ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គ្រឿងទេស៤​មុខ ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​ដែល​គ្រប់គ្នា​គួរប្រើ​

15 ម៉ោង មុន

​គ្រឿងទេស​ទាំងនេះ​ច្រើន​តែមាន​នៅក្នុង​ផ្ទះបាយ ប្រើ​ក្នុង​អាហារ ជាច្រើន ហើយ​អាច​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​រាប់មិនអស់​។​ ខ្ទឹមក្រហម​ ​ខ្ទឹមក្រហម ត្រូវបាន​គេ​ប្រើ​ដើម្បី​បង្កើត​ក្លិន​ទាក់ទាញ​សម្រាប់​អហារ និង​បំបាត់​ក្លិនឆ្អាប​នៃ​អាហារ​។ វា​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ quercetin…

​គ្រឿងទេស​ទាំងនេះ​ច្រើន​តែមាន​នៅក្នុង​ផ្ទះបាយ ប្រើ​ក្នុង​អាហារ ជាច្រើន ហើយ​អាច​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​រាប់មិនអស់​។​

ខ្ទឹមក្រហម​

​ខ្ទឹមក្រហម ត្រូវបាន​គេ​ប្រើ​ដើម្បី​បង្កើត​ក្លិន​ទាក់ទាញ​សម្រាប់​អហារ និង​បំបាត់​ក្លិនឆ្អាប​នៃ​អាហារ​។ វា​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ quercetin ដែលជា​សារជាតិ flavonoid មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​។ សារធាតុ quercetin នេះ​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​ដូចជា​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។​

.Mustard

Mustard គឺជា​គ្រឿងទេស​ដែលមាន​សមាសធាតុ isothiocyanates មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំងនឹង​កោសិកា K ។

Mustard មាន​ឥទ្ធិពល​រំញោច​លើ​ការរំលាយ​អាហារ ជួយ​ការពារ​ស្រទាប់​ក្រពះ​។ ថ្វី​ត្បិត mustard មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែ​អ្នក​មិនគួរ​ញ៉ាំ​ច្រើនពេក​ទេ ជាពិសេស​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ដំបៅ​ក្រពះ​។ រសជាតិ​ផ្អែម​របស់ mustard អាចធ្វើឱ្យ​រលាក​ក្រពះ​។​

ខ្ញី​

​ខ្ញី មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ឆ្ងាញ់​របស់​ម្ហូប​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​ជួយ​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​ក្អក ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក និង​បន្សាប​ជាតិពុល​ផងដែរ​។ តាំងពី​បុរាណកាល​មក មនុស្ស​បានចាត់ទុក​ខ្ញី​ជា​ឱសថ ព្យាបាល​ជំងឺ​ផ្តាសាយ ឈឺពោះ ចង្អោរ ឬ​ប្រើ​ដើម្បី​កម្តៅ​រាងកាយ​។​

​លើសពីនេះ ខ្ញី​ក៏មាន​ឥទ្ធិពល​បង្កើន​ចរន្តឈាម ជួយ​ព្យាបាល​រោគសញ្ញា​មិនល្អ​ដែល​បង្កឡើង​ដោយ​ជំងឺ​ផ្តាសាយ​។ ខ្ញី​ជួយ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក បំបាត់​ការឈឺចាប់ និង​ជួយ​ដល់​ការដកដង្ហើម​។ វា​ក៏​ជួយ​ក្នុងការ​ព្យាបាល​ការពុល​អាហារ​ផងដែរ​។​

​ដោយសារតែ​ខ្ញី​ក្តៅ និង​បង្កើន​ចរន្តឈាម អ្នក​ដែលមាន​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​គួរតែ​កំណត់​ការប្រើប្រាស់​របស់​វា​។​

​កុំ​ប្រើ​ខ្ញី​ស្រស់​ជាមួយនឹង​ថ្នាំ​ប្រឆាំងនឹង​កំណក​ឈាម ដើម្បី​ជៀសវាង​ហានិភ័យ​នៃ​ការហូរ​ឈាម និង​ពិបាក​ក្នុងការ​បញ្ឈប់​ការហូរ​ឈាម​។​

ទឹកខ្មេះ​

​គ្រឿងផ្សំ​សំខាន់​របស់​ទឹកខ្មេះ​គឺ​អាស៊ីត​អា​សេ​ទិ​ក (​ពី 0,4-0,6%) ។ វា​មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​រារាំង​ការលូតលាស់​នៃ​មេរោគ និង​បាក់តេរី​។ ទឹកខ្មេះ ជួយ​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ និង​ការពារ​ពោះវៀន​។ លើសពីនេះ វា​ក៏​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​រាងកាយ​ផងដែរ​។

​មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណោះ ទឹកខ្មេះ​ក៏​ជួយ​ភ្ញោ​ច​រសជាតិ កាត់បន្ថយ​ការ​ឃ្លាន​ផ្អែម នាំមក​នូវ​លទ្ធផល​ល្អ​ក្នុងការ​គ្រប់គ្រង​របប​អាហារ គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់ និង​ពង្រឹង​សុខភាព​ទូទៅ​។​

​ទឹកខ្មេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម បន្ទាប់ពី​អាហារ​រួច ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 ។​

អ្នក​អាច​ផ្សំ​ទឹកខ្មេះ និង​ទឹកឃ្មុំ ដើម្បីឱ្យ​រាងកាយ​របស់​អ្នកទទួលបាន​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាច្រើន ជួយ​បង្កើន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត កាត់បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ និង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់​។​

​ចំណាំ​៖ ការផឹក​ទឹកខ្មេះ​ដោយផ្ទាល់​នឹងធ្វើ​ឱ្យ​ខូច​ក្រពះ និង​ធ្មេញ​។ ទឹកខ្មេះ​អាច​ត្រូវបាន​ផ្សំ​ជាមួយ​អាហារ ឬ​លាយ​ទឹក​ដើម្បី​ផឹក​។ អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ក្រពះ​គួរតែ​កំណត់​ការប្រើប្រាស់​ទឹកខ្មេះ​៕​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ