ជាតិដែកគឺមានសារសំខាន់សម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ជាការពិតណាស់ សាច់ក្រហមមានផ្ទុកជាតិដែកច្រើន តែក៏មានអាហារផ្សេងទៀតក្រៅពីសាច់ក្រហម ដែលមានជាតិដែកច្រើនផងដែរ។ ថ្ងៃនេះ អ្នកនឹងស្គាល់អាហារ៣យ៉ាង សម្រាប់អ្នកដែលចង់បានជាតិដែកក្នុងចំណីអាហារក្រៅពីសាច់សត្វ។
១. ស៊ុត
ក្រៅពីមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនគុណភាពល្អហើយនោះ ស៊ុតក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរបំផុតមួយនៃជាតិដែកផងដែរ។ បរិមាណខ្ពស់នៃជាតិដែកក្នុងស៊ុតជួយក្នុងការបង្កើនការផលិតកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហមទប់ស្កាត់ហានិភ័យនៃជំងឺខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម។
២. បន្លែបៃតង
មិនត្រឹមតែជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃជាតិដែកប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែបន្លែបៃតងក៏មានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយអាស៊ីត folic ជាតិសសៃ និងវីតាមីន C រួមទាំងវីតាមីនច្រើនផ្សេងទៀតដែលចាំបាច់សម្រាប់សុខភាពផងដែរ។
៣. គ្រាប់ធញ្ញជាតិ
វាក៏ជាប្រភពធម្មជាតិដ៏ល្អបំផុតមួយនៃជាតិដែកដែរ។ ទោះជាយ៉ាងណាអ្នកមិនគួរទទួលទានច្រើនជាងមួយក្ដាប់ដៃពេញក្នុងមួយថ្ងៃឡើយ។
៤. សណ្ដែកខៀវ
ក្រៅពីជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតមួយនៃប្រូតេអ៊ីននិងជាតិសសៃហើយនោះ សណ្ដែកខៀវក៏មានផ្ទុកជាតិដែកខ្ពស់ដែលចាំបាច់សម្រាប់រក្សាសុខភាពរាងកាយទាំងមូលពិសេសទប់ស្កាត់បញ្ហាខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ