ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

មិនចង់ឈឺក្រពះ សូមចៀសវាងអាហារទាំងនេះ

1 អាទិត្យ មុន

អ្នក​មិន​ចង់​ឈឺក្រពះ​មែន​ទេ ? បើ​ដូច្នេះ​មែន ​សូម​ប្រយ័ត្ន​អាហារ​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​ ។ ខាងក្រោម​នេះ យើង​សូម​ណែនាំ​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដែល​ធ្វើទុក្ខ​ដល់​ក្រពះ​ ។ ដូច្នេះ អ្នក​គួរ​ចៀសវាង​៖…

អ្នក​មិន​ចង់​ឈឺក្រពះ​មែន​ទេ ? បើ​ដូច្នេះ​មែន ​សូម​ប្រយ័ត្ន​អាហារ​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​ ។ ខាងក្រោម​នេះ យើង​សូម​ណែនាំ​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដែល​ធ្វើទុក្ខ​ដល់​ក្រពះ​ ។ ដូច្នេះ អ្នក​គួរ​ចៀសវាង​៖

អាហារ​ហិរ

យោង​តាម​អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​រំលាយ​អាហារ អាហារ​ហឹរ​ដូច​ជា ​៖ គី​ម​ឈី មី​ហឹរ ខ្ទឹមស ម្ទេស ម្រេចជាដើមធ្វើ​ឱ្យ​បរិមាណ​អាស៊ីត​ក្រពះ​កើនឡើង ហើយ​ដំបៅ​ក្រពះ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ ​។ ទន្ទឹម​នឹង​នេះ វា​ គឺជា​អាហារ​ដែល​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​រលាក​ស្រទាប់​ក្រពះ ដោយហេតុ​នេះ​ធ្វើ​ឱ្យ​ការ​ឈឺក្រពះ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ ​។ វា​ថែម​ទាំង​អាច​នាំ​អោយ​មានការ​ហូរ​ឈាម​ក្រពះ​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​បំផុត ​។

អាហារ​ឆៅ សាឡា​ត់

មុខម្ហូប​ឆៅ​ដូច​ជា បន្លែ​ឆៅ ភ្លា​ប្រហិត ត្រី បង្គា ឬ​សាច់​… សុទ្ធតែ​ជា​មុខម្ហូប​ដែល​មិន​បាន​កែ​ច្នៃ​តាម​កំ​ដៅ ដូច្នេះ​ហើយ​វា​អាច​ផ្ទុក​បាក់តេរី និង​ប៉ារ៉ាស៊ីត​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ ​។ បំផ្លាញ​ក្រពះ​។

ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ទាំងនេះ​ជា​ប្រចាំ មិន​ត្រឹមតែ​បណ្តាល​ឱ្យ​រាគ ឈឺពោះ ថែម​ទាំង​នាំ​ឱ្យ​កើត​ជំងឺ​រលាក​ក្រពះ​ទៀត​ផង​ ។ ជាមួយ​គ្នា​នេះ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​អាហារ​ទាំងនេះអ្នក​ក៏​ងាយ​នឹង​ឆ្លង​មេរោគ​បាក់តេរី ដែល​បណ្តាល​ឲ្យ​ពុល ក្អួត ឈឺពោះ​…. ដូច្នេះ​ហើយ ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព អ្នក​គួរតែ​កំណត់​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ឆៅ​ ។

អាហារ​ចៀន បំពង មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់

អាហារ​បំពង​មាន​ផ្ទុក​ប្រេង និង​ខ្លាញ់​ច្រើន អាហារ​ចៀន​ធ្វើ​ឱ្យ​ពិបាក​រំលាយ​អាហារ​ក្នុង​ក្រពះ ​។ ការ​ប្រើប្រាស់​ជា​ប្រចាំ​នៃ​ក្រុម​អាហារ​នេះ​ក៏​ប៉ះពាល់​ដល់​បេះដូង និង​អាច​កាត់​បន្ថយ​លំហូរ​ឈាម​ទៅ​កាន់​ក្រពះ​ផង​ដែរ ​។ អ្នក​អាច​ប្រឈម​មុខ​នឹង​រោគ​សញ្ញា​ជា​ច្រើន​ទៀត​ដូច​ជា​ហើមពោះ ការ​មិន​រំលាយ​អាហារ រាគ​ដែល​មិនល្អ​ទាល់តែ​សោះ​។

អាហារ​ជូរ

រាល់​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ fermented ដូច​ជា ប្រហុក ពង​ទា​ប្រៃ ឬ​ផ្លែ​ឈើ​ជូរ​ដូច​ជា ក្រូចឆ្មា អំពិល ក្រូច ក្រូចថ្លុង នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​កម្រិត​អាស៊ីត​ក្រពះ​កើនឡើង ហើយ​ស្រទាប់​ការពារ​នៃ​ភ្នាស​រំអិល​ត្រូវ​ខូចខាត​ ។ ក្នុង​ពេល​ជាមួយ​គ្នា​នេះ ពួក​គេ​ក៏​ងាយ​នឹង​បង្ក​ការ​ឈឺចាប់​ក្រពះ​ផង​ដែរ ដែល​ជា​រឿយ​ៗ​អម​ដោយ​រោគ​សញ្ញា​ដូច​ជា ក្រហាយ​ទ្រូង ក្រហាយ​ទ្រូង រំលាយ​អាហារ​ ។

អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន

អាហារ​ផ្អែម​ៗ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ដូច​ជា នំ​ខេ​ក សូកូឡា ស្ករ​គ្រាប់ ឬ​ភេសជ្ជៈ​… បើ​ញ៉ាំ​ពេល​ឈឺពោះ​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​រាគ និង​ជំរុញ​ការ​ផលិត​អាស៊ីត​បន្ថែម​ទៀត​នៅ​ក្នុង​ទឹក​ក្រពះ ធ្វើ​ឱ្យ​ការ​ឈឺចាប់​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។ ទន្ទឹម​នឹង​នេះ អាហារ​ផ្អែម​ងាយ​នឹង​បង្ក​ឱ្យ​ធាត់ លើស​ទម្ងន់ លើសឈាម ទឹកនោមផ្អែម និង​ជំងឺ​បេះដូង​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ