ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​គួរ​ញ៉ាំ​បាយ​ប៉ុន្មាន​ចាន ទើបមិនឡើងទម្ងន់ និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម?

6 ម៉ោង មុន

បាយមានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតច្រើន ផ្តល់ថាមពល និងសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតសម្រាប់រាងកាយ ប៉ុន្តែការញ៉ាំច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់ បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ នៅក្នុងអាហារដែលមានសុខភាពល្អ រាងកាយរបស់យើងត្រូវការកាបូអ៊ីដ្រាតយ៉ាងតិច ៥០ ក្រាម។ កាលពីមុន…

បាយមានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតច្រើន ផ្តល់ថាមពល និងសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតសម្រាប់រាងកាយ ប៉ុន្តែការញ៉ាំច្រើនពេកអាចបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់ បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។

នៅក្នុងអាហារដែលមានសុខភាពល្អ រាងកាយរបស់យើងត្រូវការកាបូអ៊ីដ្រាតយ៉ាងតិច ៥០ ក្រាម។ កាលពីមុន មនុស្សតែងតែញ៉ាំបាយច្រើន ប្រហែលជាង 3-4 ចាន/អាហារ ប៉ុន្តែមានមនុស្សតិចណាស់ដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ព្រោះនៅពេលនោះមនុស្សបានចូលរួមក្នុងសកម្មភាពរាងកាយច្រើន និងប្រើប្រាស់ថាមពលច្រើន។ ទន្ទឹមនឹងនោះ សព្វថ្ងៃនេះ ការងាររបស់យើងកាន់តែមានភាពចម្រុះ មនុស្សជាច្រើនធ្វើការងារការិយាល័យ និងមានភាពស៊ីសង្វាក់គ្នា ដូច្នេះបរិមាណអង្ករដែលប្រើប្រាស់ក៏ត្រូវបានកាត់បន្ថយផងដែរ។

យើងញ៉ាំអាហារច្រើនប្រភេទ ញ៉ាំប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ និងស្ករច្រើន។ ដូច្នេះហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃផ្សេងទៀតក៏កើនឡើងផងដែរ។

របប​អាហារ​របស់​យើង​ត្រូវ​ធានា​ឱ្យ​មាន​តុល្យភាព​នៃ​សារធាតុ​បី​ក្រុម​រួម​មាន កាបូអ៊ីដ្រាត ប្រូតេអ៊ីន និង​ខ្លាញ់។ ដែលក្នុងនោះម្សៅស្ករគួរតែមាន 50-60%; ប្រូតេអ៊ីន (ពីរុក្ខជាតិនិងសត្វ) គួរតែមាន 13-20% នៃថាមពលសរុបរបស់រាងកាយ។

ខ្លាញ់អាចទទួលបានពីរុក្ខជាតិ (ប្រេងចម្រាញ់ចេញពីគ្រាប់ និងផ្លែឈើ) និងសត្វ (ខ្លាញ់ត្រី ខ្លាញ់មាន់ ខ្លាញ់ជ្រូក…)។ លើសពីនេះ រាងកាយក៏ត្រូវការវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែផងដែរ។

អ្នកជំងឺ​មិន​គួរ​តម​បាយ​ទេ ប៉ុន្តែ​គួរតែ​ផ្តោតលើ​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ និង​មាន​លក្ខណៈ​វិទ្យាសាស្ត្រ​។ មនុស្សធម្មតា បើញ៉ាំតែបាយមួយថ្ងៃ (ផ្សំជាមួយបន្លែ សាច់ ត្រី ) អាចញ៉ាំបាន 3-4ចាន, ហើយក្នុងមួយពេលអាចញ៉ាំបាន 1-2ចាន អាស្រ័យ លើតម្រូវការថាមពលរបស់មនុស្សម្នាក់ៗ។ ប្រសិនបើអ្នកបានញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតខ្ពស់ អ្នកគួរតែញ៉ាំបាយតិចជាងនេះ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ