ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture
  • ភ្នំពេញ

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ នៅ​សម័យនេះ​កុំ​អាង​ខ្លួន​មាន​ប្រាក់​ហើយ​ចូល​សុទ្ធតែ​ហាង​ទំនើប ប៉ុន្តែ​ខ្វះ​ការ​ត្រួតពិនិត្យ​ខ្លួនឯង​ឲ្យ​សោះ​ពីព្រោះ​ការ​ធ្វេសប្រហែស​នេះ គឺ​អាច​នឹង​នាំ​ឲ្យ​ខ្លួន​យើង និង​គ្រួសារ​ដែល​ប្រើ ប្រាស់​ទំនិញ ឬ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​យើង​ទិញ​ទៅ​នោះ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​។ ការ​ដែល​លើក​ឡើង​បែប​នេះ មិនមែន​មាន​ន័យ​ថា…

រាជធានី​ភ្នំពេញ ៖ នៅ​សម័យនេះ​កុំ​អាង​ខ្លួន​មាន​ប្រាក់​ហើយ​ចូល​សុទ្ធតែ​ហាង​ទំនើប ប៉ុន្តែ​ខ្វះ​ការ​ត្រួតពិនិត្យ​ខ្លួនឯង​ឲ្យ​សោះ​ពីព្រោះ​ការ​ធ្វេសប្រហែស​នេះ គឺ​អាច​នឹង​នាំ​ឲ្យ​ខ្លួន​យើង និង​គ្រួសារ​ដែល​ប្រើ ប្រាស់​ទំនិញ ឬ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​យើង​ទិញ​ទៅ​នោះ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​។

ការ​ដែល​លើក​ឡើង​បែប​នេះ មិនមែន​មាន​ន័យ​ថា គ្រប់​ហាង​ទំនិញ គ្រប់​ទីផ្សារ គ្រប់​អាជីវករ​ទាំងអស់​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ខិលខូច​ហើយ​លក់ទំនិញ ឬ​អាហារ​ខូចគុណភាព​នោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​គឺជា​ការ​រួមចំណែក​ករណី​ឆក់​ល្វែង ឬ​ក៏​ធ្វេសប្រហែស​របស់​បុគ្គលិក​ខ្វះ​ការ​ទទួលខុសត្រូវ និង ប្រការ​ចៃដន្យ​ដទៃ​ទៀត ខណៈ​ដែល​អ្នកជំនាញ​របស់​អគ្គនាយកដ្ឋាន​ការពារ​អ្នក​ប្រើប្រាស់​កិច្ចការ​ប្រកួតប្រជែង និង​បង្ក្រាប​ការ​ក្លែងបន្លំ នៅ​តែ​បន្ត​រក​ឃើញ​ទំនិញ​ដែល​ខូចគុណភាព ប៉ុន្តែ​ត្រូវ​បាន​អ្នកលក់​បន្ត​ដាក់​លក់ ជា​បន្តបន្ទាប់​នៅ​ទីតាំង​ជា​ច្រើន​ដោយ​រួម​ទាំង​រាជធានី ភ្នំពេញ​។

ជាក់ស្តែង​ពី​ថ្ងៃ​ទី​១៤ ដល់​១៥ ខែមីនា ឆ្នាំ​២០២៣ កន្លង​ទៅ​នៅ​រាជធានី​ភ្នំពេញ ត្បូងឃ្មុំ កំពង់ឆ្នាំង ព្រៃវែង កោះកុង កំពត មន្ត្រី​ជំនាញ បាន​រក​ឃើញ និង​ដកហូត​យក​ទំនិញ​ចម្រុះ​ហួស​កាលបរិច្ឆេទ​ប្រើប្រាស់ និង​ខូចគុណភាព​សរុប​ដល់​ទៅ​ជិត​២១២​គីឡូក្រាម ដើម្បី​ក​ម្ចេ​ច​ចោល​។

នៅ​មុន​នេះ​បន្តិច​ការ​ត្រួតពិនិត្យ​របស់​មន្ត្រី​ជំនាញ​អគ្គនាយកដ្ឋាន​ដដែល ដែល​បាន​ធ្វើ​នៅ​ខេត្តកំពង់ឆ្នាំង ឧត្តរមានជ័យ កែប ប៉ៃលិន និង​ក្រចេះ ពី​ថ្ងៃ​ទី​១៣ ដល់​១៤ ខែមីនា ឆ្នាំ​ដដែល គឺ​បាន​រឹបអូស​បាន​ប្រមាណ​ជា​ជិត​១២០ គីឡូក្រាម​។

ដោយឡែក​ប្រតិបត្តិការ​ចុះ ត្រួតពិនិត្យ​ពី​ថ្ងៃ​ទី​១១ ដល់​១៣ ខែ​ឆ្នាំ​ដដែល​នៅ​កំពង់ធំ កោះកុង ឧត្តរមានជ័យ បន្ទាយ​មាន​ជ័យ និង ស្វាយ​រៀង គឺ​ជំនាញ​បាន​រក​ឃើញ និង​រឹបអូស​ទំនិញ​ដែល​មាន​បញ្ហា ទាំងនេះ​ដល់​ទៅ​៦៨៧​គីឡូក្រាម​។

ហើយ​នៅ​ថ្ងៃ​ទី​៤ ខែ​ឆ្នាំ​ដដែល នៅ​ក្នុង​ប្រតិបត្តិការ​នៅ​ខេត្តព្រះវិហារ កោះកុង កំពង់ឆ្នាំង និង​ស្វាយ​រៀង គេ​បាន​រឹបអូស​ទំនិញ​បាន​ប្រមាណ​ជា​ជិត​៨០​គីឡូក្រាម​។

សរុប​ទៅ​នៅ​ក្នុង​ប្រតិបត្តិការ​ចុះ​ត្រួតពិនិត្យ​មិន​ដល់​មួយ​ខែ​ផង មន្ត្រី​ជំនាញ បាន​ប្រមូល និង​រឹបអូស​ទំនិញ​ខូចគុណភាព និង​ហួស​កាលបរិច្ឆេទ​ប្រើប្រាស់​ដែល​អាច​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​ប្រមាណ​ជា ជាង​១ តោន​ឯណោះ ហើយ​ប្រសិនបើ​ប្រតិបត្តិការ​បន្ត​ធ្វើ​បន្ត​ទៀត ដោយ​ពង្រីក​ដែន​ប្រតិបត្តិការ​ទំនងជា​នៅ​មាន​សេសសល់​ទំនិញ ដែល​មាន​បញ្ហា​នេះ​កាន់តែ​ច្រើន​ថែម​ទៀត​។
សូម​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ណា​បងប្អូន ទំនិញ​ជា​ពិសេស​ប្រភេទ​អាហារ​ដែល​ខូចគុណភាព ឬ​ក៏​ហួស​កាលបរិច្ឆេទ​ប្រើប្រាស់​នេះ គឺជា​ឃា​.​តក​លាក់​មុខ​ដែល​អាច​ស​ម្លា​.​ប់​យើង​ទាំងអស់​គ្នា​ដោយ​ស្ងប់ស្ងាត់​បំផុត​។

ជា​ទូទៅ​ប្រភេទ​អាហារ​កញ្ចប់ ឬ​អាហារ​កំប៉ុង ដើម្បី​រក្សា​ទុក​បាន​យូរ​អ្នក​ផលិត​ចាំបាច់​ទៅ​ដាក់​សារធាតុ​គីមី ហើយ​គីមី​នេះ​វា​នឹង​បង្កើត​ជា​ប្រតិកម្ម​កាន់តែ​ខ្លាំង​ឡើង​ៗ​នៅ​ពេល​ដែល​វា​ដល់កំណត់ ដូច្នេះ​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​ទទួលទាន​វា​ទៅ​រាង​កាយ​យើង​នឹង​ស្រូប​សារធាតុ​ទាំងនេះ​ហើយ​សារធាតុ​ទាំងនេះ​វា​អាច​បង្កើត​ប្រតិកម្ម​គីមី​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​របស់​យើង​នាំ​ឲ្យ​សរីរាង្គ​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​យើង​កាន់តែ​រង​ទុក្ខទោស​បន្ថែម​ទៀត​។

តាម​ការ​ស្រាវជ្រាវ​តាម​ឯកសារ​វេជ្ជសាស្ត្រ​នានា​បាន​អះអាង​ថា សរីរាង្គ​ដែល​នឹង​ងាយ​រង​ទទួល​ទុក្ខទោស​ដោយសារ​តែ​ពពួក​អាហារ​ដែល​មិន​មានគុណ​ភាព និង​ហួស​កាលបរិច្ឆេទ​ប្រើប្រាស់​នោះ គឺ​ក្រពះ និង​ពោះវៀន​ដែល​ជា​អ្នក​ផ្ទុក​អាហារ​ទាំងនេះ​មុនគេ​បន្ទាប់​មក​មាន​ថ្លើម លំពែង និង​ប្រមាត់​ដែល​សរីរាង្គ​ទាំងនេះ គឺជា​អ្នក​ដែល​បញ្ចេញ​សារធាតុ​សម្រាប់​បំប្លែង​ជា​សារធាតុ​ចាំបាច់​សម្រាប់​រក្សា​ជីវិត​មនុស្ស​ប្រចាំ​ថ្ងៃ ។

ដោយឡែក​តម្រង់​នោម ដែល​អ្នកខ្លះ​ស្គាល់​ថា ក្រលៀន​នោះ​នឹង​បន្ត​ប៉ះពាល់​ដោយសារ​តែ​វា គឺជា​សរីរាង្គ​ដែល​មាន​តួនាទី​សំអាត​ជាតិពុល នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​។ជា​ចុង​ក្រោយ​បេះដូង ក៏​នឹង​មាន​បញ្ហា​ផង​ដែរ ពីព្រោះ​សរីរាង្គ​ទាំងនេះ​មានមុខ​ងារ​ប្រទាក់ក្រឡា​គ្នា​ជា​ច្រើន​ដើម្បី​ចិញ្ចឹម​រាង​កាយ​មនុស្ស ។

សរុប​មក​វិញ​សូម​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន និង លើកកំពស់​គុណភាព​នៃ​ការ​ហូប​ចុក​របស់​យើង​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​។ ដើម្បី​សុខភាព​ប្រសិនបើ​អាច​ជៀសវាង​បាន គឺ​គួរតែ​ព្យាយាម​ដាក់​កម្រិត​ការ​ទទួលទាន​គ្រឿង កំប៉ុង ឬ​អាហារ​កែ​ច្នៃ នៅ​ក្នុង​ករណី​ទទួលទាន​សូមកុំ​ធ្វេសប្រហែស​រឿង​កាលបរិច្ឆេទ និង គុណភាព​របស់​វា​។ ទំនិញ​ខ្លះ​កាលបរិច្ឆេទ​មិន​មាន​បញ្ហា​ទេ ប៉ុន្តែ​ដោយសារ​តែ ការ​ទុកដាក់​មិន​ត្រឹមត្រូវ វា​ក៏​អាច​នឹង​បង្ក​ឲ្យ​ខូចគុណភាព​ផង​ដែរ​៕​ដោយៈ ហេង ចេស្តារ

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ