ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

នំអាកោត្នោត​នៅ​ភូមិ​ព្រះ​ដាក់​កំពុង​មាន​ប្រជា ប្រិយខ្លាំង

2 ខែ មុន
  • សៀមរាប

នំអាកោត្នោត​នៅ​ភូមិ​ព្រះ​ដាក់​កំពុង​មាន​ប្រជាប្រិយ​ជា​ខ្លាំង​ ដោយសារ​តែ​រសជាតិ​ដ៏​ឆ្ងាញ់​។ សូ​ម្បី​លោក ឌិ​ត ទីណា រដ្ឋមន្ត្រី​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខា​ប្រមាញ់ និង​នេសាទ ត្រូវ​បានអ្នកនាំពាក្យ​អះអាង​ថា បាន​ចុះ​ទៅ​ភ្លក់​រសជាតិ…

នំអាកោត្នោត​នៅ​ភូមិ​ព្រះ​ដាក់​កំពុង​មាន​ប្រជាប្រិយ​ជា​ខ្លាំង​ ដោយសារ​តែ​រសជាតិ​ដ៏​ឆ្ងាញ់​។ សូ​ម្បី​លោក ឌិ​ត ទីណា រដ្ឋមន្ត្រី​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខា​ប្រមាញ់ និង​នេសាទ ត្រូវ​បានអ្នកនាំពាក្យ​អះអាង​ថា បាន​ចុះ​ទៅ​ភ្លក់​រសជាតិ នំអាកោត្នោត​ភូមិ​ព្រះ​ដាក់ ដែល​ជាកន្លែង​ដែល​គេ កំពុង​តែ​ល្បី​នៅ​ពេល​ធ្វើ​ដំណើរ​ទៅ​លេង​នៅ​ម្តុំ​ប្រាសាទបន្ទាយស្រី នៅ​ខេត្តសៀមរាប​។

លោក ឃឹម ហ្វី​ណ​ង់ អ្នកនាំពាក្យ​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខា​ប្រមាញ់ និង នេសាទ ហើយ​ក៏ ជា​អតីត​អភិបាលស្រុក​បន្ទាយស្រី បាន​សំដែង​ការ​អរគុណ​ដែល​លោក រដ្ឋមន្ត្រី​បាន ចុះ​ជួយ​គាំទ្រ​កសិផល​កៃ​ច្នៃ​ដ៏​វិសេសវិសាល​របស់​បងប្អូន​សហគមន៍​។

លោក​បាន​បញ្ជាក់ នំអាកោត្នោត​ភូមិ​ព្រះ​ដាក់​ជា​នំធ្វើ​ក្តៅ​ៗ​ថ្មី​ៗ ទន់ល្មើយ ផ្អែម​ល្មម មានអនាម័យ មាន​សុវត្ថិភាព និង​ប្រើប្រាស់​វត្ថុធាតុដើម​ក្នុងស្រុក​១០០% ដែល​ដាំ​ដោយ​ខ្មែរ ផលិត​ដោយ​ខ្មែរ និង​ជួយ​លើក​ស្ទួយ​ជីវភាព​ក្នុង​សហគមន៍​។

លោក​បាន​បន្ត​ថា នំអាកោ​នេះ ពិតជា​ស័ក្តិ​សមជា​អត្តសញ្ញាណ​ជនបទ​ដ៏ ទាក់ទាញ​មួយ នៃ​អ្នក​បន្ទាយស្រី ដែល​អ្នកទេសចរ​ជាតិ និង​អន្តរជាតិ​មិន​គួរ​រំលង​។ អាកោត្នោត​គឺជា​ប្រភេទ​បង្អែម​ប្រពៃណី​ខ្មែរ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​អ្នកស្រុក​តែងតែ​ចំអិន​ហូប​នៅ​តាម​គ្រួសារ​និង​លក់​ដោះ​ដូរ​ជីវភាព​នៅ​រដូវ​ដែល​ត្នោត​ផ្លែ ។

វត្ថុធាតុដើម​សំខាន់​សម្រាប់​ចំអិន​នំ​ប្រភេទ​នេះ​គឺ​មាន​ម្សៅ​អង្ករ ផ្លែ​ត្នោត​ទំ ស្ក​ត្នោត ខ្ទិះដូង ស្លឹកចេក ស្លឹក​ដូង ឫ ស្លឹក​ត្នោត តាម​ការ​កែ​ច្នៃ​ដើម្បី​វេច​ខ្ចប់​។

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ