ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​សាច់​១ប្រភេទ​នេះ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈា.ម ពង្រឹង​​បេះដូង ឆ្អឹង និង​សន្លាក់

9 ខែ មុន

នេះ​គឺជា​ប្រភេទ​សាច់​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ និង​មាន​អាយុ​វែង​គួរ​ឲ្យ​សរសើរ​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាក់លាក់​ដែល​សាច់​ទា​នាំ​មក​នូវ​៖ តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ខ្ពស់ និង​សមត្ថភាព​ចិញ្ចឹម​រាង​កាយ លក្ខណៈ​ពិសេស​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​លក្ខណៈ​ពិសេស​បំផុត​នៃ​សាច់​ទា​គឺ​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​វា​។ នៅ​ក្នុង​សាច់​ទា 100 ក្រាម មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ពី…

នេះ​គឺជា​ប្រភេទ​សាច់​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ និង​មាន​អាយុ​វែង​គួរ​ឲ្យ​សរសើរ​។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ជាក់លាក់​ដែល​សាច់​ទា​នាំ​មក​នូវ​៖

តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ខ្ពស់ និង​សមត្ថភាព​ចិញ្ចឹម​រាង​កាយ

លក្ខណៈ​ពិសេស​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​លក្ខណៈ​ពិសេស​បំផុត​នៃ​សាច់​ទា​គឺ​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​វា​។ នៅ​ក្នុង​សាច់​ទា 100 ក្រាម មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ពី 19 ទៅ 25 ក្រាម រួម​ជាមួយនឹង​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​ខ្លាញ់​មិន​ឆ្អែត​។ លើស​ពី​នេះ​សាច់​ទា​ក៏​មាន​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិ​ដែក សេ​លេ​ញ៉ូ​ម ក៏​ដូច​ជា​វីតាមីន B, A, D និង​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​សំខាន់​ៗ​ផង​ដែរ​។ គ្រឿងផ្សំ​ទាំងនេះ​មិន​ត្រឹមតែ​ជួយ​បង្កើន​ថាមពល​ដល់​រាង​កាយ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​ជួយ​ថែរក្សា​ស្បែក សាច់ដុំ និង​ឈាម​ឱ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ​។

អត្ថប្រយោជន៍​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង

សាច់​ទា​អាច​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​ជម្រើស​ដ៏​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​សាច់​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ឆ្អែត ព្រោះ​វា​នៅ​តែ​ផ្តល់​នូវ​បរិមាណ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា 3 ប្រូតេអ៊ីន និង​ជាតិ​ដែក​យ៉ាងច្រើន​។ ខ្លាញ់​ល្អ​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​សាច់​ទា​បាន​រួមចំណែក​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​រក្សា​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល “​ល្អ​” នៅ​ក្នុង​ខ្លួន ខណៈ​ពេល​ដែល​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល “​អាក្រក់​” ។ អរគុណ​ចំពោះ​រឿង​នេះ ការ​ទទួលទាន​សាច់​ទា​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​កា​រវិ​វត្ត​ទៅ​ជា​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ក៏​ដូច​ជា​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​មួយ​ចំនួន​ទៀត​។ ជា​ពិសេស ខ្លាញ់​ទា​ក៏​ត្រូវ​បាន​វាយតម្លៃ​ខ្ពស់​ជាង​ខ្លាញ់​ពី​សត្វ​មួយ​ចំនួន​ទៀត ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​កាន់តែ​ច្បាស់​។

គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម

ការ​សិក្សា​ថ្មី​ៗ​បង្ហាញ​ថា អាហារ​សម្បូរ​ខ្លាញ់​មិន​ឆ្អែត ដូច​ជា​សាច់​ទា អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។ ការ​ទទួលទាន​សាច់​ទា​ក្នុង​កម្រិត​សម​ហេតុផល ខណៈ​ពេល​ដែល​កំណត់​ការ​បរិភោគ​ស្បែក និង​ផ្នែក​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់ មាន​ឥទ្ធិពល​វិជ្ជមាន​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​សកម្មភាព​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន​ប្រសើរ​ឡើង ដោយហេតុ​នេះ​ជួយ​ដល់​ការ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ប្រកបដោយ​ប្រសិទ្ធភាព​។

ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ

សាច់​ទា​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​សម្បូរ​បែប​នៃ​សារជាតិ selenium ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​សំខាន់​ដែល​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​ខូចខាត និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក ដោយហេតុ​នេះ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​។ លើស​ពី​នេះ វីតាមីន B ដែល​មាននៅ​ក្នុង​សាច់​ទា​ក៏​រួមចំណែក​ដល់​ការ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ គាំទ្រ​ដល់​មុខងារ​នៃ​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ និង​សាច់ដុំ ក៏​ដូច​ជា​ការ​កែ​លម្អ​សមត្ថភាព​យល់​ដឹង និង​ការ​ផលិត​អរ​ម៉ូ​ន​ផង​ដែរ​។

កែ​លម្អ​សុខភាព​ឆ្អឹង

ប្រូតេអ៊ីន​សម្បូរ​នៅ​ក្នុង​សាច់​ទា​ជួយ​បង្កើន​ដង់ស៊ីតេ​ឆ្អឹង និង​សុខភាព​។ មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណោះ សាច់​ទា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ផូស្វ័រ ដែល​ជា​សារធាតុ​រ៉ែ​ដ៏​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ថែរក្សា និង​ពង្រឹង​ឆ្អឹង និង​ធ្មេញ រួមចំណែក​ដល់​ការ​អភិវឌ្ឍន៍ និង​ការពារ​ប្រព័ន្ធ​គ្រោងឆ្អឹង​ដ៏​រឹង​មាំ​។

ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ភាពស្លេកស្លាំង

ផ្នែក​មួយ​នៃ​ទ្រូង​ទា​ផ្តល់​ជាតិ​ដែក​ប្រហែល 3.74 ក្រាម ស្មើនឹង 14% នៃ​តម្រូវការ​ជាតិ​ដែក​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​រាង​កាយ​។ ជាតិ​ដែក​ដើរតួ​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ផលិត​អេ​ម៉ូ​ក្លូ​ប៊ី​ន ដែល​ជួយ​កោសិកា​ឈាមក្រហម​ដឹក​ជញ្ជូន​អុក​ស៊ី​សែន​ទៅ​កោសិកា និង​សរីរាង្គ​។ កង្វះ​ជាតិ​ដែក គឺជា​មូលហេតុ​ចម្បង​នៃ​ភាពស្លេកស្លាំង ដែល​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​ដូច​ជា ចង្វាក់បេះដូង​លោត​ញាប់ និង​អស់កម្លាំង​។

បន្ថែម​ពីលើ​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​វា​សម្រាប់​សុខភាព​ឈាម សាច់​ទា​ក៏​ជួយ​កែ​លម្អ​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ការពារ​ការ​ហើមពោះ និង​មិន​ស្រួល​ផង​ដែរ​។ វា​ក៏​ជួយ​បំប៉ន​សាច់ដុំ រក្សា​សំណើម​ស្បែក ការពារ​ការ​បាត់បង់​សក់ និង​ជួយ​រក្សា​លំនឹង​សម្ពាធ​ឈាម​។

សូម​ប្រយ័ត្ន​ពេល​ទទួលទាន​សាច់​ទា

ទោះបីជា​សាច់​ទា​ផ្តល់​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ច្រើន​ក៏​ដោយ អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​ហ្គោ​ដ​គួរតែ​កំណត់​ការ​ទទួលទាន ព្រោះ​បរិមាណ purines ខ្ពស់​អាច​បង្កើន​កម្រិត​អាស៊ីត​អ៊ុយ​រិ​ក​ក្នុង​រាង​កាយ​។ សាច់​ទា​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ត្រជាក់ ដូច្នេះ​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ផ្តាសាយ ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ខ្សោយ ឬ​កំពុង​មាន​ជំងឺ​ផ្តាសាយ និង​ក្អក​ក៏​គួរ​ចៀសវាង​ទទួលទាន​អាហារ​នេះ​ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​របស់​ពួក​គេ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ