ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ៗ អាច​ជា​ឃា.តករ​លាក់​មុខ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​អ្នក

2 ម៉ោង មុន

តើ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ៗ ត្រជាក់​ៗ នៅ​ពេល​ស្រេកទឹក​ដែរ​ឬទេ0x017d7 ប្រសិនបើ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត ចូរ​កាត់​បន្ថយ​វា​ទៅ ។ នេះ​ក៏​ព្រោះតែ​ទម្លាប់​បែប​នេះ ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​ថា អាច​បង្កើន​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជម្ងឺ​បេះដូង ។…

តើ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​ផ្អែម​ៗ ត្រជាក់​ៗ នៅ​ពេល​ស្រេកទឹក​ដែរ​ឬទេ0x017d7 ប្រសិនបើ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត ចូរ​កាត់​បន្ថយ​វា​ទៅ ។ នេះ​ក៏​ព្រោះតែ​ទម្លាប់​បែប​នេះ ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​ថា អាច​បង្កើន​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជម្ងឺ​បេះដូង ។

គ្រាន់តែ​ញ៉ាំ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ពីរ​កំប៉ុង​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ក៏​អាច​បង្កើន​ការ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង ។ ការ​សិក្សា​បាន​រក​ឃើញ​ថា បុរស​ដែល​ញ៉ាំ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ផ្អែម ចាប់ពី​ពីរ​កំប៉ុង​ឡើង​ទៅ ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ មានការ​ប្រឈម​កាន់តែ​ខ្ពស់​នឹង​ជំងឺខ្សោយបេះដូង ជា​មធ្យម ២៣​ភាគរយ​។

ការ​សិក្សា​នេះ មានការ​ចូលរួម​ពី​បុរស​ជនជាតិ​ស៊ុ​យ​អែ​ត ច្រើន​ជាង ៤២០០០​នាក់ អាយុ​ចាប់ពី​៤៥​ទៅ​៧៩​ឆ្នាំ ហើយ​ក៏​បាន​ប៉ាន់ស្មាន​ទៅ​លើ​អត្រា​នៃ​ការ​ញ៉ាំ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ជា​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​ពួក​គេ តាម​រយៈ​ការ​បំពេញ​កម្រង​សំណួរ​ទាក់ទង​នឹង​ចំណីអាហារ​ក្នុង​ឆ្នាំ​១៩៩៧​។

ក្រោយ​ពី​ធ្វើការ​តាមដាន​រយៈពេល​ជាង​១២​ឆ្នាំ​រួច​មក បុរស​ដែល​ប្រាប់​ថា ញ៉ាំ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ចាប់ពី​ពីរ​កែវ​ឡើង​ទៅ ឬ​ចំណុះ​៤០០​មី​លី​លី​ត្រ​ឡើង​ទៅ ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ទំនងជា​ងាយ​កើតជា​ការ​ខ្សោយបេះដូង​រហូត​ដល់ ២៣​ភាគរយ​នៅ​ពេល​ប្រៀបធៀប​ជាមួយនឹង​អ្នក​ដែល​មិន​បាន​ញ៉ាំ​សោះ ។

យ៉ាងណាមិញ ការ​សិក្សា​នេះ​មាន​ដែន​កំណត់​មួយ​ចំនួន ដែល​វា​មិន​បាន​គិត​ទៅ​លើ​ការ​ញ៉ាំ​ប្រៃ​ទេ ហើយ​នេះ​ត្រូវ​បាន​គេ​ដឹង​ថា ធ្វើ​ឲ្យ​សម្ពាធ​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់ ហើយ​ក៏​នាំ​ឲ្យ​កើត​ជំងឺខ្សោយបេះដូង​ដែរ​។

លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត ការ​សិក្សា​នេះ​គ្រាន់តែ​បញ្ចូល​មនុស្ស​វ័យ​កណ្តាល និង​មនុស្ស​ចាស់​ប៉ុណ្ណោះ ដូច្នេះ​លទ្ធផល គឺ​មិន​អាច​ប្រើប្រាស់​ជា​ទូទៅ​សម្រាប់​មនុស្ស​គ្រប់​រូប​បាន​ឡើយ​។

ដូច្នេះ​នៅ​ពេល​អ្នក​ស្រេកទឹក ជម្រើស​ដ៏​ល្អ​បំផុត សុខភាព​បំផុត និង​ថោក​បំផុត​នោះ​គឺ​ទឹក​ធម្មតា​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ