ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារ៦​​យ៉ាង ​គួរ​ចៀសវាង​ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ

1 អាទិត្យ មុន

ការ​សិក្សា​ជា​ច្រើន​បាន​បង្ហាញ​ថា មនុស្ស​ដែល​រស់នៅ​បាន​យូរ តែងតែមាន​របប​អាហារ​ពិសេស​។ ដូច្នេះ តើ​អាហារ​អ្វីខ្លះ​ដែល​ពួក​គេ​ចៀសវាង? គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ចម្រាញ់ គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ចម្រាញ់​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា ប៉ា​ស្តា និង​នំ​បុ័ង គឺ…

ការ​សិក្សា​ជា​ច្រើន​បាន​បង្ហាញ​ថា មនុស្ស​ដែល​រស់នៅ​បាន​យូរ តែងតែមាន​របប​អាហារ​ពិសេស​។ ដូច្នេះ តើ​អាហារ​អ្វីខ្លះ​ដែល​ពួក​គេ​ចៀសវាង?

គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ចម្រាញ់

គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ចម្រាញ់​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា ប៉ា​ស្តា និង​នំ​បុ័ង គឺ មាន​ប្រជាប្រិយភាព​ខ្លាំង​ណាស់​។ ថ្វី​ត្បិត​តែ​រសជាតិ​ទាក់ទាញ​ក៏​ដោយ ក៏​ផលិតផល​ទាំងនេះ​ខ្វះ​សារធាតុចិញ្ចឹម​។ ពួក​វា​ច្រើន​តែ​ឆ្លងកាត់​ការ​កែ​ច្នៃ ដែល​ត្រូវ​បាន​អម​ដោយ​ការ​ប្រើប្រាស់​សារធាតុ​បន្ថែម និង​សារធាតុ​ថែរក្សា​ជា​ច្រើន​។

សាច់​ក្រហម

លើស​ពី​នេះ ការ​សិក្សា​ជា​ច្រើន​បង្ហាញ​ថា ការ​ទទួលទាន​សាច់​ក្រហម អាច​ត្រូវ​បាន​ផ្សារ​ភ្ជាប់​ជាមួយនឹង​ហានិភ័យ​ខ្ពស់​នៃ​ជំងឺ​ដូច​ជា​មហារីក​ពោះវៀនធំ និង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។ ដូច្នេះ ការ​កំណត់​ការ​ទទួលទាន​សាច់​ក្រហម​ចាំបាច់​ត្រូវ​គិតគូរ​ឱ្យ​បាន​ហ្មត់ចត់​ក្នុង​របៀប​រស់នៅ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​ដែល​យើង​ចង់បាន​។

អាហារ​វេច​ខ្ចប់

អាហារ​កែ​ច្នៃ​ជ្រុល​ត្រូវ​បាន​បង្ហាញ​ថា​មាន​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព រួម​មាន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ជំងឺ​ពោះវៀន​ឆាប់​ខឹង (IBS) ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត និង​ជំងឺមហារីក​។ លើស​ពី​នេះ ការ​ទទួលទាន​អាហារ​កែ​ច្នៃ​ជ្រុល​អាច​នាំ​ឱ្យ​ប្រឈម​ខ្ពស់​នៃ​បញ្ហា​ការ​ផ្ចង់អារម្មណ៍ និង​ជំងឺ​វង្វេង​ចំពោះ​មនុស្ស​ចាស់​។

អាហារ​ទឹកដោះគោ

ទោះបីជា​ទឹកដោះគោ អាច​ផ្តល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​មួយ​ចំនួន​ដូច​ជា ប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ និង​ជួនកាល​វីតាមីន D ក៏​ដូច​ជា​ប្រូ​បាយ​អូ​ទិច​ក៏​ដោយ វា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ឆ្អែត និង​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ផង​ដែរ​។

ខ្លាញ់​ទាំងនេះ​អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ខណៈ​ដែល​ការ​សិក្សា​ផ្សេង​ទៀត​មិន​គាំទ្រ​ការ​យល់​ឃើញ​នេះ​ទេ ថែម​ទាំង​បង្ហាញ​ថា​វា​ប្រហែលជា​មិន​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ដូចដែល​យើង​ធ្លាប់​គិត​នោះ​ទេ​។

អាហារ​សម្រន់​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់

គ្រប់​គ្នា​នៅ​ឱ្យ​ឆ្ងាយ​ពី​ភេសជ្ជៈ ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវ​កម្លាំង និង​ទឹក​ផ្អែម ពីព្រោះ​ផលិតផល​ទាំងនេះ ស្ទើរតែ​គ្មាន​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ពិតប្រាកដ មាន​តែ​ជាតិ​ស្ករ​ប៉ុណ្ណោះ​។

ស្ករ​ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា​កត្តា​រលាក​ដែល​អាច​ប្រមូល​ផល​អវិជ្ជមាន​ប្រសិនបើ​ប្រើប្រាស់​ច្រើន​លើស​កំណត់​ក្នុង​រយៈពេល​យូរ​។ នេះ​មិន​ត្រឹមតែ​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​ដូច​ជា មហារីក ជំងឺ​បេះដូង ជំងឺ​ធាត់ និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​វា​ក៏​អាច​នាំ​ឱ្យ​ថយ​ចុះ​ការ​ផ្ចង់អារម្មណ៍ និង​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​ដល់​សុខភាព​ថ្លើម​ផង​ដែរ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ