ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ភេសជ្ជៈ​សង្គ្រោះ​ជីវិត​! ទឹកក្រូច​ស្រស់​ជា​អាថ៌​កំបាំង ជួយ​បំប៉ន​បេះដូង និង​តម្រងនោម​របស់​អ្នក

6 ម៉ោង មុន

តើ​អ្នក​ធ្លាប់​គិត​ទេ​ថា ត្រឹមតែ​ទឹកក្រូច​ច្របាច់​ស្រស់​មួយ​កែវ​រៀងរាល់ថ្ងៃ អាច​ក្លាយជា​ខែល​ការពារ​ដ៏​រឹង​មាំ​សម្រាប់​សរីរាង្គ​សំខាន់​បំផុត​ពីរ​ក្នុង​រាង​កាយ​របស់​អ្នក? ផ្លែក្រូច​មិន​ត្រឹមតែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​ផ្តល់​ភាព​ស្រស់ស្រាយ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ជា​ឃ្លាំង​ផ្ទុក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពិសេស ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​ផ្ទាល់​ទៅ​លើ​សុខភាព បេះដូង និង តម្រងនោម…

តើ​អ្នក​ធ្លាប់​គិត​ទេ​ថា ត្រឹមតែ​ទឹកក្រូច​ច្របាច់​ស្រស់​មួយ​កែវ​រៀងរាល់ថ្ងៃ អាច​ក្លាយជា​ខែល​ការពារ​ដ៏​រឹង​មាំ​សម្រាប់​សរីរាង្គ​សំខាន់​បំផុត​ពីរ​ក្នុង​រាង​កាយ​របស់​អ្នក? ផ្លែក្រូច​មិន​ត្រឹមតែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​ផ្តល់​ភាព​ស្រស់ស្រាយ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ជា​ឃ្លាំង​ផ្ទុក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពិសេស ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​ផ្ទាល់​ទៅ​លើ​សុខភាព បេះដូង និង តម្រងនោម របស់​យើង​។

១. មិត្ត​ដ៏​ល្អ​បំផុត​របស់​បេះដូង​៖ ការពារ​សរសៃឈាម​ឲ្យ​រឹង​មាំ
សុខភាព​បេះដូង​ជា​រឿង​សំខាន់​បំផុត ហើយ​ទឹកក្រូច​ស្រស់​មាន​យន្តការ​ដ៏​អស្ចារ្យ​ក្នុង​ការ​ថែរក្សា​វា​៖

សារធាតុ Hesperidin (​ហែស​ភើ​រី​ឌី​ន​): នេះ​គឺជា​សារធាតុ Flavonoid ដ៏​សំខាន់​ដែល​សម្បូរ​បំផុត​ក្នុង​ផ្លែក្រូច​។ Hesperidin ត្រូវ​បាន​គេ​សិក្សា​ឃើញ​ថា ជួយ​ពង្រឹង​សុខភាព​នៃ​ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក និង​ការពារ​ការ​កកស្ទះ​សរសៃឈាម​។

បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម និង​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​: ការ​ទទួលទាន​ទឹកក្រូច​ជា​ប្រចាំ អាច​ជួយ បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់ និង​បន្ថយ​កម្រិត​ខ្លាញ់​អាក្រក់ (LDL Cholesterol) ក្នុង​ឈាម​។ ការ​ថែរក្សា​កម្រិត​ទាំងនេះ​ឲ្យ​នៅ​ក្នុង​ស្ថាន​ភាពល្អ គឺជា​គន្លឹះ​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បំផុត​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល និង​គាំងបេះដូង​។

ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​: ទឹកក្រូច​ជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែល​ដើរតួ​សំខាន់​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​ចង្វាក់បេះដូង និង​រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ទឹក​ក្នុង​រាង​កាយ​។

២. ការពារ​ក្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​៖ លាង​សម្អាត​ដោយ​ធម្មជាតិ
តម្រងនោម​គឺជា​សរីរាង្គ​ច្រោះ​ជាតិពុល​ដ៏​សំខាន់​។ ក្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម គឺជា​បញ្ហា​ឈឺចាប់​មួយ​ដែល​តែងតែ​កើតឡើង​។ ប៉ុន្តែ​ទឹកក្រូច​ស្រស់​មាន​យន្តការ​ពិសេស​ដើម្បី​ទប់ស្កាត់​វា​៖

អាស៊ីត​ស៊ី​ទ្រា​ត​ខ្ពស់​: ទឹកក្រូច​ច្របាច់​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​កម្រិត អាស៊ីត​ស៊ី​ទ្រា​ត ខ្ពស់​ដែល​ជា​សមាសធាតុ​ធម្មជាតិ​។ អាស៊ីត​នេះ​ដើរតួ​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ បង្កើន​ជាតិ pH របស់​ទឹកនោម (​ធ្វើ​ឲ្យ​ទឹកនោម​មាន​ជាតិ​អាល់​កា​ឡាំង​) និង​ចង​ភ្ជាប់​នឹង​ជាតិ​កាល់ស្យូម​មុន​ពេល​វា​អាច​កកើត​ជា​ក្រួស​។
ការ​ជួយ​បង្កើន​ជាតិ​ទឹក​: តាម​រយៈ​ការ​ផឹកទឹក​ក្រូច​ស្រស់ អ្នក​ក៏​កំពុង​ជួយ​ឲ្យ​តម្រងនោម​ដំណើរការ​ច្រោះ និង​បញ្ចេញ​ជាតិពុល​កាន់តែ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ដោយសារ​តែ​រាង​កាយ​ទទួល​បាន​ជាតិ​ទឹក​គ្រប់គ្រាន់​។

៣. ថាមពល​វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម
ក្រៅពី​អត្ថប្រយោជន៍​ផ្ទាល់​លើ​បេះដូង និង​តម្រងនោម ទឹកក្រូច​ស្រស់​ក៏​ជា​ប្រភព​វីតាមីន C ដ៏​អស្ចារ្យ​ផង​ដែរ ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ខូចខាត​កោសិកា ដែល​ជា​ឫសគល់​នៃ​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​ជា​ច្រើន​។

ចំណាំ​៖ ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ពេញលេញ

ត្រូវ​ញ៉ាំ ទឹកក្រូច​ច្របាច់​ស្រស់ ដោយ មិន​បន្ថែម​ស្ករ ឬ​ទឹកដោះគោ ដើម្បី​ចៀសវាង​ការ​កើនឡើង​ជាតិ​ស្ករ និង​កាឡូរី​ដែល​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​។
ទោះបីជា​ល្អ​មែន តែ​ការ​ទទួលទាន​គួរតែ​ក្នុង​បរិមាណ​សមរម្យ​។ ការ​ផឹក​ច្រើន​ជ្រុល​ពេក​ក៏​អាច​ផ្តល់​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​ច្រើន​ទៅ​ដល់​រាង​កាយ​ដែរ​។

សរុប​មក​: គ្រាន់តែ​បន្ថែម​ទឹកក្រូច​ស្រស់​មួយ​កែវ​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ គឺជា​ជំហាន​ដ៏​សាមញ្ញ​តែ​មាន​តម្លៃ​មិន​អាច​កាត់ថ្លៃ​បាន​ក្នុង​ការ​វិនិយោគ​លើ​សុខភាព​បេះដូង និង​តម្រងនោម​របស់​អ្នក​។

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ