ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ទុក​បន្លែ និង​ផ្លែ​ឈើ​ក្នុង​ទូទឹកកក​ឱ្យ​បាន​យូរ​តាម​វិធី​10​ចំណុច

8 ឆ្នាំ មុន

ជា​ញឹកញាប់ យើង​ទិញ​បន្លែ​និង​ផ្លែ​ឈើ​មក​ហើយ​យក​អ្វី​បាន គឺ​តែង​ញាត់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ទូទឹកកក​ម្តង​ៗ​យ៉ាងច្រើន រហូត​ដល់​ធ្វើ​ឱ្យ​ទូទឹកកក​បាត់បង់​ភាព​ត្រជាក់ និង​ធ្វើការ​ធ្ងន់ បណ្តាល​ឱ្យ​

ជា​ញឹកញាប់ យើង​ទិញ​បន្លែ​និង​ផ្លែ​ឈើ​មក​ហើយ​យក​អ្វី​បាន គឺ​តែង​ញាត់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ទូទឹកកក​ម្តង​ៗ​យ៉ាងច្រើន រហូត​ដល់​ធ្វើ​ឱ្យ​ទូទឹកកក​បាត់បង់​ភាព​ត្រជាក់ និង​ធ្វើការ​ធ្ងន់ បណ្តាល​ឱ្យ​សាច់ បន្លែ និង​ផ្លែ​ឈើ​ទុក​មិន​បាន​យូរ ។ សាកល្បង​មក​មើល​វិធី​ទុក​អាហារ​ត្រឹមត្រូវ​ក្នុង​ទូទឹកកក​ឱ្យ​បាន​យូរ តាម​តិច​និក​ទាំង​១០​ចំណុច​នេះ ។

១-​រុំ​បន្លែ​ដោយ​ក្រដាស ៖
បន្លែស្រស់ គួរ​ទទួលទាន​ក្នុង​រយៈពេល​១-២​ថ្ងៃ​ដើម្បី​បាន​ប្រយោជន៍​ខ្ពស់​បំផុត ។ ប៉ុន្តែ​បើ​ត្រូវការ​ដាក់​វា​ក្នុង​ទូទឹកកក បន្ទាប់​ពី​លាង​បន្លែ​រួចរាល់​ហើយ ចូរ​រុំ​បន្លែ​ដោយ​ក្រដាស​ផ្ទាំង​ធំ ទើប​យក​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ទូទឹកកក ។ ក្រដាស​នឹង​ជួយ​រក្សា​សំណើម​មិន​ឲ្យ​ស្ងួត ជួយ​រក្សា​ភាព​ស្រស់​បាន​យូរ ហើយ​កុំ​ភ្លេច​បេះ​ស្លឹក​ជាំ ឬ​រលួយ​បោះចោល​ជា​មុន​ផង​ដែរ ។

២-​ផ្លែ​ឈើ​ងាយ​ទុំ ដាក់​ក្នុង​ថង់​ផ្លា​ស្ទិ​ក ៖
ផ្លែ​ឈើ​ផ្សេង​ៗ​ដែល​ងាយ​ទុំ​ដូច​ជា អា​វូ​ខា​ណូ ទំពាំងបាយជូរ ក៏​ដូច​ជា​ផ្សិត​គ្រប់​ប្រភេទ គឺ​អាច​ដាក់​ក្នុង​ថង់​ផ្លា​ស្ទិ​ក ហើយ​ព្យាយាម​កុំឱ្យ​សម្បក​ផ្លែ​ឈើ​នីមួយ​ៗ​ប្រកិត​គ្នា វា​នឹង​ជួយ​ទុក​ឱ្យ​បាន​យូរ ។

៣-​ផ្លែ​ឈើ​ខ្ចី​ដាក់​ក្នុង​ថង់​ក្រដាស​ចោះ​រន្ធ ៖
ផ្លែ​ឈើ​ខ្ចី​ពណ៌​ខៀវ អ្នក​អាច​ដាក់​ក្នុង​ថង់​ក្រដាស​ចោះ​រន្ធ​ដើម្បី​ឱ្យ​កាន់តែ​ស្រស់​ឡើង ព្រមទាំង​ធ្វើ​ឱ្យ​ឧស្ម័ន Ethylene នៃ​ផ្លែ​ឈើ​នៅ​ក្នុង​ថង់​នោះ​មិន​រាលដាល​ដល់​ផ្លែ​ឈើ​ផ្សេង​ទៀត​ឱ្យ​ទុំ​តាម​គ្នា ។

៤-​ទឹកខ្មេះ​ដាក់​ក្នុង​សាច់​ស្រស់ ៖
សាច់ និង​អាហារ​សមុទ្រ ប្រសិនជា​មិន​ចង់ឱ្យ​មាន​ក្លិន ឬ​ឆាប់​ខូច​នោះ អ្នក​អាច​យក​វា​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ទឹកខ្មេះ​បន្តិច​សុ​ន​មុន​នឹង​យក​ចូល​ក្នុង​ទូទឹកកក ។ នៅ​ពេល​ចង់​យក​មក​ធ្វើ​ជា​អាហារ គឺ​អាច​យក​វា​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ទឹកអំបិល​លាយ​ទឹកខ្មេះ​បន្តិច​ជា​មុន​សិន ។

៥-​ផ្លែ Berry លាង​ដោយ​ទឹក​ក្តៅ​អ៊ុ​ន​ៗ ៖
ផ្លែ​ឈើ​ប្រភេទ​នេះ​មិន​ត្រូវ​គ្នា​ជាមួយនឹង​ធាតុអាកាស​ក្តៅ​ក្នុងស្រុក​យើង​ទេ គឺ​ងាយ​ខូច​ណាស់​។ អ្នក​អាច​យក​ផ្លែ​ឈើ​ដូច​ជា Cherry, Berry, Strawberry ដាក់​ក្នុង​កញ្ច្រែង​ជ័រ ហើយ​យក​ទៅ​លាង​ដោយ​ទឹក​ក្តៅ​ឱ្យ​លឿន​បន្តិច​ប្រមាណ​៣០​វិនាទី បន្ទាប់​មក​ចាក់​លើ​ក្រណាត់​ដើម្បី​បន្ថយ​កំ​ដៅ ហើយ​ចាំ​យក​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ទូទឹកកក​។ កំ​ដៅ​នឹង​សម្លាប់​បាក់តេរី និង​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​នៅ​ស្រស់​បាន​យូរ ។

៦-​រុំ​នំ​បុ័ង​ដោយ​ក្រណាត់​ស្តើង​ៗ ៖
នំ​បុ័ង ជា​ធម្មតា​មាន​អាយុ​ពី​៤-៥​ថ្ងៃ ប៉ុន្តែ​នៅ​ពេល​ជួបនឹង​ភាព​ក្តៅ វា​អាច​នឹង​ដុះ​ផ្សិត​ដោយ​ងាយ ។ យើង​អាច​រុំ​វា​ដោយ​ក្រណាត់​ស្តើង​ៗ​ដើម្បី​រក្សា​សំណើម រួច​ដាក់​ក្នុង​ស្បោង​មុន​នឹង​យក​ចូល​ទូទឹកកក ។ វិធី​នេះ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​នំ​បុ័ង​នៅ​ទន់ និង​ក្តៅ​អ៊ុ​ន​ៗ នៅ​ពេល​យក​មក​ទទួលទាន ។

៧-​កុំ​ដាក់​បន្លែ និង​ផ្លែ​ឈើ​ជាមួយ​គ្នា ៖
ផ្លែ​ឈើ​ទុំ​នឹង​បញ្ចេញ​ឧស្ម័ន Ethylene មក​ក្រៅ ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​បន្លែ​នៅ​ជិត​ៗ​នោះ​ងាយ​ខូច​។ វិធី​ល្អ គួរតែ​ទុក​បន្លែ និង​ផ្លែ​ឈើ​នៅ​ក្នុង​ថង់​ដាច់​ដោយឡែក​ពី​គ្នា ឬ​ទុក​នៅ​ជាន់​ខុស​គ្នា​។ កាន់តែ​ទុក​នៅ​ឆ្ងាយ​ពី​គ្នា​ប៉ុនណា វា​នឹង​អាច​ទុក​បាន​រយៈពេល​យូរ​ផង​ដែរ ។

៨-​ដាក់​ផ្សិត​នៅ​ក្នុង​ប្រអប់​ជ័រ​ផ្លា​ស្ទិ​ក ៖
ផ្សិត គឺជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ទៀត​ដែល​ងាយ​ខូច ។ យើង​អាច​លាង​វា​ឱ្យ​ស្អាត ហើយ​ហាលថ្ងៃ​ឱ្យ​ស្ងួត បន្ទាប់​មក​ប្រមូល​ដាក់​ក្នុង​ប្រអប់​ផ្លា​ស្ទិ​ក ហើយ​បិទ​គម្រប​មិន​ឱ្យ​ជិត​ពេក ដើម្បី​ឱ្យ​ខ្យល់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​នោះ​បាន​ខ្លះ ។ ម្យ៉ាងទៀត យើង​ក៏​អាច​ដាក់​វា​ក្នុង​ថង់​ផ្លា​ស្ទិ​ក ហើយ​ចោះ​រន្ធ​តូច​ៗ​នៅ​ផ្នែក​ខាងលើ​សម្រាប់​ការពារ​សំណើម ដែល​ជា​មូលហេតុ​សំខាន់​បណ្តាល​ឱ្យ​ផ្សិត​រលួយ ។

៩-​ដាក់​ស៊ុត​នៅ​លើ​ធ្នើរ ៖
ស៊ុត​ថ្មី​ៗ គួរ​ដាក់​ក្នុង​ប្រអប់​ស៊ុត ឬ​ធ្នើរ​ក្នុង​ទូទឹកកក​ដើម្បី​ការពារ​ការ​ទង្គិច​ខ្លាំង និង​ខះទឹក ។ អ្វី​ដែល​សំខាន់ គឺ​មិន​គួរ​លាង​ស៊ុត​មុន​នឹង​យក​ដាក់​ក្នុង​ទូទឹកកក​នោះ​ទេ ព្រោះ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ភាព​កខ្វក់ និង​ក្លិន​ផ្សេង​ៗ​ក្នុង​ទូទឹកកក​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ស៊ុត​បាន ដែល​បណ្តាល​ឱ្យ​វា​ឆាប់​ខូច ។ ក្រៅពី​នេះ គួរ​ដាក់​ស៊ុត​ឱ្យ​ផ្នែក​ស្រួច​ចុះ​មក​ក្រោម ដើម្បី​ឱ្យ​ស៊ុត​ក្រហម​ស្ថិត​នៅ​ចំណុចកណ្តាល​ល្អ ។

១០-​ដាក់​ដប​បញ្ឈរ ៖
ភេសជ្ជៈ​ដូច​ជា Wine ទឹកដោះគោ​ស្រស់ និង​ទឹក​ស៊ី​រ៉ូ មិន​គួរ​ដាក់​វា​ផ្តេក​នោះ​ទេ ព្រោះ​គម្រប​ដប​អាច​នឹង​រលុង ឬ​របើក​ចេញ​មក ដែល​បណ្តាល​ឱ្យ​អុក​ស៊ី​សែន​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ដប​បាន​ដោយ​ងាយ ជា​មូលហេតុ​ធ្វើ​ឱ្យ​ភេសជ្ជៈ​ឆាប់​ខូចគុណភាព ៕