ការបរិភោគពងទាក្នុងមួយថ្ងៃអាចខុសៗគ្នាទៅតាមសុខភាព និងរបបអាហាររបស់មនុស្សម្នាក់ ។
តាមការសិក្សាថ្មីៗ សម្រាប់មនុស្សធម្មតាដែលមានសុខភាពល្អ ៖
១. ១-៣ ពងក្នុងមួយថ្ងៃ វាត្រូវបានចាត់ទុកថា មានសុវត្ថិភាពសម្រាប់មនុស្សភាគច្រើន ។
២. ជាតិកូឡេស្តេរ៉ុល ក្នុងពងទាមួយគ្រាប់មានជាតិកូឡេស្តេរ៉ុល ១៨៦មី.ក្រាម/ពង) ។ បរិមាណនេះមិនប៉ះពាល់សុខភាពទេ ។ ប៉ុន្តែអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬបញ្ហាបេះដូងគួរប្រយ័ត្ន ។
៣. វិធីចម្អិន ៖ ចម្អិនដោយមិនបន្ថែមខ្លាញ់ (ឆ្អិនស្ទើរ ឬចំហុយ) ជាជម្រើសល្អ ។
៤. តម្រូវការរាងកាយ ៖ អ្នកអាចប្រើបានច្រើនបន្ថែម ប្រសិនបើអ្នកធ្វើការច្រើន ។

ចំពោះអនុសាសន៍ ៖ បើសុខភាពល្អ ៖ អាចបរិភោគពងទាបានដល់ ៣ ពង/ថ្ងៃ ប៉ុន្តៃគួរតាមដានកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល ។ តែបើមានបញ្ហាសុខភាព ៖ ពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យ ឬអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ ។
សរុបមក ការបរិភោគពងទា មធ្យមជាមួយរបបអាហារ មានតុល្យភាពគឺមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាព ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ