សុខភាព៖ យោងតាមការផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស គ្រាប់ឈូកត្រូវបានគេរកឃើញថា ជាអាហារធម្មជាតិមួយប្រភេទដែលអាចជួយដល់ការគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងបញ្ហាសម្ពាធឈាមបានយ៉ាងល្អ។
គ្រាប់ឈូកជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករដោយរបៀបណា?
គ្រាប់ឈូកមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ដោយសារតែ៖
- សន្ទស្សន៍ Glycemic ទាប៖ គ្រាប់ឈូកមានសន្ទស្សន៍ Glycemic (GI) ក្នុងកម្រិតទាប ដូច្នេះវាមានសមត្ថភាព រឹតត្បិតការកើនឡើងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមភ្លាមៗ បន្ទាប់ពីទទួលទាន។
- ត្រួតពិនិត្យអាំងស៊ុយលីន៖ វាក៏មានសមត្ថភាពជួយ ត្រួតពិនិត្យការឆ្លើយតបអាំងស៊ុយលីន នៅក្នុងខ្លួន និងជួយរក្សាសារធាតុគ្លុយកូសនៅក្នុងចរន្តឈាមឱ្យស្ថិតក្នុងកម្រិតធម្មតា។
- ទប់ស្កាត់ជំងឺលើសឈាម៖ ដោយសារអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមមានហានិភ័យខ្ពស់នៃជំងឺលើសឈាម គ្រាប់ឈូកក៏រួមចំណែកដ៏សំខាន់ដល់ ស្ថេរភាពកម្រិតសម្ពាធឈាម នៅក្នុងខ្លួនផងដែរ។
ដំបូន្មានរបបអាហារ៖ ការទទួលទានគ្រាប់ឈូកស្រស់ ឬស្ងួតជាអាហារសម្រន់ពេលល្ងាច គឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមក្នុងការទប់ទល់នឹងជំងឺរបស់ពួកគេ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ