ខ្ទឹមសមិនត្រឹមតែជាគ្រឿងទេសសម្រាប់ចម្អិនអាហារប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជាឱសថធម្មជាតិដ៏អស្ចារ្យដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន។
លៃតម្រូវសម្ពាធឈាម: ជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាមឱ្យនៅកម្រិតធម្មតា។
កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុល: ជួយកាត់បន្ថយកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។
គ្រប់គ្រងជាតិស្ករ: ជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម ដែលល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺ ទឹកនោមផ្អែម។
បំប៉នឈាម: ជួយចិញ្ចឹមឈាម និងការពារ ភាពស្លេកស្លាំង។
ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ: ជួយបង្កើនភាពស៊ាំរបស់រាងកាយឱ្យរឹងមាំ។
ការពារជំងឺបេះដូង: ជួយការពារជំងឺបេះដូងដោយសារតែវាជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងកូឡេស្តេរ៉ុល។
ជួយការរំលាយអាហារ: កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការល្អ។
បំបាត់ហើមពោះ: ជួយបញ្ចេញឧស្ម័ន, បំបាត់ការក្រហាយទ្រូង និងហើមពោះ។
ប្រឆាំងមេរោគ: ការពារជំងឺផ្តាសាយ និងទប់ស្កាត់ការលូតលាស់នៃមេរោគ, បាក់តេរី និងផ្សិត។
ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: មានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយបំប៉នស្បែក និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។
ការបន្ថែមខ្ទឹមសទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ អាចជួយឱ្យអ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពទាំងនេះ និងថែរក្សារាងកាយឱ្យរឹងមាំ។
ចំណុចសម្គាល់
ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាពមិនប្រក្រតី ប្រញាប់ទៅជួបគ្រូពេទ្យជំនាញដើម្បីព្យាបាលត្រឹមត្រូវ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ