ម្សៅខ្ញី គឺជាគ្រឿងផ្សំដ៏មានប្រយោជន៍ដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់ទាំងក្នុងការធ្វើម្ហូប និងឱសថបុរាណ ។ វាសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម និងសមាសធាតុសកម្មដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព ។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗរបស់ម្សៅខ្ញី ៖
១. ជួយសម្រួលការរំលាយអាហារ
ម្សៅខ្ញីមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការជួយសម្រួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ វាអាចជួយកាត់បន្ថយបញ្ហាដូចជា ចង្អោរ ក្អួត ហើមពោះ និងទល់លាមក។ ការទទួលទានម្សៅខ្ញីអាចជំរុញចលនានៃពោះវៀន និងជួយឱ្យអាហាររំលាយបានល្អ។
២. កាត់បន្ថយការឈឺចាប់ និងរលាក
សារធាតុ gingerol ដែលជាសមាសធាតុសកម្មនៅក្នុងខ្ញី ត្រូវបានគេដឹងថាមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក និងការឈឺចាប់។ ដូច្នេះ ម្សៅខ្ញីអាចជួយកាត់បន្ថយការឈឺសន្លាក់ ការឈឺសាច់ដុំបន្ទាប់ពីហាត់ប្រាណ និងការឈឺចាប់ដោយសារការរលាកផ្សេងៗ។
៣. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ម្សៅខ្ញីមានសមត្ថភាពក្នុងការជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ ដោយសារតែវាមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងប្រឆាំងនឹងវីរុស។ ការទទួលទានវាជាប្រចាំអាចជួយឱ្យរាងកាយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្តាសាយ និងផ្តាសាយធំ។
៤. ជួយដល់សុខភាពបេះដូង
ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា ខ្ញីអាចជួយកាត់បន្ថយកត្តាប្រឈមនឹងជំងឺបេះដូង ដូចជា បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) និងសម្ពាធឈាម។ ម្សៅខ្ញីក៏អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃកំណកឈាមផងដែរ។
៥. ជួយសម្រកទម្ងន់
ម្សៅខ្ញីអាចដើរតួជាជំនួយក្នុងការសម្រកទម្ងន់។ វាជួយបង្កើនការដុតបំផ្លាញកាឡូរី និងកាត់បន្ថយចំណង់អាហារ ធ្វើឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។ ការទទួលទានភេសជ្ជៈដែលមានម្សៅខ្ញីអាចជួយបង្កើនប្រសិទ្ធភាពនៃការសម្រកទម្ងន់។
អ្នកអាចប្រើប្រាស់ម្សៅខ្ញីដោយលាយវាជាមួយតែ ឬភេសជ្ជៈផ្សេងៗ ដាក់ក្នុងស៊ុប ឬក៏ប្រើជាគ្រឿងទេសសម្រាប់បន្ថែមរសជាតិដល់ម្ហូបអាហាររបស់អ្នក ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ