ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្លឹក​ងប់ មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​ជីវជាតិ តែត្រូវ​ដឹង​បម្រាម​៤​យ៉ាង ពេល​ញ៉ាំ​វា

4 អាទិត្យ មុន

ស្លឹក​ងប់ ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​បន្លែ​ល្អ​គួរសម ប៉ុន្តែ​មាន​ចំណុច​មួយ​ចំនួន​ដែល​ត្រូវ​ចង​ចាំ​ពេល​ប្រើ​វា​។ ស្លឹក​ងប់ គឺជា​បន្លែ​ដ៏​ពេញ​និយម​មួយ និង​តម្លៃ​សមរម្យ​ដែល​អាច​រក​ទិញ​បាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល​នៅ​តាម​ទីផ្សារ​។ បន្លែ​នេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ធ្វើ​ឱ្យ​ឈាមស​កម្ម កាត់​បន្ថយ​ជាតិពុល បញ្ចុះ​ទឹកនោម​… ការ​ស្រាវជ្រាវ​ផ្នែក​វេជ្ជសាស្ត្រ​សម័យ​ទំនើប​បង្ហាញ​ថា…

ស្លឹក​ងប់ ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​បន្លែ​ល្អ​គួរសម ប៉ុន្តែ​មាន​ចំណុច​មួយ​ចំនួន​ដែល​ត្រូវ​ចង​ចាំ​ពេល​ប្រើ​វា​។

ស្លឹក​ងប់ គឺជា​បន្លែ​ដ៏​ពេញ​និយម​មួយ និង​តម្លៃ​សមរម្យ​ដែល​អាច​រក​ទិញ​បាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល​នៅ​តាម​ទីផ្សារ​។ បន្លែ​នេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ធ្វើ​ឱ្យ​ឈាមស​កម្ម កាត់​បន្ថយ​ជាតិពុល បញ្ចុះ​ទឹកនោម​…

ការ​ស្រាវជ្រាវ​ផ្នែក​វេជ្ជសាស្ត្រ​សម័យ​ទំនើប​បង្ហាញ​ថា ស្លឹក​ងប់​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ប្រូតេអ៊ីន​រុក្ខជាតិ វីតាមីន C និង​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។

អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​មួយ​ចំនួន​នៃ​ស្លឹក​ងប់

បញ្ចុះ​កំ​ដៅ និង​បន្សាប​ជាតិពុល

ស្លឹក​ងប់ មាន​រសជាតិ​ផ្អែម ត្រជាក់ បញ្ចុះ​កំ​ដៅ បន្សាប​ជាតិពុល បន្ថយ​គ្រុនក្តៅ

បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម

សារធាតុ papaverine នៅ​ក្នុង ស្លឹក​ងប់ មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ពង្រីក​សរសៃឈាម និង​ការពារ​ការ​កន្ត្រាក់​សាច់ដុំ​រលោង ដោយហេតុ​នេះ​កាត់​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​។ នេះ​គឺជា​បន្លែ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់ និង​ជំងឺ​ក្រិន​សរសៃឈាម​។

បង្កើន​ការ​បញ្ចេញ​ទឹកដោះ​ចំពោះ​ស្ត្រី​ក្រោយ​សម្រាល

ស្លឹក​ងប់ មាន​ផ្ទុក​អ័រម៉ូន estrogen ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​បង្កើន​អរ​ម៉ូ​ន​ក្នុង​រាង​កាយ​ស្ត្រី​។ ចំពោះ​រឿង​នេះ រាង​កាយ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ការ​ផលិត​ទឹកដោះ​ម្តាយ​កាន់តែ​ច្រើន ដែល​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​សម្រាប់​ម្តាយ​ដែល​បំបៅ​ដោះ​កូន​ក្រោយ​ពេល​សម្រាលកូន​រួច​។

កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា ស្លឹក​ងប់​មាន​សារធាតុ​ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ដោយហេតុ​នេះ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

បន្ថែម​វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម

ស្លឹក​ងប់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន C ជា​ច្រើន​ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​ល្អ​លើ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ ជួយ​បង្កើន​ភាព​ធន់​។ លើស​ពី​នេះ វីតាមីន C ក៏​ជា​សារធាតុ​ចាំបាច់​សម្រាប់​ដំណើរការ​បង្កើត​កូ​ឡា​ជែ​ន​ឡើង​វិញ ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​រលោង មាន​ភាព​បត់បែន​ល្អ និង​ជំរុញ​ដំណើរការ​ព្យាបាល​មុខរបួស​។

សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​មួយ​ចំនួន​ផ្សេង​ទៀត​នៅ​ក្នុង ស្លឹក​ងប់​មាន​សមត្ថភាព​ការពារ​កោសិកា​របស់​រាង​កាយ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​វាយប្រហារ​នៃ​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​ភាព​ចាស់ និង​ការពារ​ជំងឺ​។

បម្រាម​មួយ​ចំនួន​នៅ​ពេល​ទទួលទាន ស្លឹក​ងប់

ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​មិន​គួរ​ទទួលទាន​ស្លឹក​ងប់​ឡើយ

ស្លឹក​ងប់ គឺ​ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​ក្រោយ​សម្រាល ប៉ុន្តែ​វា​មិន​ស័ក្តិសម​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​នោះ​ទេ​។ papaverin ក្នុង ស្លឹក​ងប់ ជួយ​បន្ថយ​ការ​ឈឺចាប់ បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​បន្ធូរ​សាច់ដុំ​រលោង​នៃ​សរសៃឈាម​។ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែល​បរិភោគ​ស្លឹក​ងប់​ច្រើន​អាច​បង្ក​ឱ្យ​ស្បូន​កន្ត្រាក់ និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​រលូត​កូន​។ ជា​ពិសេស ស្លឹក​ងប់​ឆៅ​មាន​ជាតិពុល​ខ្លាំង​ជាង​។

អ្នកមាន​ចំណង់​អាហារ​ខ្សោយ គេង​មិន​លក់ មនុស្ស​ចាស់

ការ​ស្រាវជ្រាវ​បង្ហាញ​ថា​ស្លឹក​ងប់ អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​ផល​ប៉ះពាល់​ដូច​ជា ពិបាក​ដកដង្ហើម បាត់បង់​ចំណង់​អាហារ និង​ពិបាក​ក្នុង​ការ​គេង​ចំពោះ​មនុស្ស​មួយ​ចំនួន ជា​ពិសេស​អ្នក​ដែល​មាន​សមាសភាព​រាង​កាយ​ខ្សោយ និង​មនុស្ស​ចាស់​។

ផល​ប៉ះពាល់​ទាំងនេះ​អាច​ត្រូវ​បាន​កាត់​បន្ថយ​នៅ​ពេល​ដែល ស្លឹក​ងប់ ត្រូវ​បាន​ចម្អិន​។

អ្នក​ដែល​មាន​ប្រវត្តិ​នៃ​ការ​មិន​ឃ្លាន​អាហារ គេង​មិន​លក់ និង​មនុស្ស​ចាស់​មិន​គួរ​បរិភោគ ស្លឹក​ងប់​ឆៅ​; ប្រសិនបើ​អ្នក​ញ៉ាំ​ស្លឹក​ងប់​ឆ្អិន អ្នក​គួរតែ​ប្រើ​វា​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​ប៉ុណ្ណោះ​។

អ្នក​ដែល​មាន រោគ​ក្រិ​ល​, ពុក​ឆ្អឹង​, កង្វះ​ជាតិ​កាល់ស្យូម

ស្លឹក​ងប់ មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​កាល់ស្យូម ប៉ុន្តែ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ glucocorticoids ផង​ដែរ​។ Glucocorticoid គឺជា​សារធាតុ​ដែល​អាច​រារាំង​ដល់​ការ​ស្រូប​យក​ផូស្វ័រ និង​កាល់ស្យូម​របស់​រាង​កាយ​។ ដូច្នេះ អ្នក​ដែល​មាន​កង្វះ​ជាតិ​កាល់ស្យូម រោគ​ក្រិ​ល និង​ពុក​ឆ្អឹង​មិន​គួរ​ញ៉ាំ​ស្លឹក​ងប់​ច្រើន​ពេក​ទេ​។

កុំ​ញ៉ាំ​ស្លឹក​ងប់​ច្រើន​ពេក

ស្លឹក​ងប់ មាន​ប្រសិទ្ធភាព​រំលាយ បន្ទោ​របង់ បញ្ចុះ​ទឹកនោម បង្កើន​ទឹកមាត់ បំប៉ន​ឈាម កាត់​បន្ថយ​គ្រុនក្តៅ​… ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​ប្រើប្រាស់​ស្លឹក​ងប់​ច្រើន​ពេក នឹង​ផ្តល់​ផល​អវិជ្ជមាន​ដល់​សុខភាព​។ អាហារ​នីមួយ​ៗ​គួរ​ទទួលទាន​តែ​ក្នុង​បរិមាណ​ល្មម​។ អ្នក​គួរ​ញ៉ាំ​វា​មិន​លើស​ពី​៥០​ក្រាម​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ