ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អស្ចារ្យ​មែន​! បុកល្ហុង​អាច​ជា​ឱសថ​ជំនួយ​សុខភាព​ទៅ​វិញ

3 ម៉ោង មុន

ល្ហុង​បុក ត្រូវ​បាន​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ស្គាល់​ថា​ជា​អាហារ​សម្រន់​ដ៏​ហឹរ​ឆ្ងាញ់​។ តែ​ក្រៅពី​រសជាតិ​ដ៏​ជក់មាត់​នេះ តើ​អ្នកដឹង​ទេ​ថា ល្ហុង​បុក​ក៏​ជា​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​ផង​ដែរ? អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​របស់​ល្ហុង​បុកសម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​: ល្ហុង​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់​ដែល​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ទល់លាមក​។ផ្ទុក​វីតាមីន និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​: ប៉េងប៉ោះ…

ល្ហុង​បុក ត្រូវ​បាន​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ស្គាល់​ថា​ជា​អាហារ​សម្រន់​ដ៏​ហឹរ​ឆ្ងាញ់​។ តែ​ក្រៅពី​រសជាតិ​ដ៏​ជក់មាត់​នេះ តើ​អ្នកដឹង​ទេ​ថា ល្ហុង​បុក​ក៏​ជា​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព​ផង​ដែរ?

អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​របស់​ល្ហុង​បុក
សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​: ល្ហុង​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់​ដែល​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ទល់លាមក​។
ផ្ទុក​វីតាមីន និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​: ប៉េងប៉ោះ និង​សណ្តែក​បៃតង​ដែល​ជា​គ្រឿងផ្សំ​ចម្បង ផ្តល់​នូវ​វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ និង​ការពារ​កោសិកា​រាង​កាយ​។
ប្រូតេអ៊ីន និង​ខ្លាញ់​ល្អ​: គ្រាប់​សណ្តែកដី និង​បង្គា​ក្រៀម​បន្ថែម​ប្រូតេអ៊ីន និង​ខ្លាញ់​ល្អ ដែល​ជួយ​ផ្តល់​ថាមពល និង​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ​។

គន្លឹះ​ដើម្បី​ញ៉ាំ​ល្ហុង​បុក​ដោយ​មិន​ប៉ះពាល់​សុខភាព
ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ពេញលេញ​ពី​ល្ហុង​បុក និង​ជៀសវាង​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន សូម​អនុវត្ត​តាម​គន្លឹះ​ងាយ​ៗ​ទាំងនេះ​៖

ជ្រើសរើស​ប្រភេទ​៖ ប្រសិនបើ​អ្នក​បារម្ភ​ពី​បញ្ហា​មេរោគ សូម​ជ្រើសរើស​បុកល្ហុង​រសជាតិ​ខ្មែរ (​មិន​ដាក់​កាពិ ឬ​ទឹកត្រី​ផ្អាប់​) ជំនួស​វិញ​។

កម្រិត​រសជាតិ​៖ សូម​ស្នើ​សុំ​ឲ្យ​អ្នកលក់​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ប្រៃ និង​ផ្អែម (​អំបិល​តិច ស្ករ​តិច​) ដើម្បី​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​សូ​ដ្យូ​ម និង​ស្ករ​។

បន្ថែមបន្លែ​៖ ញ៉ាំ​ល្ហុង​បុក​ជាមួយ​បន្លែស្រស់​ៗ​បន្ថែម​ដូច​ជា ស្ពៃក្តោប ត្រសក់ ឬ​ការ៉ុត ដើម្បី​បង្កើន​ជាតិ​សរសៃ​។

បរិភោគ​ជាមួយ​ប្រូតេអ៊ីន​: ដើម្បី​ធ្វើ​ឲ្យ​អាហារ​មាន​តុល្យភាព សូម​បរិភោគ​ល្ហុង​បុក​ជាមួយ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​ដូច​ជា មាន់​ដុត ឬ​ត្រីអាំង​។

ល្ហុង​បុក​ពិតជា​ម្ហូប​ដ៏​ឆ្ងាញ់ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ទទួលទាន​ញឹកញាប់​ពេក ឬ​មិន​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​លើ​គ្រឿងផ្សំ អាច​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​។ ដូច្នេះ គួរ​ញ៉ាំ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម ជ្រើសរើស​គ្រឿងផ្សំ​ស្អាត​ៗ និង​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ប្រៃ ហឹរ និង​ផ្អែម នោះ​អ្នក​នឹង​ទទួល​បាន​ទាំង​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​សុខភាព​ល្អ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ