សាច់មាន់, ឆ្អឹងខ្ចី និង ជើងមាន់ គឺជាប្រភពអាហារូបត្ថម្ភដ៏ល្អដែលអ្នកមិនគួរមើលរំលងឡើយ! ជាលិកាភ្ជាប់ជាច្រើននៅក្នុង ឆ្អឹងខ្ចី និង ស្បែក របស់មាន់គឺសម្បូរទៅដោយ កូឡាជែន (Collagen) យ៉ាងច្រើន។
អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសន្លាក់ និងឆ្អឹង៖
កូឡាជែនក្លាយជា Gelatin: នៅពេលដែលសាច់មាន់ត្រូវបាន ចម្អិនឱ្យបានល្អ កូឡាជែននឹងប្រែទៅជា Gelatin ដែលងាយស្រួលស្រូបយក។
ពង្រឹងសន្លាក់: Gelatin នេះមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការ ពង្រឹងសន្លាក់ និង កាត់បន្ថយការឈឺចាប់សន្លាក់ ព្រមទាំង បង្កើនភាពបត់បែនរបស់រាងកាយ។
សម្រាប់ស្ត្រីអស់រដូវ: ក្នុងអំឡុងពេលអស់រដូវ ស្ត្រីតែងតែជួបប្រទះការ ថយចុះនៃដង់ស៊ីតេឆ្អឹង។ ដូច្នេះ ការបន្ថែមកូឡាជែនពីអាហារដូចជា ជើងមាន់ ឬ ស៊ុបមាន់ដុត គឺជាវិធីធម្មជាតិដ៏ល្អដើម្បីទប់ស្កាត់បញ្ហានេះ។
អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសាច់ដុំ និងស្បែក៖
រក្សាម៉ាសសាច់ដុំ: លើសពីនេះ សាច់មាន់ ក៏មាន ប្រូតេអ៊ីន សម្បូរបែប ដែលជួយ រក្សាម៉ាសសាច់ដុំ ឱ្យនៅតែរឹងមាំ។
ថែបំប៉នស្បែក: ទាំងប្រូតេអ៊ីន និងកូឡាជែន ជួយ ចិញ្ចឹមស្បែក ឱ្យនៅតែមានភាពតឹងណែន និង ការពារស្បែកយារ។
ដូច្នេះ សូមកុំភ្លេចបន្ថែមជើងមាន់ ឬស៊ុបឆ្អឹងខ្ចីមាន់ទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីទទួលបានសុខភាពឆ្អឹង សន្លាក់ និងសម្រស់ដ៏ល្អឥតខ្ចោះ!
(ប្រភព៖ បរទេស)
ចែករំលែកព័តមាននេះ