សុខភាព៖ សម្រាប់អ្នកដែលមានប្រវត្តិគ្រួសារធ្លាប់កើតជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ រួចហើយ ផ្លែម្រះមិនត្រឹមតែជាបន្លែទេ តែវាជាឱសថធម្មជាតិដ៏មានប្រសិទ្ធភាព។ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានអន្តរជាតិផ្នែកសុខភាព បានបង្ហាញពីតួនាទីដ៏សំខាន់របស់ផ្លែម្រះក្នុងការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម។
អាថ៌កំបាំង៖ ម្រះមានរចនាសម្ព័ន្ធដូចអាំងស៊ុយលីន
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវជឿជាក់ថា៖
- សមាសធាតុស្រដៀងអាំងស៊ុយលីន: សារធាតុដែលចម្រាញ់ចេញពីផ្លែម្រះ ត្រូវបានគេជឿថាមានរចនាសម្ព័ន្ធស្រដៀងទៅនឹងអាំងស៊ុយលីន ដែលអាច បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី ២ ។
- លទ្ធផលសិក្សា៖ ការសិក្សាមួយកាលពីពេលថ្មីៗនេះ បានបង្ហាញថា អ្នកជំងឺដែលបានបរិភោគម្សៅម្រះចំនួន ២.០០០ មិល្លីក្រាម ជាប្រចាំថ្ងៃ មានការធ្លាក់ចុះយ៉ាងខ្លាំងនូវកម្រិត fructosamine (ដែលជាសញ្ញានៃការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករបានល្អ) ហើយផលប៉ះពាល់ពីជាតិស្ករទាបក្នុងឈាម (hypoglycemia) ក៏មានតិចតួចផងដែរ។
ចំណុចត្រូវចងចាំ និងអនុសាសន៍
ទោះបីជាផ្លែម្រះមានគុណសម្បត្តិដ៏អស្ចារ្យយ៉ាងណាក្តី អ្នកជំងឺត្រូវចងចាំចំណុចនេះ៖
ម្រះមិនមែនជាថ្នាំជំនួសទេ! ការបរិភោគម្រះ គ្រាន់តែជាជំនួយបន្ថែមទៅលើរបបអាហារ និងមិនអាចយកមកជំនួសការព្យាបាលតាមវេជ្ជបញ្ជា ឬការលេបថ្នាំរបស់គ្រូពេទ្យបានឡើយ។
សូមពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញមុននឹងសម្រេចចិត្តប្រើប្រាស់ម្រះជាលក្ខណៈឱសថបន្ថែម៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ