ល្ហុងបុក ត្រូវបានមនុស្សជាច្រើនស្គាល់ថាជាអាហារសម្រន់ដ៏ហឹរឆ្ងាញ់។ តែក្រៅពីរសជាតិដ៏ជក់មាត់នេះ តើអ្នកដឹងទេថា ល្ហុងបុកក៏ជាអាហារដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពផងដែរ?
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរបស់ល្ហុងបុក
សម្បូរជាតិសរសៃ: ល្ហុងមានជាតិសរសៃខ្ពស់ដែលជួយសម្រួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយការទល់លាមក។
ផ្ទុកវីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: ប៉េងប៉ោះ និងសណ្តែកបៃតងដែលជាគ្រឿងផ្សំចម្បង ផ្តល់នូវវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងការពារកោសិការាងកាយ។
ប្រូតេអ៊ីន និងខ្លាញ់ល្អ: គ្រាប់សណ្តែកដី និងបង្គាក្រៀមបន្ថែមប្រូតេអ៊ីន និងខ្លាញ់ល្អ ដែលជួយផ្តល់ថាមពល និងធ្វើឲ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។
គន្លឹះដើម្បីញ៉ាំល្ហុងបុកដោយមិនប៉ះពាល់សុខភាព
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញពីល្ហុងបុក និងជៀសវាងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមាន សូមអនុវត្តតាមគន្លឹះងាយៗទាំងនេះ៖
ជ្រើសរើសប្រភេទ៖ ប្រសិនបើអ្នកបារម្ភពីបញ្ហាមេរោគ សូមជ្រើសរើសបុកល្ហុងរសជាតិខ្មែរ (មិនដាក់កាពិ ឬទឹកត្រីផ្អាប់) ជំនួសវិញ។
កម្រិតរសជាតិ៖ សូមស្នើសុំឲ្យអ្នកលក់កាត់បន្ថយជាតិប្រៃ និងផ្អែម (អំបិលតិច ស្ករតិច) ដើម្បីគ្រប់គ្រងកម្រិតសូដ្យូម និងស្ករ។
បន្ថែមបន្លែ៖ ញ៉ាំល្ហុងបុកជាមួយបន្លែស្រស់ៗបន្ថែមដូចជា ស្ពៃក្តោប ត្រសក់ ឬការ៉ុត ដើម្បីបង្កើនជាតិសរសៃ។
បរិភោគជាមួយប្រូតេអ៊ីន: ដើម្បីធ្វើឲ្យអាហារមានតុល្យភាព សូមបរិភោគល្ហុងបុកជាមួយប្រូតេអ៊ីនដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាបដូចជា មាន់ដុត ឬត្រីអាំង។
ល្ហុងបុកពិតជាម្ហូបដ៏ឆ្ងាញ់ និងមានសុខភាពល្អ។ ប៉ុន្តែការទទួលទានញឹកញាប់ពេក ឬមិនប្រុងប្រយ័ត្នលើគ្រឿងផ្សំ អាចបង្កផលប៉ះពាល់។ ដូច្នេះ គួរញ៉ាំក្នុងកម្រិតមធ្យម ជ្រើសរើសគ្រឿងផ្សំស្អាតៗ និងកាត់បន្ថយជាតិប្រៃ ហឹរ និងផ្អែម នោះអ្នកនឹងទទួលបានទាំងរសជាតិឆ្ងាញ់ និងសុខភាពល្អ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ