ទឹកល្ពៅ គឺជាភេសជ្ជៈដែលផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព ព្រោះល្ពៅសម្បូរទៅដោយវីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម (antioxidants)។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗនៃការទទួលទានទឹកល្ពៅ៖
១. ជួយដល់សុខភាពភ្នែក
ទឹកល្ពៅសម្បូរទៅដោយ វីតាមីន A ខ្ពស់ ដែលមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាពភ្នែក។ ការទទួលទានវីតាមីន A គ្រប់គ្រាន់អាចជួយការពារភ្នែកពីបញ្ហាផ្សេងៗដូចជា ជំងឺភ្នែកស្ងួត និងការចុះខ្សោយនៃកោសិកាភ្នែកនៅពេលវ័យកាន់តែចាស់។
២. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ទឹកល្ពៅជាប្រភពដ៏ល្អនៃ វីតាមីន C ដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ។ វីតាមីន C ជួយជំរុញការផលិតកោសិកាឈាមសដែលចាំបាច់ដើម្បីប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងមេរោគ និងជំងឺផ្សេងៗ។
៣. ជួយថែរក្សាសម្រស់ស្បែក
សារធាតុ beta-carotene ដែលមាននៅក្នុងល្ពៅ ត្រូវបានបំប្លែងទៅជាវីតាមីន A នៅក្នុងរាងកាយ ។ សារធាតុនេះរួមជាមួយ វីតាមីន C ជួយការពារស្បែកពីការបំផ្លាញដោយពន្លឺព្រះអាទិត្យ និងធ្វើឱ្យស្បែកមានសុខភាពល្អ ភ្លឺថ្លា ។
៤. ជួយដល់សុខភាពបេះដូង
ទឹកល្ពៅមានផ្ទុកនូវ ប៉ូតាស្យូម និង ជាតិសរសៃ ដែលជួយរក្សាសម្ពាធឈាមឱ្យនៅធម្មតា និងកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់។ កត្តាទាំងនេះជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។
៥. ជួយដល់ការសម្រកទម្ងន់
ទឹកល្ពៅមានកាឡូរីទាប និងសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ដែលអាចជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ និងកាត់បន្ថយចំណង់អាហារ។ ដូច្នេះ វាជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់។
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ទាំងនេះ អ្នកអាចធ្វើទឹកល្ពៅដោយខ្លួនឯង ដោយយកសាច់ល្ពៅទៅចំហុយ ឬស្ងោរឱ្យឆ្អិន រួចយកទៅក្រឡុកជាមួយនឹងទឹកស្អាត ឬទឹកដោះគោ ។ អ្នកអាចបន្ថែមគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗដូចជា ខ្ញី ឬ cinnamon ដើម្បីបង្កើនរសជាតិក៏បាន ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ