ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរ​ដឹង​! ផ្លែ​ល្ពៅ ល្អ​សម្រាប់​ទារក និង​ស្បែក​ម្តាយ

19 ម៉ោង មុន

ផ្លែ​ល្ពៅ មិន​ត្រឹមតែ​ជា​បន្លែ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា​ឃ្លាំង​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​សម្បូរ​បែប ដែល​ផ្តល់​គុណប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព​របស់​យើង​។ ចាប់ពី​សាច់ គ្រាប់ រហូត​ដល់​ស្លឹក ល្ពៅ​អាចយ​កមក​បរិភោគ និង​ជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​ពូកែ​។ ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ល្ពៅ​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​ទ្រទ្រង់​សុខភាព​យើង​បាន​យ៉ាង​ល្អ​៖…

ផ្លែ​ល្ពៅ មិន​ត្រឹមតែ​ជា​បន្លែ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា​ឃ្លាំង​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​សម្បូរ​បែប ដែល​ផ្តល់​គុណប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព​របស់​យើង​។ ចាប់ពី​សាច់ គ្រាប់ រហូត​ដល់​ស្លឹក ល្ពៅ​អាចយ​កមក​បរិភោគ និង​ជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​ពូកែ​។

ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ល្ពៅ​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​ទ្រទ្រង់​សុខភាព​យើង​បាន​យ៉ាង​ល្អ​៖

ជំនួយ​សុខភាព​ភ្នែក​: ដោយសារ​តែ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ វីតាមីន A ក្នុង​ទម្រង់ Beta-carotene ល្ពៅ​ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​រក្សា និង​បំប៉ន​ខ្សែ​ភ្នែក​ឱ្យ​ភ្លឺ​ថ្លា​។ វា​ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ភ្នែក​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​អាយុ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​យើង​មើលឃើញ​កាន់តែ​ច្បាស់​ក្នុង​ទី​ងងឹត​។

ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​: ជាមួយនឹង​បរិមាណ​វីតាមីន A និង C ខ្ពស់ ល្ពៅ​ជួយ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក និង​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​។ នេះ​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​យើង​មាន​ភាពរឹងមាំ​ក្នុង​ការ​ទប់ទល់​នឹង​មេរោគ និង​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​។

ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង​: ជាតិ​សរសៃ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​វីតាមីន C នៅ​ក្នុង​ល្ពៅ​រួមចំណែក​យ៉ាង​សំខាន់​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​។ ជា​ពិសេស ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ជួយ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់ ដែល​ជា​កត្តា​ហានិភ័យ​ចម្បង​មួយ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។

ជួយ​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់​: ផ្លែ​ល្ពៅ​មាន​ជាតិ​កាឡូរី​ទាប ប៉ុន្តែ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​យើង​ឆ្អែត​បាន​យូរ កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ និង​ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​។ វា​ជា​ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​សម្រក​ទម្ងន់ ឬ​រក្សា​ទម្ងន់​ឱ្យ​នៅ​ថេរ​។

កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​ជំងឺមហារីក​: សារធាតុ​Beta-carotene​នៅ​ក្នុង​ល្ពៅ​គឺជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល ដែល​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​បំផ្លាញ​ដោយ​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។ ការ​សិក្សា​ជា​ច្រើន​បាន​បង្ហាញ​ថា Beta-carotene អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​មួយ​ចំនួន ដូច​ជា​មហារីក​ក្រពេញ​ប្រូ​ស្តា​ត និង​មហារីក​ពោះវៀនធំ​។

ជំនួយ​សុខភាព​ស្បែក​: វត្តមាន​របស់​Beta-carotene, វីតាមីន C និង E​ធ្វើ​ឱ្យ​ល្ពៅ​ក្លាយជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ស្បែក​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​ការពារ​ស្បែក​ពី​ការ​ខូចខាត​ដោយសារ​កាំរស្មីព្រះអាទិត្យ ជំរុញ​ការ​ផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន និង​រក្សា​ស្បែក​ឱ្យ​នៅ​តែ​តឹង​ណែន និង​ក្មេង​ជាង​វ័យ​។

ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​: ល្ពៅ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន រួម​មាន​ប្រូតេអ៊ីន ជាតិ​ខ្លាញ់​ល្អ កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​លូតលាស់​ប្រកបដោយ​សុខភាព​ល្អ​របស់​ទារក និង​សុខភាព​របស់​ម្តាយ​។

ជួយ​ដល់​សុខភាព​ឆ្អឹង​: សារធាតុ​រ៉ែ​ដូច​ជា កាល់ស្យូម សូ​ដ្យូ​ម និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ល្ពៅ ក៏​រួមចំណែក​ក្នុង​ការ​ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​ផង​ដែរ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ