ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រយ័ត្ន​! អ្នកជំងឺ​តម្រងនោម បើ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ស្ពឺ​អាច​ធ្ងន់ធ្ងរ​លើស​ដើម

3 ម៉ោង មុន

យោង​តាម​វេជ្ជបណ្ឌិត​ជំនាញ បានឱ្យ​ដឹង​ថា ឱសថ​និង​អាហារ​ខាងក្រោម​នេះ​អាច​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​មុខងារ​តម្រងនោម ជា​ពិសេស​ចំពោះ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​តម្រងនោម​ស្រាប់​។ ១. ផ្សិត Reishi: អាច​បណ្តាល​ឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោម ជា​ពិសេស​ចំពោះ​អ្នកជំងឺ​ដែល​កំពុង​លាង​ឈាម​។២….

យោង​តាម​វេជ្ជបណ្ឌិត​ជំនាញ បានឱ្យ​ដឹង​ថា ឱសថ​និង​អាហារ​ខាងក្រោម​នេះ​អាច​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​មុខងារ​តម្រងនោម ជា​ពិសេស​ចំពោះ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​តម្រងនោម​ស្រាប់​។

១. ផ្សិត Reishi: អាច​បណ្តាល​ឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោម ជា​ពិសេស​ចំពោះ​អ្នកជំងឺ​ដែល​កំពុង​លាង​ឈាម​។
២. ផ្លែ​មង្ឃុត​: អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​តម្រងនោម​មិន​អាច​បញ្ចេញ​ជាតិ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម បាន ដែល​នាំ​ឱ្យ​បេះដូង​លោត​មិន​ទៀងទាត់ និង​អាច​ស្លាប់​បាន​។
៣. ផ្លែ​ស្ពឺ​: មាន​ផ្ទុក អាស៊ីត Oxalic ដែល​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោម​ស្រួច​ស្រាវ​។
៤. ផ្លែ​បឺ​រី និង​ផ្លែ​ត្របែក​ចិន​: ការ​ទទួលទាន​ច្រើន​ពេក​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោម​ស្រួច​ស្រាវ​។

៥. Cranberries: ការ​ទទួលទាន​ច្រើន​ពេក​អាច​នាំ​ឱ្យ​មាន គ្រួ​ស​ក្នុង​តម្រងនោម និង​ធ្វើ​ឱ្យ​មុខងារ​តម្រងនោម​ដំណើរការ​មិន​ប្រក្រតី​។
៦. ក្រលៀន​: ការ​ញ៉ាំ​ក្រលៀន​ច្រើន​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ ខ្សោយតម្រងនោម និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ មហារីក​ផ្លូវ​បង្ហូរ​នោម​។

៧. តែ​រុក្ខជាតិ​, ខ្ញី និង​កាហ្វេ​សម្រក​ទម្ងន់​: អាច​បង្កើន​មុខងារ​ថ្លើម និង​តម្រងនោម​។ ផលិតផល​ទាំងនេះ​ក៏​អាច​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​គ្រោះថ្នាក់​ដូច​ជា ស្តេ​រ៉ូ​អ៊ី​ត​, អាសេនិច និង​កា​ដ​មី​ញ៉ូ​ម ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​តម្រងនោម​។
៨. យិ​ន​ស៊ិ​ន (Ginseng): ប្រសិនបើ​ប្រើប្រាស់​មិន​ត្រឹមត្រូវ អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​បេះដូង​លោត​មិន​ទៀងទាត់ និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ ជំងឺលើសឈាម​។

៩. ទឹក Noni: មាន​គ្រោះថ្នាក់​ព្រោះ​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​កម្រិត ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់​។
១០. Licorice: អាច​បណ្តាល​ឱ្យ មាន​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​។
១១. Orthosiphon stamineus: អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​កម្រិត ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់ ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​តម្រងនោម​។

ចំណុច​សម្គាល់
ការ​ថែទាំ​សុខភាព​តម្រងនោម​ទាមទារ​ការ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ខ្ពស់​។ ត្រូវ​ប្រាកដ​ថា​អ្នក​ទទួលទាន​តែ​អ្វី​ដែល​គ្រូពេទ្យ​បាន​ណែនាំ​ប៉ុណ្ណោះ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ