ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កុំ​ធ្វេសប្រហែស​! បើ​អ្នក​ឃើញ​របស់ ៤ នេះ​ក្នុង​ទូទឹកកក ប្រញាប់​យក​ចេញ​ភ្លាម​! អាច​ផ្ទុះ​រាលដាល​ដល់​ផ្ទះ​!

3 ម៉ោង មុន

ជាង​ជួសជុល​ទូទឹកកក​បាន​ព្រមាន​ថា មាន​របស់របរ​មួយ​ចំនួន​ដែល​មនុស្ស​ទម្លាប់​ដាក់​ក្នុង​ទូទឹកកក​ដែល​មាន​ហានិភ័យ​ខ្ពស់​អាច​បង្ក​ឲ្យ​ខូចខាត ឬ​ផ្ទុះ​បាន​។ យក​វា​ចេញ​ជា​បន្ទាន់​! នេះ​បើ​យោង​តាម​ការ​ផ្សាយ​របស់​សារព័ត៌មាន​បរទេស​។ ប្រអប់​/​ដប​កញ្ចក់​:នៅ​ពេល​អង្គធាតុ​រាវ (​ទឹក ស៊ុប ទឹក​គុយ​រី​) កក​ក្នុង​ធុង​កញ្ចក់…

ជាង​ជួសជុល​ទូទឹកកក​បាន​ព្រមាន​ថា មាន​របស់របរ​មួយ​ចំនួន​ដែល​មនុស្ស​ទម្លាប់​ដាក់​ក្នុង​ទូទឹកកក​ដែល​មាន​ហានិភ័យ​ខ្ពស់​អាច​បង្ក​ឲ្យ​ខូចខាត ឬ​ផ្ទុះ​បាន​។ យក​វា​ចេញ​ជា​បន្ទាន់​! នេះ​បើ​យោង​តាម​ការ​ផ្សាយ​របស់​សារព័ត៌មាន​បរទេស​។

ប្រអប់​/​ដប​កញ្ចក់​:
នៅ​ពេល​អង្គធាតុ​រាវ (​ទឹក ស៊ុប ទឹក​គុយ​រី​) កក​ក្នុង​ធុង​កញ្ចក់ វា​នឹង​ពង្រីក​បរិមាណ​យ៉ាង​ខ្លាំង ដែល​បណ្តាល​ឲ្យ​កញ្ចក់​ផ្ទុះ ឬ​បែក​ភ្លាម​ៗ​។
គ្រោះថ្នាក់​: មិន​ត្រឹមតែ​អាច​កាត់​ដៃ​ទេ ថែម​ទាំង​អាច​បំផ្លាញ​ជញ្ជាំង​អាលុយមីញ៉ូម​ទូ​បង្កក​ទៀត​ផង​។ (​គួរ​ប្រើ​ប្រអប់​ប្លា​ស្ទិ​ក​ធន់​នឹង​ត្រជាក់​ជំនួស​វិញ​)

ទឹកកក​ស្ងួត​:
ទឹកកក​ស្ងួត​គឺជា​កាបូនឌីអុកស៊ីត​រឹង (CO₂ solid) ដែល​នឹង​ប្រែជា​ឧស្ម័ន​លឿន​ណាស់​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ទូទឹកកក​។
គ្រោះថ្នាក់​: នៅ​ពេល​ទុក​ក្នុង​ទូ​បង្កក​ដែល​បិទ​ជិត ឧស្ម័ន CO₂ នេះ​នឹង​បង្កើត​សម្ពាធ​ខ្ពស់​យ៉ាង​លឿន រហូត​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ ទ្វារ​ទូទឹកកក​ផ្ទុះ ឬ​ខូច​ប្រព័ន្ធ​ត្រជាក់​ធ្ងន់ធ្ងរ​។

ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​កាបូន (​ស្រា​បៀរ​, កូ​ឡា​…):
ភេសជ្ជៈ​ទាំងនេះ​មាន​ឧស្ម័ន CO₂ រលាយ​នៅ​ក្នុង​ទឹក​។ នៅ​ពេល​កក ទឹក​ពង្រីក​លឿន ហើយ​សម្ពាធ​ឧស្ម័ន​ខាងក្នុង​ក៏​កើនឡើង​ខ្លាំង​។
គ្រោះថ្នាក់​: អាច​បណ្តាល​ឲ្យ ដប ឬ​កំប៉ុង​ផ្ទុះ ប៉ះពាល់​ដល់​អ្នក​ប្រើប្រាស់ និង​ធ្វើ​ឲ្យ​ខូចខាត​ទ្រនាប់​ថាស ឬ​ជ័រកៅស៊ូ​ទ្វារ​ទូទឹកកក​។

អាហារ​ដែល​នៅ​សើម​/​មានទឹក​៖
ការ​ដាក់​បន្លែ សាច់ ឬ​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​នៅ​សល់​ទឹក​ទៅ​បង្កក ធ្វើ​ឲ្យ​ទឹកកក​នៅ​លើ​ផ្ទៃ​អាហារ និង​ជញ្ជាំង​ទូទឹកកក​។

គ្រោះថ្នាក់​: ការ​កក​ទឹកកក​ក្រាស់​ធ្វើ​ឲ្យ ទូទឹកកក​ដំណើរការ​ធ្ងន់ ប្រើប្រាស់​អគ្គិសនី​ច្រើន អាច​បំបែក​ថាស និង​កាត់​បន្ថយ​អាយុកាល​ទូទឹកកក​។ (​គួរ​ជូត​ឬ​បង្ហូរទឹក​ចេញ​ឲ្យ​ស្ងួត​មុន​ដាក់​បង្កក​)៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ