ទឹកគឺជាប្រភពនៃជីវិត។ សកម្មភាពសំខាន់ៗទាំងអស់នៅក្នុងរាងកាយត្រូវការទឹក។ ការផឹកទឹកឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ជារៀងរាល់ថ្ងៃគឺមិនអាចខ្វះបាន ដើម្បីជួយឱ្យសរីរាង្គមានដំណើរការធម្មតា។ បន្ថែមពីលើការផឹកទឹក អ្នកអាចផឹកតែ ទឹកផ្លែឈើ … ដើម្បីផ្តល់ជាតិទឹកដល់រាងកាយ និងបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន។
បើអ្នកមានអារម្មណ៍ថាការផឹកទឹកដូចជាគ្មានរសជាតិ សូមបន្ថែមវត្ថុទាំង ៣ នេះទៅក្នុងទឹកភ្លាម ដើម្បីបង្កើនរសជាតិ និងជាអាហារបំប៉នបន្ថែម។
Perilla
ស្លឹក Perilla ត្រូវបានគេប្រើយ៉ាងទូលំទូលាយក្នុងការចម្អិនអាហារ។ អ្នកក៏អាចប្រើវាដើម្បីធ្វើភេសជ្ជៈផងដែរ។ ស្លឹក Perilla មានសារធាតុជាច្រើនដូចជា ជាតិសរសៃ ម្សៅ ប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម ជាតិដែក ផូស្វ័រ វីតាមីន C។ យោងទៅតាមឱសថបូព៌ា ស្លឹក Perilla មានរសជាតិហឹរ លក្ខណៈសម្បត្តិក្តៅ ជំរុញការបែកញើស និងជួយពង្រីកសរសៃឈាម កាត់បន្ថយគ្រុនក្តៅ លុបបំបាត់ជំងឺផ្តាសាយ។ ការប្រើប្រាស់ស្លឹក perilla ក៏ជួយបង្កើនភាពធន់ និងប្រឆាំងជំងឺទូទៅដូចជាជំងឺគ្រុនផ្តាសាយផងដែរ។
ដើម្បីធ្វើតែ perilla អ្នកអាចប្រើស្លឹកស្រស់ឬស្ងួត។ គ្រាន់តែកំដៅទឹក ដាក់ស្លឹក perilla ដាំឱ្យពុះប្រហែល 2 នាទី រួចទុកអោយត្រជាក់។ នៅពេលដែលទឹកត្រជាក់ ច្របាច់ក្រូចឆ្មារបន្ថែមទៀត ហើយកូរឱ្យសព្វ ទុកក្នុងទូទឹកកក ដើម្បីប្រើប្រាស់នៅពេលក្រោយ។
ទឹក Perilla ផ្សំជាមួយក្រូចឆ្មានាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់រាងកាយ រួមទាំងការបន្សាបជាតិពុលផងដែរ។ វាមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដែលជួយសម្អាតរាងកាយពីខាងក្នុង បង្កើនភាពធន់ ប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរី និងការពារភាពចាស់។ នៅក្នុងស្លឹក perilla ក៏មានប្រសិទ្ធិភាពប្រឆាំងនឹងការរលាកនៅក្នុងក្រពះ កាត់បន្ថយការរំលាយអាហារ និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ។
ការទទួលទានទឹកស្លឹក perilla ជាប្រចាំ គឺជាវិធីមួយដើម្បីបន្សុទ្ធរាងកាយ បន្សាបជាតិពុល និងជួយឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត។ វីតាមីន E នៅក្នុងស្លឹក perilla ក៏រួមចំណែកដល់ការប្រឆាំងភាពចាស់ និងធ្វើអោយស្បែករលោងផងដែរ។
សក់ពោត
តែពោតមានក្លិនឈ្ងុយ មានរសជាតិផ្អែមធម្មជាតិ ហើយងាយស្រួលផឹក។ វាជួយយកទឹកដែលលើស និងកាកសំណល់ដែលលើសចេញពីរាងកាយ កាត់បន្ថយការរក្សាជាតិទឹកដែលបណ្តាលឱ្យហើម។ តែពោតមានរសជាតិផ្អែមតាមធម្មជាតិ ប៉ុន្តែមិនធ្វើឱ្យជាតិស្ករក្នុងឈាមឡើងខ្ពស់ដូចភេសជ្ជៈមានជាតិស្ករផ្សេងទៀតឡើយ ។ ការសិក្សាមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយក្នុងឆ្នាំ 2012 នៅក្នុងទិនានុប្បវត្តិ International Journal of Biological Macromolecules បានរកឃើញថាសារធាតុចម្រាញ់ពីសក់ពោតមានឥទ្ធិពលវិជ្ជមានទៅលើអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ការស្រាវជ្រាវលើសត្វកណ្តុរបង្ហាញថាសារធាតុ polysaccharides នៅក្នុងសក់ពោតជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ ជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់ក៏ជាមូលហេតុនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ជំងឺតម្រងនោម និងជំងឺទឹកនោមផ្អែមផងដែរ។
ការសិក្សាមួយផ្សេងទៀតដែលបានបោះពុម្ពក្នុងឆ្នាំ 2009 នៅក្នុងទស្សនាវដ្តីអាហារូបត្ថម្ភនិងមេតាបូលីសបានបង្ហាញថាតែសក់ពោតអាចជួយដល់ការបង្កើតអាំងស៊ុយលីននៅក្នុងខ្លួនមនុស្ស។
ទឹកពោតផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា វីតាមីន A វីតាមីន B (B1, B2, B6), វីតាមីន C, វីតាមីន K… និងមីក្រូសារជាតិផ្សេងៗទៀត។ ស្ត្រីផឹកទឹកពោតមិនត្រឹមតែជួយបំពេញជាតិទឹកដល់រាងកាយប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយបំប៉នស្បែកពីខាងក្នុងទៀតផង។
ដើម្បីធ្វើទឹកពោត អ្នកគ្រាន់តែយកសក់ពោតស្រស់ ឬស្ងួតលាងទឹកដាក់ក្នុងឆ្នាំងទឹកពុះ រួចស្ងោរពីរបីនាទីរហូតដល់ទឹកប្រែពណ៌ត្នោត និងមានក្លិនឈ្ងុយ រួចបិទភ្លើង។
សូមផឹកទឹកសក់ពោត ខណៈដែលវានៅតែក្តៅ ឬផឹកវាត្រជាក់។
ម្រះ
តែម្រះ ក៏ជាភេសជ្ជៈដែលបន្សុទ្ធ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ ជួយផ្តល់សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន និងប្រឆាំងភាពចាស់ពីខាងក្នុង។
អ្នកអាចប្រើផ្លែម្រះស្ងួត ហើយបន្ថែមវាទៅក្នុងទឹកក្តៅដើម្បីញ៉ាំដូចតែផ្សេងទៀត។ ពេលផឹកបន្ថែមទឹកឃ្មុំ ឬស្ករបន្តិចដើម្បីឱ្យរសជាតិកាន់តែងាយស្រួលផឹក។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ តែផ្លែម្រះគ្មានជាតិផ្អែម មានប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់ជាតិស្ករក្នុងឈាម។
តែម្រះត់ជួយបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ កម្ចាត់ជាតិអាល់កុលដែលនៅសេសសល់ក្នុងថ្លើម។ លើសពីនេះទៅទៀត វាក៏មានប្រសិទ្ធភាពសម្អាតពោះវៀនផងដែរ ។
យោងតាមការសិក្សាមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុងទិនានុប្បវត្តិអន្តរជាតិនៃវីតាមីននិងអាហារូបត្ថម្ភបានឱ្យដឹងថា ម្រះមានសមាសធាតុ Momordica Charantia ដែលមានប្រសិទ្ធភាពការពារថ្លើម បង្កើនសកម្មភាពប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៃអង់ស៊ីមក្នុងថ្លើម ជួយការពារការខ្សោយថ្លើម។ លើសពីនេះទៅទៀត វាក៏មានឥទ្ធិពលក្នុងការបង្កើនសកម្មភាពប្លោកនោមផងដែរ ។
ចំណាំ ភេសជ្ជៈទាំងអស់នេះគឺគ្រាន់តែប្រើជាតែផឹកនៅពេលថ្ងៃ ហាមប្រើជំនួសទឹកធម្មតាទាំងស្រុង។ អ្នកដែលទទួលការព្យាបាល ឬអ្នកមានជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ គួរទៅពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យមុននឹងប្រើ។ ប្រសិនបើអ្នកជួបប្រទះភាពមិនស្រួល ឬរោគសញ្ញាមិនធម្មតានៅពេលប្រើភេសជ្ជៈទាំងនេះ សូមបញ្ឈប់ជាបន្ទាន់៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ