ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្មាន​មិន​ដល់​សោះ​! ទឹក​ការ៉ុត​មាន​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជា​ច្រើន និង​ជួយ​ដល់​សុខភាព​ស្បែក​ទៀត

10 ម៉ោង មុន

ការ៉ុត​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជា​ច្រើន​ដែល​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព ។ ការ​ផឹកទឹក​ការ៉ុត​ក៏​ដូច​គ្នា​ដែរ វា​ជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​មួយ​ដើម្បី​ទទួល​បាន​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ទាំងនោះ​បាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​នៃ​ការ​ផឹកទឹក​ការ៉ុត​៖ ១. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក ទឹក​ការ៉ុត​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​បេ​តា​-​ការ៉ូ​ទី​ន (beta-carotene)…

ការ៉ុត​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជា​ច្រើន​ដែល​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព ។ ការ​ផឹកទឹក​ការ៉ុត​ក៏​ដូច​គ្នា​ដែរ វា​ជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​មួយ​ដើម្បី​ទទួល​បាន​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ទាំងនោះ​បាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​នៃ​ការ​ផឹកទឹក​ការ៉ុត​៖

១. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក

ទឹក​ការ៉ុត​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​បេ​តា​-​ការ៉ូ​ទី​ន (beta-carotene) ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​មួយ​។ នៅ​ពេល​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្លួន បេ​តា​-​ការ៉ូ​ទី​ន​នឹង​បំប្លែង​ទៅ​ជា​វីតាមីន A ដែល​ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​រក្សា​សុខភាព​ភ្នែក​។ ការ​ទទួលទាន​វីតាមីន A គ្រប់គ្រាន់​អាច​ជួយ​ការពារ​ពី​បញ្ហា​ភ្នែក​ផ្សេង​ៗ ដូច​ជា​ជំងឺ​ភ្នែក​ស្ងួត (dry eye) និង​ជំងឺ​ចុះ​ខ្សោយ​នៃ​កែវភ្នែក (macular degeneration)​។

២. ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ

វីតាមីន A និង​វីតាមីន C ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ទឹក​ការ៉ុត ដើរតួ​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​រាង​កាយ​។ វីតាមីន​ទាំងនេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក (inflammation) និង​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​មេរោគ​។ ការ​ផឹកទឹក​ការ៉ុត​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​អ្នក​កាន់តែ​រឹង​មាំ និង​មាន​ភាព​ធន់​នឹង​ជំងឺ​។

៣. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ស្បែក

សារធាតុ​បេ​តា​-​ការ៉ូ​ទី​ន និង​វីតាមីន C មិន​ត្រឹមតែ​ល្អ​សម្រាប់​ភ្នែក និង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​សុខភាព​ល្អ​ផង​ដែរ​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ស្បែក​ពី​ការ​ខូចខាត​ដែល​បណ្ដាល​មក​ពី​កាំរស្មី UV និង​បរិស្ថាន​។ វីតាមីន C ក៏​ជួយ​ជំរុញ​ការ​ផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន (collagen) ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​តឹង​ណែន ភ្លឺ​ថ្លា និង​ក្មេង​ជាង​វ័យ​។

៤. ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង

ទឹក​ការ៉ុត​មាន​ផ្ទុក​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម (potassium) ដែល​ជា​សារធាតុ​រ៉ែ​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម​។ ការ​ទទួលទាន​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​គ្រប់គ្រាន់​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល (stroke) និង​ជំងឺ​លើស​សម្ពាធ​ឈាម (hypertension)​។ លើស​ពី​នេះ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ទឹក​ការ៉ុត​ក៏​ជួយ​ការពារ​សរសៃឈាម​បេះដូង​ផង​ដែរ​។

៥. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ថ្លើម

ការ​ផឹកទឹក​ការ៉ុត​អាច​ជួយ​សម្អាត​ជាតិពុល​ពី​ក្នុង​ថ្លើម​។ វីតាមីន A ដើរតួ​នាទី​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក និង​ការ​កកើត​ជាតិ​ខ្លាញ់​នៅ​ក្នុង​ថ្លើម​។ អ្នកជំនាញ​មួយ​ចំនួន​ណែនាំ​ឱ្យ​ផឹកទឹក​ការ៉ុត​ដើម្បី​ជួយ​ដល់​មុខងារ​ថ្លើម ប៉ុន្តែ​អ្នក​គួរតែ​ពិភាក្សា​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​មុន​នឹង​ប្រើប្រាស់​ជា​ការ​ព្យាបាល​។

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ