ត្រីអាំង ឬត្រីដុតជួយបន្ធូរបន្ថយជំងឺខួរក្បាលចុះខ្សោយ
មជ្ឈមណ្ឌលវេជ្ជសាស្ត្រនៃមហាវិទ្យាល័យ ភីតស្បឺក សហរដ្ឋអាមេរិក បានសិក្សាស្រាវជ្រាវឃើញថា ការដែលគ្រាន់តែប្តូរមកទទួលទានត្រីអាំង ឬត្រីដុត ក្នុងមួយសប្តាហ៍មួយពេល នឹងជួយទ្រទ្រង់សុខភាពខួរក្បាល កាត់បន្ថយការប្រឈមមុខនឹងការភ្លេចភ្លាំង ការចងចាំចុះខ្សោយ និងបន្ថយការកើតជំងឺចុះខ្សោយនៃខួរក្បាលបាន។ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានរកឃើញនៅក្នុងការស្រាវជ្រាវ ដោយត្រួតពិនិត្យខួរក្បាលតាមរយៈម៉ាស៊ីនថត ឃើញថា ការទទួលទានត្រីអាំង ឬត្រីដុត នឹងជួយប៉ះប៉ូវដល់កោសិកាសរសៃប្រសាទ
ចែករំលែកព័តមាននេះ