនឹងជួយទៅសាងសង់ឡើងវិញនូវរចនាសម្ព័ន្ធភា្នសរបស់កោសិកា ។ កោសិកាទាំងនោះនឹងមិនស្ពឹកស្រពន់ក្នុងការធ្វើការទេ ជាពិសេសនៅពេលដែលអ្នកទទួលទានខ្លាញ់ត្រីគ្រប់គ្រាន់ និងទឹកគ្រប់គ្រាន់។
នេះមានន័យថា កោសិការគ្រាប់ឈាមដែលខូចទ្រង់ទ្រាយ និងល្អជាងមុនតាមរយៈរឹតបន្តឹងសរសៃឈាម ដើម្បីទទួលបាននូវការផ្គត់ផ្គងអុកស៊ីសែនទៅក្នុងកោសិការខួរក្បាល និងបេះដូង។ ភាពបត់បែនដូច្នោះអាចជួយសង្គ្រោះជីវិតរបស់អ្នកបាន ជាពិសេសគឺភាពចាស់ជរាទៅតាមអាយុរបស់សរសៃឈាមអាក់ទែ និងការរូមតូចរបស់វា។
ការទទួលទាន់ខ្លាញ់សត្វ (Saturated Animal Fat) មាននិន្នាការធ្វើឲ្យភ្នាសរបស់កោសិការក្នុងខ្លួនទៅជារឹងៗ ។ វាគឺជាហេតុផលមួយទៀតសំរាប់អ្នកដែលមានការបារម្ភអំពីជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងជំងឺបេះដូង-សរសៃឈាម ជាទូទៅត្រូវតែចៀសឲ្យឆ្ងាយពីការទទួលទានខ្លាញ់ដូច្នេះ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ