ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

កុំ​ចេះ​តែ​ញ៉ាំ​! គ្រាប់សណ្តែក និង​គ្រាប់​អាល់​ម៉ុ​ន អាច​ក្លាយជា​ថ្នាំពុល បើ​អ្នក​ញ៉ាំ​ខុស​វិធី

3 ម៉ោង មុន

អ្នក​ប្រហែលជា​គិត​ថា អាហារ​ទាំងអស់​ដែល​មាននៅ​លើ​តុ​បាយ​សុទ្ធតែ​មាន​សុវត្ថិភាព​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត មាន​គ្រាប់ពូជ​ដ៏​ពេញ​និយម​ពីរ​ប្រភេទ​ដែល​យើង​ញ៉ាំ​រាល់ថ្ងៃ ប្រសិនបើ​មិន​បាន​ចម្អិន​ត្រឹមត្រូវ​ទេ អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​ដោយ​មិនដឹង​ខ្លួន​។ ១. គ្រាប់សណ្តែកគ្រាប់សណ្តែក​ដូច​ជា សណ្តែកក្រហម និង​សណ្តែកខ្មៅ…

អ្នក​ប្រហែលជា​គិត​ថា អាហារ​ទាំងអស់​ដែល​មាននៅ​លើ​តុ​បាយ​សុទ្ធតែ​មាន​សុវត្ថិភាព​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត មាន​គ្រាប់ពូជ​ដ៏​ពេញ​និយម​ពីរ​ប្រភេទ​ដែល​យើង​ញ៉ាំ​រាល់ថ្ងៃ ប្រសិនបើ​មិន​បាន​ចម្អិន​ត្រឹមត្រូវ​ទេ អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​ដោយ​មិនដឹង​ខ្លួន​។

១. គ្រាប់សណ្តែក
គ្រាប់សណ្តែក​ដូច​ជា សណ្តែកក្រហម និង​សណ្តែកខ្មៅ ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន​, ជាតិ​សរសៃ និង​វីតាមីន​។ វា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​, គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ និង​ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់​ទៀត​ផង​។

អ្វី​ដែល​គួរ​ប្រយ័ត្ន?

សណ្តែក​ឆៅ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ធម្មជាតិ​មួយ​ហៅ​ថា Lectin​។ ប្រសិនបើ​ញ៉ាំ​ឆៅ ឬ​ចម្អិន​មិន​ទាន់​ឆ្អិន​ល្អ សារធាតុ​នេះ​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​ចង្អោរ​, ក្អួត​, រាគ ឬ​ពុល​អាហារ​។ Lectin គ្មាន​ក្លិន គ្មាន​រសជាតិ ដូច្នេះ​អ្នក​មិន​អាច​ដឹង​បាន​ឡើយ​។

វិធី​ការពារ​:

ត្រាំ​ទឹក​: គួរ​ត្រាំ​សណ្តែក​ក្នុង​ទឹកជា​ច្រើន​ម៉ោង​មុន​ពេល​ចម្អិន​។
ចម្អិន​ឲ្យ​ឆ្អិន​: ដាំ​សណ្តែក​ឲ្យ​ពុះ ឬ​អាំង​យ៉ាងតិច ១០ នាទី ដើម្បី​បំផ្លាញ​ជាតិពុល Lectin​។
២. គ្រាប់​អាល់​ម៉ុ​ន​ជូរ​ចត់
អាល់​ម៉ុ​ន​ផ្អែម​ដែល​យើង​ទិញ​នៅ​ទីផ្សារ​គឺ​មាន​សុវត្ថិភាព​។ ប៉ុន្តែ​មាន​អាល់​ម៉ុ​ន​មួយ​ប្រភេទ​ទៀត​គឺ អាល់​ម៉ុ​ន​ជូរ​ចត់ ដែល​ស្រ​ដៀង​គ្នា តែ​អាច​មាន​ជាតិពុល​គ្រោះថ្នាក់​ខ្លាំង​។

អ្វី​ដែល​គួរ​ប្រយ័ត្ន?

អាល់​ម៉ុ​ន​ជូរ​ចត់​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Hydrogen Cyanide ដែល​ជា​ទម្រង់​នៃ​សារធាតុ​ស៊ី​យ៉ា​ន​។ ការ​ញ៉ាំ​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​វិលមុខ​, ឈឺក្បាល​, ពិបាក​ដកដង្ហើម ហើយ​ក្នុង​ករណី​ធ្ងន់ធ្ងរ​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​ស្លាប់​បាន​។

វិធី​ការពារ​:

ត្រូវ​ប្រាកដ​ថា​អាល់​ម៉ុ​ន​ដែល​អ្នកទិញ​គឺ ប្រភេទ​ផ្អែម (Sweet Almond)​។
ចៀសវាង​ការ​ទិញ​អាល់​ម៉ុ​ន​ដែល​មិន​មាន​ប្រភព​ច្បាស់លាស់​។
ការ​យល់​ដឹង​ពី​គ្រោះថ្នាក់​លាក់កំបាំង​ទាំងនេះ នឹង​ជួយ​ការពារ​អ្នក និង​ក្រុម​គ្រួសារ​របស់​អ្នក​ពី​ផល​ប៉ះពាល់​ដែល​មិន​នឹក​ស្មាន​ដល់​។ សូម​ជ្រើសរើស​អាហារ​ដោយ​ឆ្លាត​វៃ​ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ