ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

បិទ​បញ្ចប់​ពិធីបុណ្យ​អុំទូក​ឆ្នាំ​២០២៥​ដោយ​ជោគ ជ័យ និង​ប្រកាស​ជ័យ​លា​ភី​លេខ​១​នៃ​ព្រឹត្តិការណ៍​«​សម្ល​ព្រូ​ង​បំពង់​ប្ញ​ស្សី​»ស្រុក​កោះ​ញែក

2 នាទី មុន
  • មណ្ឌលគិរី

ខេត្តមណ្ឌលគិរី ៖ ព្រះរាជ​ពិធីបុណ្យ​អុំទូក បណ្ដែតប្រទីប និង​សំពះ​ព្រះ​ខែ អកអំបុក ខេត្តមណ្ឌលគិរី ដែល​ប្រព្រឹត្ត​ទៅ​រយៈពេល​៣​ថ្ងៃ ចាប់ពី​ថ្ងៃ​ទី​៤ ដល់​ថ្ងៃ​ទី​៦…

ខេត្តមណ្ឌលគិរី ៖ ព្រះរាជ​ពិធីបុណ្យ​អុំទូក បណ្ដែតប្រទីប និង​សំពះ​ព្រះ​ខែ អកអំបុក ខេត្តមណ្ឌលគិរី ដែល​ប្រព្រឹត្ត​ទៅ​រយៈពេល​៣​ថ្ងៃ ចាប់ពី​ថ្ងៃ​ទី​៤ ដល់​ថ្ងៃ​ទី​៦ ខែវិច្ឆិកា ឆ្នាំ​២០២៥ នៅ​បរិវេណ​សួន​ដំរី​ដែក ក្រុង​សែន​មនោ​រម្យ បាន​បិទ​បញ្ចប់​ដោយ​ជោគជ័យ​ក្រោម​បរិយាកាស​ដ៏​សប្បាយ​រីករាយ​។

ពិធី​បិទ​ដ៏​អធិកអធម​នេះ ត្រូវ​បាន​ប្រារព្ធ​ឡើង​ក្រោម​អធិបតីភាព​ដ៏​ខ្ពង់ខ្ពស់​របស់​ឯកឧត្តមម៉ែ​ន ង៉ុ​យ ប្រធាន​ក្រុមប្រឹក្សា​ខេត្ត និង​ឯកឧត្តម ថង សា​វុន អភិបាលខេត្ត​មណ្ឌលគិរី ព្រមទាំង​លោក​ជំទាវ ដោយ​មានការ​អញ្ជើញ​ចូលរួម​ពី​សំណាក់​ថ្នាក់ដឹកនាំ មន្ត្រីរាជការ និង​ភ្ញៀវ​ទេសចរ​ជាតិ​-​អន្តរជាតិ​យ៉ាងច្រើន​កុះករ​។​ក្នុង​ពិធី​បិទ​នេះ គណៈកម្មការ​រៀបចំ​ព្រឹត្តិការណ៍​បាន​ប្រកាស​លទ្ធផល​នៃ ព្រឹត្តិការណ៍ «​សម្ល​ព្រូ​ង​បំពង់​ប្ញ​ស្សី​» លើក​ទី​១ ដែល​ជា​ការ​តាំង​បង្ហាញ និង​ប្រកួតប្រជែង​ម្ហូបអាហារ​ជនជាតិ​ដើម​ភាគតិច ។ ជា​លទ្ធផល រដ្ឋបាល​ស្រុក​កោះ​ញែក​បាន​ទទួល​ជ័យ​លា​ភី​លេខ​១ ចំណែក​ជ័យ​លា​ភី​លេខ​២​ស្ទួន បាន​ទៅ​លើ​រដ្ឋបាល​ស្រុក​កែវ​សីមា និង​ស្រុក​ពេ​ជ្រា​ដា ។

ក្នុង​ឱកាស​ថ្លែង​សុន្ទរកថា បិទ​កម្មវិធី ឯកឧត្តម ថង សា​វុន អភិបាលខេត្ត បាន​គូសបញ្ជាក់​ពី​ទិស​ដៅ​សំខាន់​ៗ ដើម្បី​ជំរុញ​វិស័យ​ទេសចរណ៍​ខេត្ត ឆ្ពោះទៅ​រក​គោលដៅ «​ទេសចរណ៍​ម្ហូបអាហារ​» ការ​បង្កើន​គុណភាព និង​អត្តសញ្ញាណ​អាហារ ។ ឯកឧត្តម​បាន​ជំរុញ​ដល់​អាជីវករ និង​អ្នក​រកស៊ី​លើ​វិស័យ​បដិសណ្ឋារកិច្ច​ទាំងអស់ ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់ បង្កើន​គុណភាព​ផលិតផល និង​រសជាតិ​អាហារ ជា​ពិសេស​ការ​បង្កើត​ឲ្យ​មាន ភោជនីយដ្ឋាន​អាហារ​ជនជាតិ​ដើម​ភាគតិច ដែល​ផ្តោត​លើ​ម្ហូប​ប្រពៃណី​ក្នុង​ខេត្ត​។

ជាមួយ​គ្នា​នេះ ឯកឧត្តម​បាន​ណែនាំ​ដល់​អាជ្ញាធរ​មូលដ្ឋាន និង​មន្ទីរ​អង្គភាព​ពាក់ព័ន្ធ ឲ្យ​សហការ​គ្នា​យ៉ាង​សកម្ម​ក្នុង​ការ ផ្សព្វផ្សាយ​ពី​ម្ហូប​ប្រចាំ​តំបន់ និង បង្កើត​ឲ្យ​មាន​ព្រឹត្តិការណ៍​កម្សាន្ត​សប្បាយ​ៗ (​រួម​ទាំង​ពិធី​បណ្ដែតប្រទីប និង​បាញ់​កាំជ្រួច​) បន្ថែម​ទៀត​ជា​ប្រចាំ ដើម្បី​ទាក់ទាញ​ភ្ញៀវ​ទេសចរ ។ ការ​សាមគ្គីភាព និង​កិច្ចសហការ​រវាង​គ្រប់​ភាគី ដើម្បី​រួម​គ្នា​ធ្វើ​ឲ្យ​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​ក្លាយជា​គោល ដៅ​ទេសចរណ៍​ប្រកបដោយ​និរន្តរភាព និង​ភាព​ល្បីល្បាញ​។

លោក ស៊ា​ង សឿ​ន ប្រធាន​មន្ទីរ​ទេសចរណ៍​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា ភ្ញៀវ​ទេសចរ​ដែល​បាន​ចូលរួម​ដើរ​លេង​កម្សាន្ត​ក្នុង​ពិធីបុណ្យ​អុំទូក​ទាំង​បី​ថ្ងៃ មាន​ចំនួន សរុប​៧៣,៦៨៩​នាក់ ក្នុង​នោះ ភ្ញៀវ​អន្តរជាតិ​មាន​ចំនួន​៤៤៦​នាក់ ។ តួលេខ​នេះ គឺ​មានការ​កើនឡើង​ជាង ២០,០០០​នាក់ បើ​ធៀប​ទៅ​នឹង​ចំនួន​ភ្ញៀវ​ទេសចរ​សរុប ៥២,៧៩៣​នាក់ ដែល​បាន​ចូលរួម​កាលពី​ឆ្នាំ​២០២៤ ។ កំណើន​ភ្ញៀវ​ក្នុង​ឆ្នាំ​២០២៥ នេះ គឺជា តួលេខ​ដ៏​ច្រើន​បំផុត​មិន​ធ្លាប់​មាន​នា​ពេល​កន្លង​មក សម្រាប់​ពិធីបុណ្យ​អុំទូក​នៅ​ខេត្តមណ្ឌលគិរី​។

ជោគជ័យ​ដ៏​ត្រចះត្រចង់​នេះ បាន​ឆ្លុះ​បញ្ចាំង​ពី​លទ្ធផល​នៃ​ការ​ខិតខំ​ប្រឹងប្រែង​របស់​រដ្ឋបាល​ខេត្ត និង​កិច្ច​សហប្រតិបត្តិការ​រវាង​អាជ្ញាធរ និង​ប្រជាពលរដ្ឋ ក្នុង​ការ​ប្រែក្លាយ​ខេត្ត «​ឋានសួគ៌​បៃតង​» នេះ​ឲ្យ​ក្លាយជា​ទិស​ដៅ​ទេសចរណ៍វប្បធម៌ និង​ធម្មជាតិ​ដ៏​សំខាន់​មួយ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ