ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ចេកអំបូង​លឿង ​ជួយ​ដល់​សុខភាព​តម្រងនោម ហើយ​ថែម​ទាំង​ជួយ​ដល់​រំលាយ​អាហារ​ទៀត

2 ម៉ោង មុន

ការ​ញ៉ាំ​ចេកអំបូង​លឿង មាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​ណាស់​សម្រាប់​សុខភាព ដោយសារ​វា​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ ។ អត្ថប្រយោជន៍​ទាំងនោះ​រួម​មាន ៖ ជា​ប្រភព​ថាមពល​ភ្លាម​ៗ: ចេកអំបូង​លឿង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត (carbohydrates) និង​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​ដូច​ជា…

ការ​ញ៉ាំ​ចេកអំបូង​លឿង មាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​ណាស់​សម្រាប់​សុខភាព ដោយសារ​វា​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ ។ អត្ថប្រយោជន៍​ទាំងនោះ​រួម​មាន ៖

ជា​ប្រភព​ថាមពល​ភ្លាម​ៗ: ចេកអំបូង​លឿង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត (carbohydrates) និង​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ​ដូច​ជា fructose, glucose, និង sucrose ដែល​ផ្ដល់​ថាមពល​ភ្លាម​ៗ​ដល់​រាង​កាយ ។ នោះ​ហើយ​ជា​មូលហេតុ​ដែល​អត្ត​ព​លិ​ក​ជា​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​បរិភោគ​ចេក​មុន ឬ​ក្រោយ​ពេល​ហាត់ប្រាណ ។

ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​: ចេក​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម (potassium) ដែល​ជា​សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់​សម្រាប់​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល និង​ជំងឺ​បេះដូង ។

ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ​: ចេក​មាន​ជាតិ​សរសៃ (fiber) ដែល​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ចលនា​ពោះវៀន និង​អាច​កាត់​បន្ថយ​បញ្ហា​ទល់លាមក ។ លើស​ពី​នេះ វា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ម្សៅ resistant starch ដែល​ជួយ​ទ្រទ្រង់​បាក់តេរី​ល្អ នៅ​ក្នុង​ពោះវៀន​ផង​ដែរ ។

ជួយ​ដល់​អារម្មណ៍​: ចេក​ផ្ទុក​សារធាតុ tryptophan ដែល​រាង​កាយ​បំ​លែង​ទៅ​ជា serotonin ដែល​ជា​អ័រម៉ូន​ជួយ​ឱ្យ​អារម្មណ៍ល្អ និង​មាន​អារម្មណ៍​រីករាយ​។

ជួយ​ដល់​សុខភាព​តម្រងនោម​: ដោយសារ​តែ​មាន​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់ ការ​ទទួលទាន​ចេក​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​រក្សា​សុខភាព​តម្រងនោម​បាន​។

ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ទាំងនេះ អ្នក​គួរ​ទទួលទាន​ចេកទុំ​ល្មម ព្រោះ​ចេក​ដែល​ទុំ​ពេក​អាច​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ ហើយ​ចេក​ដែល​មិន​ទាន់​ទុំ​ល្អ​អាច​ពិបាក​រំលាយ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ