ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ដំឡូងជ្វា​ ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈា.ម និង​ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​បាន​ទៀត

9 ម៉ោង មុន

ដំឡូងជ្វា​ជា​ប្រភេទ​មើម ដែល​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​យ៉ាង​ដល់​សុខភាព ព្រោះ​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម វីតាមីន និង​ជាតិ​រ៉ែ​ជា​ច្រើន ។ ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​មួយ​ចំនួន​របស់​ដំឡូងជ្វា​៖ ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក​: ដំឡូងជ្វា…

ដំឡូងជ្វា​ជា​ប្រភេទ​មើម ដែល​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​យ៉ាង​ដល់​សុខភាព ព្រោះ​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម វីតាមីន និង​ជាតិ​រ៉ែ​ជា​ច្រើន ។ ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​មួយ​ចំនួន​របស់​ដំឡូងជ្វា​៖

ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក​: ដំឡូងជ្វា ជា​ពិសេស​ដំឡូង​ពណ៌​លឿង ឬ​ពណ៌​ទឹកក្រូច សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ Beta-carotene ដែល​រាង​កាយ​អាច​បំប្លែង​ទៅ​ជា​វីតាមីន A​។ វីតាមីន A នេះ​មាន​សារៈសំខាន់​ខ្លាំង​ណាស់​សម្រាប់​ការ​មើលឃើញ​ឱ្យ​បាន​ច្បាស់​ល្អ និង​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ភ្នែក​ផ្សេង​ៗ​។

ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​: ដំឡូងជ្វា​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន C និង Beta-carotene ខ្ពស់ ដែល​ដើរតួ​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម (Antioxidant) ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី (Free Radicals) និង​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​រាង​កាយ​ឱ្យ​រឹង​មាំ ដើម្បី​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​។

ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​: ដំឡូងជ្វា​មាន​ជាតិ​សរសៃ (Fiber) ខ្ពស់ ទាំង​ជាតិ​សរសៃ​រលាយ​និង​មិន​រលាយ​។ ជាតិ​សរសៃ​ទាំងនេះ​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ចលនា​ពោះវៀន ការពារ​ការ​ទល់លាមក និង​ជួយ​ទ្រទ្រង់​បាក់តេរី​ល្អ​ៗ​នៅ​ក្នុង​ពោះវៀន​។

ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​: ថ្វី​ត្បិត​តែ​ដំឡូងជ្វា​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម ប៉ុន្តែ​វា​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន និង​មាន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ទាប (Glycemic Index) ជាង​ដំឡូង​ធម្មតា​។ ជាតិ​សរសៃ​នេះ​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​ស្រូប​យកជាតិ​ស្ករ​យឺត​ៗ ដែល​អាច​ជួយ​ការពារ​កុំឱ្យ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​កើនឡើង​ភ្លាម​ៗ​។

ជួយ​ថែរក្សា​សុខភាព​បេះដូង​: ដំឡូងជ្វា​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែល​មាន​សារៈសំខាន់​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម និង​រក្សា​ចង្វាក់បេះដូង​ឱ្យ​បាន​ទៀងទាត់​។ ជាតិ​សរសៃ​នៅ​ក្នុង​ដំឡូងជ្វា​ក៏​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL) នៅ​ក្នុង​ឈាម​បាន​ផង​ដែរ​។

ជួយ​ថែរក្សា​សម្រស់​ស្បែក​: សារធាតុ Beta-carotene និង​វីតាមីន C ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ដំឡូងជ្វា ជួយ​ការពារ​ស្បែក​ពី​ការ​ខូចខាត​ដោយសារ​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ និង​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ភាព​ជ្រីវជ្រួញ ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​សុខភាព​ល្អ​។

ក្រៅពី​នេះ ដំឡូងជ្វា​ក៏​ជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ផ្សេង​ទៀត​ដូច​ជា វីតាមីន B6, ម៉​ង់​កា​ណែ​ស (Manganese), ជាតិ​ដែក​, និង ម៉ាញេស្យូម ដែល​ទាំង​អស់នេះ​សុទ្ធតែ​មាន​តួនាទី​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ទ្រទ្រង់​សុខភាព​ទូទៅ​របស់​រាង​កាយ​។ ដូច្នេះ ការ​បន្ថែម​ដំឡូងជ្វា​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ គឺជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ