ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្មាន​មិន​ដល់​ថា​! ផ្លែ​ប៉េ​ស​ ក៏​ជំនួយ​ដល់​ភ្នែក ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​បេះដូង​ផង​ដែរ

10 ម៉ោង មុន

ផ្លែ​ប៉េ​ស​ជា​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់ ហើយ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។ ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​របស់​ផ្លែ​ប៉េ​ស​៖ ១. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក ផ្លែ​ប៉េ​ស​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ វីតាមីន A ដែល​មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​ក្នុង​ការ​ថែរក្សា​សុខភាព​ភ្នែក​ឱ្យ​បាន​ល្អ​។ ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉េ​ស​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​ការពារ​បញ្ហា​ភ្នែក​ដូច​ជា​ជំងឺ​ភ្នែក​ស្ងួត…

ផ្លែ​ប៉េ​ស​ជា​ផ្លែ​ឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់ ហើយ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។ ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​របស់​ផ្លែ​ប៉េ​ស​៖

១. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក

ផ្លែ​ប៉េ​ស​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ វីតាមីន A ដែល​មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​ក្នុង​ការ​ថែរក្សា​សុខភាព​ភ្នែក​ឱ្យ​បាន​ល្អ​។ ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉េ​ស​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​ការពារ​បញ្ហា​ភ្នែក​ដូច​ជា​ជំងឺ​ភ្នែក​ស្ងួត និង​ជំងឺ​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​វ័យ​ចំណាស់​។

២. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ស្បែក

សារធាតុចិញ្ចឹម​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ប៉េ​ស​ដូច​ជា វីតាមីន C និង សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម (antioxidants) ដើរតួ​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ថែរក្សា​សុខភាព​ស្បែក​។ វា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ស្នាម​ជ្រីវជ្រួញ ការពារ​ស្បែក​ពី​ការ​ខូចខាត​ដោយសារ​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​សភាព​ភ្លឺ​ថ្លា​។

៣. ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ

ផ្លែ​ប៉េ​សមាន​ផ្ទុក ជាតិ​សរសៃ (fiber) ខ្ពស់ ដែល​ជួយ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​បាន​ល្អ​ប្រសើរ​។ ជាតិ​សរសៃ​ជួយ​ការពារ​បញ្ហា​ទល់លាមក និង​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ ដែល​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​សម្រក​ទម្ងន់​។

៤. ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង

ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ប៉េ​ស​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​សម្ពាធ​ឈាម ដោយសារ​តែ​វា​មាន​ផ្ទុក​នូវ ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម (potassium) និង ជាតិ​សរសៃ​។ ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ចង្វាក់បេះដូង និង​កម្រិត​សម្ពាធ​ឈាម​បាន​ល្អ​។

៥. ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ

ផ្លែ​ប៉េ​សមាន វីតាមីន C ច្រើន ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​រាង​កាយ​ក្នុង​ការ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺឆ្លង​ផ្សេង​ៗ​។ វីតាមីន C ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​បង្កើត​កោសិកា​ឈាមស​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​ការពារ​រាង​កាយ​ពី​ជំងឺ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ