ស្លឹកងប់ ត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាបន្លែល្អគួរសម ប៉ុន្តែមានចំណុចមួយចំនួនដែលត្រូវចងចាំពេលប្រើវា។
ស្លឹកងប់ គឺជាបន្លែដ៏ពេញនិយមមួយ និងតម្លៃសមរម្យដែលអាចរកទិញបានយ៉ាងងាយស្រួលនៅតាមទីផ្សារ។ បន្លែនេះមានប្រសិទ្ធភាពធ្វើឱ្យឈាមសកម្ម កាត់បន្ថយជាតិពុល បញ្ចុះទឹកនោម…
ការស្រាវជ្រាវផ្នែកវេជ្ជសាស្ត្រសម័យទំនើបបង្ហាញថា ស្លឹកងប់សម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនរុក្ខជាតិ វីតាមីន C និងជាតិសរសៃដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពមួយចំនួននៃស្លឹកងប់
បញ្ចុះកំដៅ និងបន្សាបជាតិពុល
ស្លឹកងប់ មានរសជាតិផ្អែម ត្រជាក់ បញ្ចុះកំដៅ បន្សាបជាតិពុល បន្ថយគ្រុនក្តៅ
បន្ថយសម្ពាធឈាម
សារធាតុ papaverine នៅក្នុង ស្លឹកងប់ មានប្រសិទ្ធភាពពង្រីកសរសៃឈាម និងការពារការកន្ត្រាក់សាច់ដុំរលោង ដោយហេតុនេះកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។ នេះគឺជាបន្លែដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ និងជំងឺក្រិនសរសៃឈាម។
បង្កើនការបញ្ចេញទឹកដោះចំពោះស្ត្រីក្រោយសម្រាល
ស្លឹកងប់ មានផ្ទុកអ័រម៉ូន estrogen ដែលមានឥទ្ធិពលបង្កើនអរម៉ូនក្នុងរាងកាយស្ត្រី។ ចំពោះរឿងនេះ រាងកាយនឹងធ្វើឱ្យការផលិតទឹកដោះម្តាយកាន់តែច្រើន ដែលជាអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ម្តាយដែលបំបៅដោះកូនក្រោយពេលសម្រាលកូនរួច។
កាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ស្លឹកងប់មានសារធាតុដែលជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម ដោយហេតុនេះកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
បន្ថែមវីតាមីន C និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ស្លឹកងប់មានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ជាច្រើនដែលមានឥទ្ធិពលល្អលើប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ជួយបង្កើនភាពធន់។ លើសពីនេះ វីតាមីន C ក៏ជាសារធាតុចាំបាច់សម្រាប់ដំណើរការបង្កើតកូឡាជែនឡើងវិញ ជួយឱ្យស្បែករលោង មានភាពបត់បែនល្អ និងជំរុញដំណើរការព្យាបាលមុខរបួស។
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មមួយចំនួនផ្សេងទៀតនៅក្នុង ស្លឹកងប់មានសមត្ថភាពការពារកោសិការបស់រាងកាយប្រឆាំងនឹងការវាយប្រហារនៃរ៉ាឌីកាល់សេរី ជួយប្រឆាំងនឹងភាពចាស់ និងការពារជំងឺ។
បម្រាមមួយចំនួននៅពេលទទួលទាន ស្លឹកងប់
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះមិនគួរទទួលទានស្លឹកងប់ឡើយ
ស្លឹកងប់ គឺល្អសម្រាប់ស្ត្រីក្រោយសម្រាល ប៉ុន្តែវាមិនស័ក្តិសមសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះនោះទេ។ papaverin ក្នុង ស្លឹកងប់ ជួយបន្ថយការឈឺចាប់ បន្ថយសម្ពាធឈាម និងបន្ធូរសាច់ដុំរលោងនៃសរសៃឈាម។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលបរិភោគស្លឹកងប់ច្រើនអាចបង្កឱ្យស្បូនកន្ត្រាក់ និងបង្កើនហានិភ័យរលូតកូន។ ជាពិសេស ស្លឹកងប់ឆៅមានជាតិពុលខ្លាំងជាង។
អ្នកមានចំណង់អាហារខ្សោយ គេងមិនលក់ មនុស្សចាស់
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថាស្លឹកងប់ អាចបណ្តាលឱ្យមានផលប៉ះពាល់ដូចជា ពិបាកដកដង្ហើម បាត់បង់ចំណង់អាហារ និងពិបាកក្នុងការគេងចំពោះមនុស្សមួយចំនួន ជាពិសេសអ្នកដែលមានសមាសភាពរាងកាយខ្សោយ និងមនុស្សចាស់។
ផលប៉ះពាល់ទាំងនេះអាចត្រូវបានកាត់បន្ថយនៅពេលដែល ស្លឹកងប់ ត្រូវបានចម្អិន។
អ្នកដែលមានប្រវត្តិនៃការមិនឃ្លានអាហារ គេងមិនលក់ និងមនុស្សចាស់មិនគួរបរិភោគ ស្លឹកងប់ឆៅ; ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំស្លឹកងប់ឆ្អិន អ្នកគួរតែប្រើវាក្នុងកម្រិតមធ្យមប៉ុណ្ណោះ។
អ្នកដែលមាន រោគក្រិល, ពុកឆ្អឹង, កង្វះជាតិកាល់ស្យូម
ស្លឹកងប់ មានផ្ទុកជាតិកាល់ស្យូម ប៉ុន្តែក៏មានផ្ទុកនូវ glucocorticoids ផងដែរ។ Glucocorticoid គឺជាសារធាតុដែលអាចរារាំងដល់ការស្រូបយកផូស្វ័រ និងកាល់ស្យូមរបស់រាងកាយ។ ដូច្នេះ អ្នកដែលមានកង្វះជាតិកាល់ស្យូម រោគក្រិល និងពុកឆ្អឹងមិនគួរញ៉ាំស្លឹកងប់ច្រើនពេកទេ។
កុំញ៉ាំស្លឹកងប់ច្រើនពេក
ស្លឹកងប់ មានប្រសិទ្ធភាពរំលាយ បន្ទោរបង់ បញ្ចុះទឹកនោម បង្កើនទឹកមាត់ បំប៉នឈាម កាត់បន្ថយគ្រុនក្តៅ… ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការប្រើប្រាស់ស្លឹកងប់ច្រើនពេក នឹងផ្តល់ផលអវិជ្ជមានដល់សុខភាព។ អាហារនីមួយៗគួរទទួលទានតែក្នុងបរិមាណល្មម។ អ្នកគួរញ៉ាំវាមិនលើសពី៥០ក្រាមជារៀងរាល់ថ្ងៃ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ