គ្រឿងទេសទាំងនេះច្រើនតែមាននៅក្នុងផ្ទះបាយ ប្រើក្នុងអាហារ ជាច្រើន ហើយអាចនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរាប់មិនអស់។
ខ្ទឹមក្រហម
ខ្ទឹមក្រហម ត្រូវបានគេប្រើដើម្បីបង្កើតក្លិនទាក់ទាញសម្រាប់អហារ និងបំបាត់ក្លិនឆ្អាបនៃអាហារ។ វាសម្បូរទៅដោយសារធាតុ quercetin ដែលជាសារជាតិ flavonoid មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល។ សារធាតុ quercetin នេះជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃដូចជាជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
.Mustard
Mustard គឺជាគ្រឿងទេសដែលមានសមាសធាតុ isothiocyanates មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងកោសិកា K ។
Mustard មានឥទ្ធិពលរំញោចលើការរំលាយអាហារ ជួយការពារស្រទាប់ក្រពះ។ ថ្វីត្បិត mustard មានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែអ្នកមិនគួរញ៉ាំច្រើនពេកទេ ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានដំបៅក្រពះ។ រសជាតិផ្អែមរបស់ mustard អាចធ្វើឱ្យរលាកក្រពះ។
ខ្ញី
ខ្ញី មិនត្រឹមតែជួយបង្កើនភាពឆ្ងាញ់របស់ម្ហូបប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយដល់ការរំលាយអាហារ ជួយកាត់បន្ថយការក្អក ប្រឆាំងនឹងការរលាក និងបន្សាបជាតិពុលផងដែរ។ តាំងពីបុរាណកាលមក មនុស្សបានចាត់ទុកខ្ញីជាឱសថ ព្យាបាលជំងឺផ្តាសាយ ឈឺពោះ ចង្អោរ ឬប្រើដើម្បីកម្តៅរាងកាយ។
លើសពីនេះ ខ្ញីក៏មានឥទ្ធិពលបង្កើនចរន្តឈាម ជួយព្យាបាលរោគសញ្ញាមិនល្អដែលបង្កឡើងដោយជំងឺផ្តាសាយ។ ខ្ញីជួយប្រឆាំងនឹងការរលាក បំបាត់ការឈឺចាប់ និងជួយដល់ការដកដង្ហើម។ វាក៏ជួយក្នុងការព្យាបាលការពុលអាហារផងដែរ។
ដោយសារតែខ្ញីក្តៅ និងបង្កើនចរន្តឈាម អ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមខ្ពស់គួរតែកំណត់ការប្រើប្រាស់របស់វា។
កុំប្រើខ្ញីស្រស់ជាមួយនឹងថ្នាំប្រឆាំងនឹងកំណកឈាម ដើម្បីជៀសវាងហានិភ័យនៃការហូរឈាម និងពិបាកក្នុងការបញ្ឈប់ការហូរឈាម។
ទឹកខ្មេះ
គ្រឿងផ្សំសំខាន់របស់ទឹកខ្មេះគឺអាស៊ីតអាសេទិក (ពី 0,4-0,6%) ។ វាមានប្រសិទ្ធិភាពរារាំងការលូតលាស់នៃមេរោគ និងបាក់តេរី។ ទឹកខ្មេះ ជួយដល់ការរំលាយអាហារ និងការពារពោះវៀន។ លើសពីនេះ វាក៏ជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងរាងកាយផងដែរ។
មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ ទឹកខ្មេះក៏ជួយភ្ញោចរសជាតិ កាត់បន្ថយការឃ្លានផ្អែម នាំមកនូវលទ្ធផលល្អក្នុងការគ្រប់គ្រងរបបអាហារ គ្រប់គ្រងទម្ងន់ និងពង្រឹងសុខភាពទូទៅ។
ទឹកខ្មេះមានប្រសិទ្ធភាពគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម បន្ទាប់ពីអាហាររួច ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ។
អ្នកអាចផ្សំទឹកខ្មេះ និងទឹកឃ្មុំ ដើម្បីឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើន ជួយបង្កើនអារម្មណ៍ឆ្អែត កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់ការសម្រកទម្ងន់។
ចំណាំ៖ ការផឹកទឹកខ្មេះដោយផ្ទាល់នឹងធ្វើឱ្យខូចក្រពះ និងធ្មេញ។ ទឹកខ្មេះអាចត្រូវបានផ្សំជាមួយអាហារ ឬលាយទឹកដើម្បីផឹក។ អ្នកដែលមានជំងឺក្រពះគួរតែកំណត់ការប្រើប្រាស់ទឹកខ្មេះ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ