ស្លឹកម្ទេសមិនមែនត្រឹមតែជាបន្លែសម្រាប់លម្អមុខម្ហូបប៉ុណ្ណោះទេ វាគឺជាឃ្លាំងអាថ៌កំបាំងនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពជាច្រើន។ ទោះបីជាអ្នកភាគច្រើនស្គាល់តែផ្លែម្ទេសក៏ដោយ ស្លឹករបស់វាក៏មានគុណសម្បត្តិមិនធម្មតាដែរ។
សម្បូរវីតាមីននិងសារធាតុចិញ្ចឹម
ស្លឹកម្ទេសសម្បូរទៅដោយ សារធាតុ carotene និងវីតាមីន ជាច្រើនប្រភេទ ដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពរាងកាយ។ វាក៏មានរសជាតិផ្អែមស្រាល ងាយស្រួលក្នុងការយកមកចម្អិនជាអាហារផ្សេងៗ។
ជួយបន្សាបជាតិពុល
នៅក្នុងឱសថបុរាណចិន គេជឿថាបន្លែស្លឹកបៃតងអាចជួយបណ្តេញជាតិពុលចេញពីក្នុងខ្លួន។ ស្លឹកម្ទេសក៏ដូចគ្នាដែរ វាអាចជួយពង្រឹងមុខងារថ្លើម និងការបន្សាបជាតិពុលដែលកកកុញក្នុងរាងកាយ។
ល្អសម្រាប់សុខភាពជាទូទៅ
ក្រៅពីស្លឹកម្ទេស បន្លែស្លឹកបៃតងផ្សេងទៀតដូចជា ស្លឹកត្រកួន ស្លឹកល្ពៅ ស្លឹក celery និងស្លឹកដំឡូងជ្វា ក៏មានអត្ថប្រយោជន៍មិនចាញ់គ្នាដែរ។ បន្លែទាំងនេះសម្បូរទៅដោយ វីតាមីន ជាតិសរសៃ និងជាតិកាល់ស្យូម ដែលជួយពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង សម្រួលការរំលាយអាហារ និងផ្តល់សំណើមដល់រាងកាយ។
វិធីងាយៗក្នុងការទទួលទាន
អ្នកអាចយកស្លឹកម្ទេសមកចម្អិនជា ម្ហូបឆា ឬធ្វើជា ស៊ុប។ អ្នកក៏អាចបន្ថែមគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗដូចជាសាច់ ឬបន្លែតាមចំណូលចិត្ត ដើម្បីបង្កើនរសជាតិនិងតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភ។
ការបន្ថែមបន្លែស្លឹកបៃតងទាំងនេះទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាជំហានដ៏សាមញ្ញមួយដើម្បីវិនិយោគលើសុខភាពរបស់អ្នក។ តើអ្នកត្រៀមខ្លួនសាកល្បងហើយឬនៅ?

ចែករំលែកព័តមាននេះ