ប្រទេសឥណ្ឌាប្រហែលជាប្រមូលផលអំពៅបានគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ផលិតស្ករសនាំចេញទៅកាន់ទីផ្សារនៅឆ្នាំនេះ បើទោះបីជាភ្លៀងរដូវមូសុងវស្សាមិនគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ដំណាំអំពៅនៅក្នុងតំបន់មួយចំនួនក៏ដោយ ។ រដ្ឋមន្ត្រីស្បៀងអាហារលោក K.V Thomas ថ្លែងថា យើងអាចផលិតស្ករសបានគ្រប់គ្រាន់នៅឆ្នាំ២០១២-២០១៣ ដើម្បីបំពេញតម្រូវការប្រើប្រាស់ក្នុងស្រុកនិងអាចសល់សម្រាប់នាំចេញបាន ។ លោកថា ឥណ្ឌាជាប្រទេសដែលផលិតស្ករសធំបំផុតក្នុងពិភពលោក និងផលិតស្ករសបាន២៤,៥លានតោននៅក្នុងឆ្នាំនេះ ។ លោកបន្ថែមថា រដ្ឋាភិបាលនឹងមិនបញ្ឈប់ការបា៉ន់ស្មានរបស់ខ្លួនទេ រហូតដល់ចុងខែនេះ ។
រដ្ឋាភិបាលអាចធ្វើការសម្រេចថាតើត្រូវនាំចេញស្ករសប៉ុន្មាន ព្រោះថាអំពៅជាផលិតផលកសិកម្មតែមួយដែលមិនទាន់បានធ្វើបដិនិយតកម្មបើទោះបីជាមានការដាក់ជូនសំណើស្តីពីការធ្វើបដិនិយតកម្មដល់រដ្ឋាភិបាលហើយក៏ដោយ ។ យ៉ាងណាក៏ដោយ ការទប់ស្កាត់ចំពោះការគ្រប់គ្រងរបស់រដ្ឋមិនដាច់ស្រេចទេ ព្រោះថារដ្ឋាភិបាលត្រូវការរក្សាថាមពលទីផ្សារឱ្យមានស្ថិរភាពទល់នឹងភាពដែលអាចរកបាននៃផលិតផលកសិកម្ម ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ