ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្ត្រី​អាយុ​លើស៤០ឆ្នាំ គួរ​ផឹក​តែ៣មុខ​នេះ ដើម្បី​បន្សាប​ជាតិពុ.ល​ក្នុង​រាង​កាយ និង​បំបាត់​ភាព​ជ្រីវជ្រួញ

2 ខែ មុន

ទឹក​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ជីវិត​។ សកម្មភាព​សំខាន់​ៗ​ទាំងអស់​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​ត្រូវការ​ទឹក​។ ការ​ផឹកទឹក​ឱ្យ​បាន​គ្រប់គ្រាន់​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​គឺ​មិន​អាច​ខ្វះ​បាន ដើម្បី​ជួយ​ឱ្យ​សរីរាង្គ​មានដំណើរ​ការ​ធម្មតា​។ បន្ថែម​ពីលើ​ការ​ផឹកទឹក អ្នក​អាច​ផឹក​តែ ទឹក​ផ្លែ​ឈើ … ដើម្បី​ផ្តល់​ជាតិ​ទឹក​ដល់​រាង​កាយ និង​បន្ថែម​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​។…

ទឹក​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ជីវិត​។ សកម្មភាព​សំខាន់​ៗ​ទាំងអស់​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​ត្រូវការ​ទឹក​។ ការ​ផឹកទឹក​ឱ្យ​បាន​គ្រប់គ្រាន់​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​គឺ​មិន​អាច​ខ្វះ​បាន ដើម្បី​ជួយ​ឱ្យ​សរីរាង្គ​មានដំណើរ​ការ​ធម្មតា​។ បន្ថែម​ពីលើ​ការ​ផឹកទឹក អ្នក​អាច​ផឹក​តែ ទឹក​ផ្លែ​ឈើ … ដើម្បី​ផ្តល់​ជាតិ​ទឹក​ដល់​រាង​កាយ និង​បន្ថែម​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​។

បើ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ថា​ការ​ផឹកទឹក​ដូច​ជា​គ្មាន​រសជាតិ សូម​បន្ថែម​វត្ថុ​ទាំង ៣ នេះ​ទៅ​ក្នុង​ទឹក​ភ្លាម ដើម្បី​បង្កើន​រសជាតិ និង​ជា​អាហារ​បំប៉ន​បន្ថែម​។

Perilla

ស្លឹក Perilla ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​អាហារ​។ អ្នក​ក៏​អាច​ប្រើ​វា​ដើម្បី​ធ្វើ​ភេសជ្ជៈ​ផង​ដែរ​។ ស្លឹក Perilla មាន​សារធាតុ​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា ជាតិ​សរសៃ ម្សៅ ប្រូតេអ៊ីន កាល់ស្យូម ជាតិ​ដែក ផូស្វ័រ វីតាមីន C​។ យោង​ទៅ​តាម​ឱសថ​បូព៌ា ស្លឹក Perilla មាន​រសជាតិ​ហឹរ លក្ខណៈសម្បត្តិ​ក្តៅ ជំរុញ​ការ​បែកញើស និង​ជួយ​ពង្រីក​សរសៃឈាម កាត់​បន្ថយ​គ្រុនក្តៅ លុប​បំបាត់​ជំងឺ​ផ្តាសាយ​។ ការ​ប្រើប្រាស់​ស្លឹក perilla ក៏​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ធន់ និង​ប្រឆាំង​ជំងឺ​ទូទៅ​ដូច​ជា​ជំងឺ​គ្រុនផ្តាសាយ​ផង​ដែរ​។

ដើម្បី​ធ្វើ​តែ perilla អ្នក​អាច​ប្រើ​ស្លឹក​ស្រស់​ឬ​ស្ងួត​។ គ្រាន់តែ​កំ​ដៅ​ទឹក ដាក់​ស្លឹក perilla ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​ប្រហែល 2 នាទី រួច​ទុក​អោយ​ត្រជាក់​។ នៅ​ពេល​ដែល​ទឹក​ត្រជាក់ ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​បន្ថែម​ទៀត ហើយ​កូរ​ឱ្យ​សព្វ ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក ដើម្បី​ប្រើប្រាស់​នៅ​ពេល​ក្រោយ​។

ទឹក Perilla ផ្សំ​ជាមួយ​ក្រូចឆ្មា​នាំ​មក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​រាង​កាយ រួម​ទាំង​ការ​បន្សាប​ជាតិពុល​ផង​ដែរ​។ វា​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជា​ច្រើន​ដែល​ជួយ​សម្អាត​រាង​កាយ​ពី​ខាងក្នុង បង្កើន​ភាព​ធន់ ប្រឆាំង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី និង​ការពារ​ភាព​ចាស់​។ នៅ​ក្នុង​ស្លឹក perilla ក៏​មាន​ប្រសិទ្ធិ​ភាព​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​នៅ​ក្នុង​ក្រពះ កាត់​បន្ថយ​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ការ​រំលាយ​អាហារ​។

ការ​ទទួលទាន​ទឹក​ស្លឹក perilla ជា​ប្រចាំ គឺជា​វិធី​មួយ​ដើម្បី​បន្សុទ្ធ​រាង​កាយ បន្សាប​ជាតិពុល និង​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​ស្រស់​ស្អាត​។ វីតាមីន E នៅ​ក្នុង​ស្លឹក perilla ក៏​រួមចំណែក​ដល់​ការ​ប្រឆាំង​ភាព​ចាស់ និង​ធ្វើ​អោយ​ស្បែក​រលោង​ផង​ដែរ​។

សក់ពោត

តែ​ពោត​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ធម្មជាតិ ហើយ​ងាយស្រួល​ផឹក​។ វា​ជួយ​យក​ទឹក​ដែល​លើស និង​កាក​សំណល់​ដែល​លើស​ចេញពី​រាង​កាយ កាត់​បន្ថយ​ការ​រក្សា​ជាតិ​ទឹក​ដែល​បណ្តាល​ឱ្យ​ហើម​។ តែ​ពោត​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​តាម​ធម្មជាតិ ប៉ុន្តែ​មិន​ធ្វើ​ឱ្យ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​ដូច​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ផ្សេង​ទៀត​ឡើយ ។ ការ​សិក្សា​មួយ​ដែល​ត្រូវ​បាន​ចេញផ្សាយ​ក្នុង​ឆ្នាំ 2012 នៅ​ក្នុង​ទិនានុប្បវត្តិ International Journal of Biological Macromolecules បាន​រក​ឃើញ​ថា​សារធាតុ​ចម្រាញ់​ពី​សក់ពោត​មាន​ឥទ្ធិពល​វិជ្ជមាន​ទៅ​លើ​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

ការ​ស្រាវជ្រាវ​លើ​សត្វ​កណ្តុរ​បង្ហាញ​ថា​សារធាតុ polysaccharides នៅ​ក្នុង​សក់ពោត​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។ ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់​ក៏​ជា​មូលហេតុ​នៃ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល ជំងឺ​តម្រងនោម និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ផង​ដែរ​។

ការ​សិក្សា​មួយ​ផ្សេង​ទៀត​ដែល​បាន​បោះពុម្ព​ក្នុង​ឆ្នាំ 2009 នៅ​ក្នុង​ទស្សនាវដ្តី​អាហារូបត្ថម្ភ​និង​មេតាបូលីស​បាន​បង្ហាញ​ថា​តែ​សក់ពោត​អាច​ជួយ​ដល់​ការ​បង្កើត​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​មនុស្ស​។

ទឹក​ពោត​ផ្តល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា វីតាមីន A វីតាមីន B (B1, B2, B6), វីតាមីន C, វីតាមីន K… និង​មីក្រូ​សារជាតិ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​។ ស្ត្រី​ផឹកទឹក​ពោត​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​បំពេញ​ជាតិ​ទឹក​ដល់​រាង​កាយ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែម​ទាំង​ជួយ​បំប៉ន​ស្បែក​ពី​ខាងក្នុង​ទៀត​ផង​។

ដើម្បី​ធ្វើ​ទឹក​ពោត អ្នក​គ្រាន់តែ​យក​សក់ពោត​ស្រស់ ឬ​ស្ងួត​លាង​ទឹក​ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​ទឹក​ពុះ រួច​ស្ងោរ​ពីរ​បី​នាទី​រហូត​ដល់​ទឹក​ប្រែ​ពណ៌​ត្នោត និង​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ រួច​បិទ​ភ្លើង​។
សូម​ផឹកទឹក​សក់ពោត ខណៈ​ដែល​វា​នៅ​តែ​ក្តៅ ឬ​ផឹក​វា​ត្រជាក់​។

ម្រះ

តែ​ម្រះ ក៏​ជា​ភេសជ្ជៈ​ដែល​បន្សុទ្ធ និង​បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​រាង​កាយ ជួយ​ផ្តល់​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជា​ច្រើន និង​ប្រឆាំង​ភាព​ចាស់​ពី​ខាងក្នុង​។

អ្នក​អាច​ប្រើ​ផ្លែ​ម្រះ​ស្ងួត ហើយ​បន្ថែម​វា​ទៅ​ក្នុង​ទឹក​ក្តៅ​ដើម្បី​ញ៉ាំ​ដូច​តែ​ផ្សេង​ទៀត​។ ពេល​ផឹក​បន្ថែម​ទឹកឃ្មុំ ឬ​ស្ករ​បន្តិច​ដើម្បី​ឱ្យ​រសជាតិ​កាន់តែ​ងាយស្រួល​ផឹក​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ តែ​ផ្លែ​ម្រះ​គ្មាន​ជាតិ​ផ្អែម មាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​សម្រាប់​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។

តែ​ម្រះ​ត់​ជួយ​បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​រាង​កាយ កម្ចាត់​ជាតិ​អាល់កុល​ដែល​នៅ​សេសសល់​ក្នុង​ថ្លើម​។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត វា​ក៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​សម្អាត​ពោះវៀន​ផង​ដែរ ។

យោង​តាម​ការ​សិក្សា​មួយ​ដែល​ត្រូវ​បាន​ចេញផ្សាយ​នៅ​ក្នុង​ទិនានុប្បវត្តិ​អន្តរជាតិ​នៃ​វីតាមីន​និង​អាហារូបត្ថម្ភ​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ម្រះ​មាន​សមាសធាតុ Momordica Charantia ដែល​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ការពារ​ថ្លើម បង្កើន​សកម្មភាព​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៃ​អង់ស៊ីម​ក្នុង​ថ្លើម ជួយ​ការពារ​ការ​ខ្សោយ​ថ្លើម​។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត វា​ក៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ក្នុង​ការ​បង្កើន​សកម្មភាព​ប្លោក​នោម​ផង​ដែរ ។

ចំណាំ ភេសជ្ជៈ​ទាំង​អស់នេះ​គឺ​គ្រាន់តែ​ប្រើ​ជា​តែ​ផឹក​នៅ​ពេល​ថ្ងៃ ហាម​ប្រើ​ជំនួស​ទឹក​ធម្មតា​ទាំងស្រុង​។ អ្នក​ដែល​ទទួល​ការ​ព្យាបាល ឬ​អ្នកមាន​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ គួរ​ទៅ​ពិគ្រោះ​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​មុន​នឹង​ប្រើ​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ជួប​ប្រទះ​ភាព​មិន​ស្រួល ឬ​រោគ​សញ្ញា​មិនធម្មតា​នៅ​ពេល​ប្រើ​ភេសជ្ជៈ​ទាំងនេះ សូម​បញ្ឈប់​ជា​បន្ទាន់​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ