ផ្លែបឺរមិនមែនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏ជាប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាពផងដែរ ។ ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍ចម្បងៗរបស់ផ្លែបឺរចំពោះសុខភាព៖
១. សម្បូរដោយជាតិខ្លាញ់ល្អ (Healthy Fats)
ផ្លែបឺរផ្ទុកទៅដោយ ខ្លាញ់ម៉ូណូអាំងសាតូរ៉េត (Monounsaturated Fat) ដែលជាប្រភេទខ្លាញ់ល្អ ហើយជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) និងបង្កើនកូឡេស្ដេរ៉ូលល្អ (HDL) នៅក្នុងឈាម ។ វាជួយការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមក្នុងខួរក្បាល។
២. មានជាតិសរសៃខ្ពស់
ផ្លែបឺរមានជាតិសរសៃ (Fiber) ច្រើន ដែលជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អ ធ្វើឱ្យយើងឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយគ្រប់គ្រងទម្ងន់ផងដែរ។
៣. ប្រភពវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែ
ផ្លែបឺរសម្បូរទៅដោយវីតាមីនជាច្រើនដូចជា៖
វីតាមីន K: ជួយដល់ការកកឈាម និងសុខភាពឆ្អឹង។
វីតាមីន C: ជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
វីតាមីន E: ការពារកោសិកាពីរ៉ាឌីកាល់សេរី (Free Radicals)។
វីតាមីន B: ជាពិសេស B6 និង ហ្វូលេត (Folate) ដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពកោសិកា។
ប៉ូតាស្យូម (Potassium): ជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម និងតុល្យភាពជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ។
៤. ល្អសម្រាប់សុខភាពភ្នែក
ផ្លែបឺរមានផ្ទុកសារធាតុ Lutein និង Zeaxanthin ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មសំខាន់សម្រាប់សុខភាពភ្នែក។ សារធាតុទាំងនេះជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងជំងឺផ្សេងៗទៀតដែលទាក់ទងនឹងអាយុ។
៥. ជួយថែរក្សាសម្រស់ស្បែក
ជាតិខ្លាញ់ល្អ និងវីតាមីន E នៅក្នុងផ្លែបឺរ ជួយឱ្យស្បែកមានសំណើម ភ្លឺថ្លា និងកាត់បន្ថយការឡើងមុន។
ដោយសារតែអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដូចបានរៀបរាប់ខាងលើ ផ្លែបឺរ គឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់បន្ថែមទៅក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ