វីតាមីន C គឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់រាងកាយ ហើយមានច្រើននៅក្នុងអាហារដែលយើងទទួលទានជាប្រចាំ ។ វីតាមីននេះមានច្រើននៅក្នុងផ្លែឈើ និងបន្លែ ជាពិសេសផ្លែឈើដែលមានរសជាតិជូរ ។
ខាងក្រោមនេះជាអាហារមួយចំនួនដែលសម្បូរវីតាមីន C៖
ផ្លែត្របែក: ផ្លែត្របែកជាអាហារមួយប្រភេទដែលសម្បូរវីតាមីន C ជាងផ្លែក្រូចរហូតដល់ទៅ ៤ដង។
ផ្លែឈើក្រូចឆ្មារ: ផ្លែក្រូច ក្រូចឆ្មារ និងក្រូចថ្លុង សុទ្ធតែជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន C។
ផ្លែគីវី និងផ្លែស្ត្របឺរី: ផ្លែឈើទាំងពីរប្រភេទនេះក៏មានវីតាមីន C ក្នុងបរិមាណខ្ពស់ផងដែរ។
ម្ទេសប្លោក: ជាពិសេសម្ទេសប្លោកពណ៌ក្រហម និងបៃតង មានផ្ទុកវីតាមីន C ច្រើនជាងផ្លែឈើមួយចំនួនទៀត។
ផ្កាខាត់ណាខៀវ (Broccoli): ផ្កាខាត់ណាខៀវ ក៏ជាបន្លែមួយប្រភេទដែលសម្បូរវីតាមីន C ផងដែរ។
វីតាមីន C ឆាប់បាត់បង់នៅពេលប៉ះនឹងកម្ដៅខ្លាំង ដូច្នេះការទទួលទានអាហារទាំងនេះនៅពេលវាស្រស់ៗ ឬចម្អិនដោយកម្ដៅល្មមអាចជួយឱ្យអ្នកទទួលបានវីតាមីននេះបានច្រើន៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ