ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ផ្លែ​ប័​រ ​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​ប្រភព​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ វា​ក៏​ជួយ​ថែរក្សា​សម្រស់​ស្បែក​ដែរ

1 ម៉ោង មុន

ផ្លែ​បឺ​រ​មិនមែន​ត្រឹមតែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព​ផង​ដែរ ។ ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​ចម្បង​ៗ​របស់​ផ្លែ​បឺ​រ​ចំពោះ​សុខភាព​៖ ១. សម្បូរ​ដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ល្អ (Healthy Fats) ផ្លែ​បឺ​រ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ…

ផ្លែ​បឺ​រ​មិនមែន​ត្រឹមតែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា​ប្រភព​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព​ផង​ដែរ ។ ខាងក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​ចម្បង​ៗ​របស់​ផ្លែ​បឺ​រ​ចំពោះ​សុខភាព​៖

១. សម្បូរ​ដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ល្អ (Healthy Fats)

ផ្លែ​បឺ​រ​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ ខ្លាញ់​ម៉ូ​ណូ​អាំង​សា​តូ​រ៉េ​ត (Monounsaturated Fat) ដែល​ជា​ប្រភេទ​ខ្លាញ់​ល្អ ហើយ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL) និង​បង្កើន​កូ​ឡេ​ស្ដេ​រ៉ូ​ល​ល្អ (HDL) នៅ​ក្នុង​ឈាម ។ វា​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង និង​ដាច់​សរសៃឈាម​ក្នុង​ខួរក្បាល​។

២. មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់

ផ្លែ​បឺ​រ​មាន​ជាតិ​សរសៃ (Fiber) ច្រើន ដែល​ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​បាន​ល្អ ធ្វើ​ឱ្យ​យើង​ឆ្អែត​បាន​យូរ កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ និង​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់​ផង​ដែរ​។

៣. ប្រភព​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ

ផ្លែ​បឺ​រ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា​៖

វីតាមីន K: ជួយ​ដល់​ការ​កកឈាម និង​សុខភាព​ឆ្អឹង​។

វីតាមីន C: ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។

វីតាមីន E: ការពារ​កោសិកា​ពី​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី (Free Radicals)​។

វីតាមីន B: ជា​ពិសេស B6 និង ហ្វូ​លេ​ត (Folate) ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​សុខភាព​កោសិកា​។

ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម (Potassium): ជួយ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម និង​តុល្យភាព​ជាតិ​ទឹក​ក្នុង​រាង​កាយ​។

៤. ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ភ្នែក

ផ្លែ​បឺ​រ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Lutein និង Zeaxanthin ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​សំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព​ភ្នែក​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និង​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​អាយុ​។

៥. ជួយ​ថែរក្សា​សម្រស់​ស្បែក

ជាតិ​ខ្លាញ់​ល្អ និង​វីតាមីន E នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​បឺ​រ ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​សំណើម ភ្លឺ​ថ្លា និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឡើង​មុន​។

ដោយសារ​តែ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដូច​បាន​រៀបរាប់​ខាងលើ ផ្លែ​បឺ​រ គឺជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​បន្ថែម​ទៅ​ក្នុង​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ