ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អ្នកដឹកនាំ ៖ ធ្វើការមុនគេ ហូបបាយក្រោយគេ

1 ខែ មុន

គោល​គំនិត «​អ្នកដឹកនាំ​ជា​អ្នកធ្វើការ​មុនគេ និង​ហូប​អាហារ​ចុង​ក្រោយ​» គឺជា​គោលការណ៍​ដែល​បង្កប់​នូវ​ភាព​ជា​អ្នកដឹកនាំ​អ្នកបម្រើ និង​បង្ហាញ​ពី​ការ​ប្តេជ្ញា​ចិត្ត​ចំពោះ​សុខុមាលភាព​របស់​ក្រុម ។ នេះ​ជា​ហេតុផល​មួយ​ចំនួន​ដែល​វិធីសាស្ត្រ​នេះ មាន​តម្លៃ​ក្នុង​ការ​ដឹកនាំ​៖១. ធ្វើ​គំរូ​ល្អ អ្នកដឹកនាំ​ដែល​ជា​អ្នកធ្វើការ​មុនគេ…

គោល​គំនិត «​អ្នកដឹកនាំ​ជា​អ្នកធ្វើការ​មុនគេ និង​ហូប​អាហារ​ចុង​ក្រោយ​» គឺជា​គោលការណ៍​ដែល​បង្កប់​នូវ​ភាព​ជា​អ្នកដឹកនាំ​អ្នកបម្រើ និង​បង្ហាញ​ពី​ការ​ប្តេជ្ញា​ចិត្ត​ចំពោះ​សុខុមាលភាព​របស់​ក្រុម ។

នេះ​ជា​ហេតុផល​មួយ​ចំនួន​ដែល​វិធីសាស្ត្រ​នេះ មាន​តម្លៃ​ក្នុង​ការ​ដឹកនាំ​៖
១. ធ្វើ​គំរូ​ល្អ អ្នកដឹកនាំ​ដែល​ជា​អ្នកធ្វើការ​មុនគេ គឺជា​គំរូ​ដ៏​រឹង​មាំ​សម្រាប់​ក្រុម​របស់​ពួក​គេ ។ វា​បង្ហាញ​ថា ពួក​គេ​មាន​ឆន្ទៈ​ក្នុង​ការ​ធ្វើការ​មិន​ខ្លាច​ហត់ ។ ការ​ធ្វើ​ដូច្នេះ​នឹង​បំផុសគំនិត និង​លើកទឹកចិត្ត​អ្នក​ដទៃ​ឱ្យធ្វើ​តាម ។

២. បង្កើត​ការ​ជឿ​ទុកចិត្ត នៅ​ពេល​ដែល​អ្នកដឹកនាំ​ដាក់​តម្រូវការ​ក្រុម​របស់​ពួក​គេ​នៅ​ចំពោះ​មុខ​របស់​ពួក​គេ នោះ​វា​បង្កើត​នូវ​ទំនុកចិត្ត ។ សមាជិក​ក្រុម​ទំនងជា​ជឿជាក់ លើ​អ្នកដឹកនាំ​ដែល​បង្ហាញ​ថា ពួក​គេ​ប្តេជ្ញា​ចិត្ត ចំពោះ​ភាព​ជោគជ័យ និង​សុខុមាលភាព​របស់​ក្រុម ។

៣. ការ​លើកទឹកចិត្ត​ដល់​ការងារ​ជា​ក្រុម វិធីសាស្ត្រ​នេះ​ជំរុញ​ឱ្យ​មានការ​សហការ​គ្នា និង​ការងារ​ជា​ក្រុម ។ វា​ផ្ញើ​សារ​ថា អ្នក​គ្រប់​គ្នា​នៅ​ជាមួយ​គ្នា ហើយ​ថា អ្នកដឹកនាំ​មិន​លើស​ពី​ការ​បំពេញភារកិច្ច​ដែល​ត្រូវការ​ដើម្បី​សម្រេច​បាន​នូវ​គោលដៅ​របស់​ក្រុម​នោះ​ទេ ។

៤. បង្ហាញ​ពី​ការ​ប្តេជ្ញា​ចិត្ត អ្នកដឹកនាំ​ដែល​ធ្វើការ​ជាមួយ​សមាជិក​ក្រុម​របស់​ពួក​គេ​បង្ហាញ​ពី​កម្រិត​ខ្ពស់​នៃ​ការ​ប្តេជ្ញា​ចិត្ត​ចំពោះ​គម្រោង និង​អង្គការ ។ នេះ​អាច​ជា​ការ​លើកទឹកចិត្ត​យ៉ាង​ខ្លាំង សម្រាប់​សមាជិក​ក្រុម ដោយសារ​តែ​ពួក​គេ​មើលឃើញ​ថា អ្នកដឹកនាំ​របស់​ពួក​គេ​បាន​វិនិយោគ​លើ​លទ្ធផល​ដូចដែល​ពួក​គេ​បាន​ធ្វើ ។

៥. ផ្តល់​អាទិភាព​ដល់​តម្រូវការ​របស់​អ្នក​ដទៃ តាម​រយៈ​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ចុង​ក្រោយ អ្នកដឹកនាំ​ធានា​ថា តម្រូវការ​របស់​ក្រុម​ត្រូវ​បាន​បំពេញ​មុន ។ ទ​ង្វើ​ដែល​មិន​គិត​ពី​ប្រយោជន៍​ផ្ទាល់ខ្លួន​នេះ អាច​បង្កើត​វប្បធម៌​នៃ​ការ​យល់ចិត្ត និង​ការ​គាំទ្រ​នៅ​ក្នុង​ក្រុម ។

៦. ការ​ធានា​ធនធាន ក្នុង​ន័យ​ជាក់ស្តែង ជា​ពិសេស​ក្នុង​ស្ថានភាព​ដែល​មាន​ធនធាន​មាន​កម្រិត (​ដូច​ជា នៅ​ក្នុង​ជួរ​យោធា ឬ​អំឡុង​ពេល​គ្រប់គ្រង​វិបត្តិ​) អ្នកដឹកនាំ​ដែល​បរិភោគ​ចុង​ក្រោយ​ធានា​ថា សមាជិក​ក្រុម​ទាំងអស់​មាន​សិទ្ធិ​ទទួល​បាន​អាហារ (​ឬ​ធនធាន​ផ្សេង​ទៀត​) ។ ដូច្នេះ វា​អាច​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ការ​ថែរក្សា​សីលធម៌ និង​កម្លាំងចិត្ត​បំពេញការងារ ។

៧. ការ​រក្សា​សីលធម៌ អ្នកដឹកនាំ​ដែល​ដាក់​ក្រុម​របស់​ពួក​គេ​ជា​សំខាន់ អាច​ជួយ​ទ្រទ្រង់​នូវ​សីលធម៌​ខ្ពស់ ខណៈ​ដែល​សមាជិក​ក្រុម​មាន​អារម្មណ៍​ថា មាន​តម្លៃ និង​គោរព ។ នេះ​អាច​នាំ​ឱ្យ​មានការ​បង្កើន​ភាព​ស្មោះត្រង់ និង​ការ​ខិតខំ​ប្រឹងប្រែង​ពី​ក្រុម ។

៨. ជោគជ័យ​រយៈពេល​វែង ទោះបីជា​វិធីសាស្ត្រ​នេះ​ហាក់ដូចជា​ដាក់បន្ទុក​បន្ថែម​លើ​អ្នកដឹកនាំ​ក្នុង​រយៈពេល​ខ្លី​ក៏​ដោយ​វា​អាច​នាំ​ទៅ​រក​ភាព​ជោគជ័យ​រយៈពេល​វែង​សម្រាប់​ក្រុម និង​អង្គការ ។ នៅ​ពេល​ដែល​សមាជិក​ក្រុម​មាន​អារម្មណ៍​ថា មានការ​គាំទ្រ និង​ឱ្យ​តម្លៃ​ពួក​គេ​ទំនងជា​នឹង​នៅ​ជាមួយ​អង្គការ​ខិតខំ​ធ្វើការ និង​រួមចំណែក​ដល់​បរិយាកាស​ការងារ​វិជ្ជមាន ។

ឃ្លា​ថា​«​អ្នកដឹកនាំ​ត្រូវ​ធ្វើការ​មុនគេ និង​បរិភោគ​អាហារ​ក្រោយ​គេ​» ជា​រឿយ​ៗ​បាន​លើក​ទេ​ក​ចិត្ត​អោយ​អ្នកដឹកនាំ​ធ្វើ​ជា​គំរូ​ក្នុង​ការ​ដឹកនាំ ។ វា​ជា​ការ​ប្រៀបធៀប​សម្រាប់​ភាព​មិន​អាត្មា​និយម និង​ការ​លះបង់​ដែល​រំពឹង​ទុក​ពី​នរណា​ម្នាក់​ក្នុង​តំណែង​ជា​អ្នកដឹកនាំ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ