ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​​រឿង​អភិរក្ស​សត្វហ៊ីង​​កំពុង​ផ្ទុះ​ការ​ជជែក​វែកញែកព្រោងព្រាតលើបណ្តាញសង្គម

3 ខែ មុន

ហ៊ីង​មាន​ពងកំពុង​ក្លាយជា​ប្រធានបទ​ល្បី ខណៈ​នៅ​ថៃ​ ហ៊ីង​កំពុង​ក្លាយជា​មុខម្ហូប​ដ៏​ពេញ​និយម​បំផុត និង​មាន​តម្លៃ​ខ្ពស់​មិនធម្មតា​ ។ ក្រោយ​ពី​កំពូល​អ្នក​ផលិត​មាតិការ​ម្ហូប ឆោម ស្រី​ផា​ច ចេញ​វី​ដេ​អូ​ធ្វើ​«​សម្លម្ជូរ​ហ៊ីង​ត្រួយ​អំពិល​» ដោយ​យក​សត្វ​ហ៊ីង​ដែល​សុទ្ធតែមាន​ពង​ពេញ​ពោះ​មក​ចម្អិន​នោះ…

ហ៊ីង​មាន​ពងកំពុង​ក្លាយជា​ប្រធានបទ​ល្បី ខណៈ​នៅ​ថៃ​ ហ៊ីង​កំពុង​ក្លាយជា​មុខម្ហូប​ដ៏​ពេញ
​និយម​បំផុត និង​មាន​តម្លៃ​ខ្ពស់​មិនធម្មតា​ ។

ក្រោយ​ពី​កំពូល​អ្នក​ផលិត​មាតិការ​ម្ហូប ឆោម ស្រី​ផា​ច ចេញ​វី​ដេ​អូ​ធ្វើ​«​សម្លម្ជូរ​ហ៊ីង​ត្រួយ​អំពិល​» ដោយ​យក​សត្វ​ហ៊ីង​ដែល​សុទ្ធតែមាន​ពង​ពេញ​ពោះ​មក​ចម្អិន​នោះ ក៏​នាំ​ឱ្យ​មាន​អ្នក​រិះគន់ និង​ចង់​អភិ​រក្ស​ហ៊ីង ហើយ​រឿង​អភិរក្ស​ហ៊ីង​នោះ នាំ​ផ្ទុះ​ការ​ជជែក​វែកញែក ព្រោងព្រាត​ពី​អ្នកលេង​បណ្តាញ​សង្គម​នៅ​កម្ពុជា​។

យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ អ្នក​អភិរក្ស​ហ៊ីង​ម្នាក់​ពីរ​នាក់ មិន​អាច​តទល់​នឹង​អ្នក​ពលរដ្ឋ​ខ្មែរ​១៧​លាន​នាក់​បាន​នោះ​ទេ ហើយ​ប្រធានបទ​ហ៊ីង​មាន​ពង បាន​ជំរុញ​ឱ្យ​ទីផ្សារ ហ៊ីង​ហក់​ឡើង​តម្លៃ​ខ្ពស់ រហូត​ម្លៃ​ហ៊ីង​១​គីឡូ​លោត​ដល់​៤៥០០០​រៀល​ឯណោះ​។

តាម​ពិត​ទៅ​រៀង​រាល់ ក្រោយ​មាន​ភ្លៀង​ធ្លាក់​ជោក​ជាំ​ដើមរដូវ​វស្សា សត្វ​ហ៊ីង​ដែល​សំងំ​ក្នុង​ដី​សើម និង​ក្រោម​ស្លឹកឈើ​ងាប់​អត់​ស៊ី​ចំនី​ជា​ច្រើន​ខែ វា​រត់​ចេញ​មក​ក្រៅ និង​យំ​សម្លេង​ទ្រហឹង​ត​គ្នា​ដើម្បី​បង្កាត់​ពូជ​។ ហ៊ីង​ដើមរដូវ​ពង​ពេញ​ៗ​ពោះ​ដោយ​មិន​ទាន់​បើក​មាត់ចាប់​សត្វល្អិត​ផ្សេង​ៗ​ធ្វើ​ជា​ចំណី​នោះ គឺជា​ទី​ពេញ​និយម​បំផុត​សម្រាប់​ការ​ទិញ​យក​មក​ចម្អិនម្ហូប​ជាទី​ឆ្ងាញ់​ពិសារ​ ។

​ស្របគ្នាដែល​លើ​បណ្តាញ​សង្គម​នៅ​ខ្មែរ ហ៊ីង​មាន​ពង​កំពុង​ក្លាយជា​ប្រធាន​ល្បី នៅ​ឯ​ប្រទេស​ថៃ ឯណោះ​វិញ ហ៊ីង​កំពុង​ក្លាយជា​ម្ហូប មួយ​មុខ​ថ្មី ដែល​ល្បី​រហូត​ចុះ​ផ្សាយ​តាម​បណ្តាសារ​ព័ត៌មាន​ល្បី​ៗ​។ ជាក់ស្តែង​នៅ​ថ្ងៃ​ទី​១៦ ខែឧសភា ឆ្នាំ​២០២៤ សារព័ត៌មាន Sanu News បាន​ចេញផ្សាយ​ព័ត៌មាន​ពី​ហ៊ីង ក្រោម​ចំណងជើង​ថា មក​ស្គាល់​មុខម្ហូប​មួយ​មុខ​៖ សម្ល​ពង​ហ៊ីង ដែល​ជា​មុខម្ហូប​ពេញ​និយម​បំផុត​នៅ​ពេល​នេះ​។ តម្លៃ​មិនធម្មតា​ថ្លៃ​ជាង​ទុរេន​ទៅ​ទៀត​។

សម្ល​ពង​ហ៊ីង ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា ជា​មុខម្ហូប​ដែល​ត្រូវ​បាន​គេ​និយាយ​ច្រើន​ជាងគេ​បំផុត​នៅ​ពេល​នេះ​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ថៃ បើ​ទោះជា​បច្ចុប្បន្ន​កំពុង​ស្ថិត​ក្នុង​រដូវ​ប្រមូល​ផល​ផ្លែ​ទុរេន​ក៏​ដោយ​ចុះ​។ ជា​ពិសេស ពង​ហ៊ីង កំពុង​ជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម​ក្នុង​ចំណោម​ប្រជាជន​ថៃ ព្រោះតែ​វា​មាន​រសជាតិ​ប្លែក និង​មាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ ហើយ​ឆ្ងាញ់​ជាង​ពងត្រី ។ ក្រៅពី​ស្លរ ហ៊ីង​អាំង​គឺ​ពេញ​និយម​ខ្លាំង​បំផុត​។ ហ៊ីង​ដែល​មាន​ពង បាន​ឡើងថ្លៃ​មិនធម្មតា ដោយ​អាច​លក់​បាន​ក្នុង​តម្លៃ ៤០០​បាត​ក្នុង​មួយ​គីឡូក្រាម ក្នុង​តម្លៃ​នេះ ហ៊ីង គឺ​ថ្លៃ​ជាង ទុរេន​។

ហ៊ីង មិន​ត្រូវ​បាន​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​សត្វ​ដែល​ត្រូវ​អភិរក្ស​នោះ​ទេ​ក្នុង​ប្រទេស​ថៃ ប៉ុន្តែ​នា​ដើមរដូវ​វស្សា​នេះ ហ៊ីង​ក៏​កំពុង​ប្រឈម​នឹង​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​ផុត​ពូជ​ផង​ដែរ​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ថៃ​ផង​ដែរ ដោយសារ​តែ​ហ៊ីង​ដែល​មាន​ពង​ពេញ​ពោះ​ទាំងនោះ ត្រូវ​បាន​គេ​ចាប់​យក​មក​លក់​យ៉ាងច្រើន​សន្ធឹកសន្ធាប់ និង​រកបាន​ចំណូល​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​រាប់​ម៉ឺន​បាត​។

សូម​ជម្រាប​ថា សត្វ​ហ៊ីង​គឺជា​សត្វ​មួយ​ប្រភេទ​សន្ដាន​នឹង​កង្កែប​ដែរ តែ​វា​មាន​មាឌ​ត្រមុល បំប៉ោង​ខ្លួន​បាន​,​វា​ចូល​ចិត្ត​បង្កប់ខ្លួន​នៅ​ក្នុង​ដី​សើម​ឬ​ក្រោម​គំនរ​ស្លឹកឈើ​សើម​ៗ​។ នៅ​ពេល​ណា​មាន​ភ្លៀង​ធ្លាក់ វា​ចេញ​មក​ខាងក្រៅ​ស្រែកយំ​ឮ​សូរ​ខ្លាំង​ហួសមាឌ​។ សត្វ​ហ៊ីង​មាន​៣​ប្រភេទ​គឺ ហ៊ីងកណ្ដោល ឬ​ហ៊ីងក្រូត មាឌធំ​ជាង​ហ៊ីង​ឯទៀត វា​យំ​ឮ​ក្រេ​ត​ក្រូ​ត​ៗ, ហ៊ីងជ័រ មាន​មាឌតូច​ជាង​ហ៊ីងកណ្ដោល មាន​ជ័រស្អិត​នៅ​លើ​ស្បែក វា​យំ​ឮ​សូរ​តូច និង​ហ៊ីងចំបក់ មាន​មាឌតូច​ជាង​ហ៊ីងជ័រ វា​យំ​ឮ​សូរ​ខ្សោយ​ជាង​ហ៊ីងជ័រ​។

រីឯ​វិធី​ធ្វើ​ម្ហូប​គឺ​ភាគច្រើន គេ​យក​ទៅ​លាង​ជាមួយ​ទឹកអំបិល​ដាក់​នៅ​ក្នុង​ធុង​ទាំង​រស់ ឬ​ស្ងោរ​ជាមួយ​ស្លឹក​អំពិល រួច​យក​ទៅ​ហាលថ្ងៃ​ឲ្យ​ស្ងួត ហើយ​យក​ទៅ​អាំង​ជ្រលក់​ទឹកត្រី ឬ​បំពង​ខ្លាញ់​យក​ទៅ​ស្ងោរ​តាម​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត​របស់​អ្នក​បរិភោគ​ម្នាក់​ៗ៕​

កែសម្រួលដោយ