ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ទទួលទាន​បន្លែ​ជួយ​រំលាយ​អាហារ​កាត់​បន្ថយ​អាការ​ចុកសៀត

8 ឆ្នាំ មុន

អាការ​ឈឺពោះ អាច​បណ្តាល​មក​ពី​ចំណីអាហារ ក្រោយ​ពេល​ទទួលទាន ដែល​អាការ​នេះ​ធ្វើ​ឱ្យ​ពោះ​លោក​អ្នក​តឹង​ណែន​ចុក​ឆ្អល់ ឬ​មាន​អាការ​ភើ ។ លើស​ពី​នេះ​ក៏​មានការ​ចុកសៀត​រកកល់​ក្អួតចង្អោរ​ផង​ដែរ ។

អាការ​ឈឺពោះ អាច​បណ្តាល​មក​ពី​ចំណីអាហារ ក្រោយ​ពេល​ទទួលទាន ដែល​អាការ​នេះ​ធ្វើ​ឱ្យ​ពោះ​លោក​អ្នក​តឹង​ណែន​ចុក​ឆ្អល់ ឬ​មាន​អាការ​ភើ ។ លើស​ពី​នេះ​ក៏​មានការ​ចុកសៀត​រកកល់​ក្អួតចង្អោរ​ផង​ដែរ ។ ទាក់ទង​នឹង​ការ​ចុក​ឆ្អល់​នេះ មាន​អាហារ​ជា​ប្រភេទ​រុក្ខជាតិ​មួយ​ចំនួន​ជួយ​ទប់ស្កាត់​ផង​ដែរ អាហារ​ទាំងនោះ​រួម​មាន​៖

-​ខ្ញី ៖ ជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​ជួយ​ព្យាបាល​អាការ​ឈឺពោះ​ចុកសៀត អាច​ជួយ​រំលាយ​អាហារ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​ដើរខ្យល់​បាន​ស្រួល ។ ក្រៅពី​នេះ​ក៏​ជួយ​ព្យាបាល​គ្រុនផ្តាសាយ​បំបាត់​អាការ​រកកល់​ក្អួតចង្អោរ ឬ​ហើមពោះ​ជាដើម ។

-​សម្បក​ក្រូច​ឃ្វិ​ច ៖ នៅ​ពេល​អ្នក​ទទួលទាន​ក្រូច​កុំ​ចោល​សម្បក ព្រោះ​សម្បក​អាច​ជួយ​ក្នុង​ការ​រំលាយ​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់ ជួយ​កាត់​បន្ថយ Colesterol និង​កែតម្រូវ​ជាតិ​ស្ករ​នៅ​ក្នុង​ឈាម ។ សម្បក​ក្រូច​មាន​រស់ជាតិ​ល្វីង ដូច្នេះ​គួរ​យក​ទៅ​អាំង​រហូត​សម្បក​ឡើង​ក្រមៅ ទើប​ធ្វើ​ឱ្យ​ក្លិនក្រអូប រស់ជាតិ​ល្វីង​នឹង​ថយ​ចុះ និង​អាច​ទទួល​ទាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល ។

-​ខ្ទឹមស ៖ បច្ចុប្បន្ន​ខ្ទឹមស គឺជា​អាហារ​មួយ​ប្រភេទ​បាន​ទទួល​ការ​ពេញ​និយម​ក្នុង​ការ​ទទួលទាន​ពី​សំណាក់​ពលរដ្ឋ​គ្រប់​រូប ។ គុណប្រយោជន៍​របស់​ខ្ទឹម ក្រៅពី​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ខ្លាញ់ គឺ​កាត់​បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​ទ្រទ្រង់​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​មេរោគ​ក្នុង​រាង​កាយ​ឱ្យ​បាន​ល្អ​នោះ ក៏​អាច​ជួយ​រំលាយ​អាហារ​ឱ្យ​ប្រក្រតី​បាន ព្រោះ​វា​មាន​សារធាតុ​ជួយ​បង្កើន​ការ​រំលាយ​អាហារ​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ។ អ្នក​ដែល​រមែង​ឈឺពោះ ព្រោះតែ​ចំណីអាហារ​មិន​បាន​រំលាយ គួរ​ទទួលទាន​ខ្ទឹមស​ប្រហែល​១​ឬ​២​ចំណិត​ក្រោយ​ពេល​អាហារ ដល់​ពេល​នោះ​អាការ​នៃ​ការ​ឈឺពោះ​នឹង​មាន​ភាពល្អ​ប្រសើរ ។

-​ខ្ទឹមក្រហម ៖ ជា​ទូទៅ​នៅ​ពេល​កុមារ​រកកល់​ផ្តាសាយ ស្ត្រី​ជា​ម្តាយ​រមែង​ដំ​ខ្ទឹមក្រហម​ស្ងោ​ឱ្យ​ក្តៅ​រួច​យក​ទៅ​លាយ​ជាមួយ​ទឹក​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ ងូត​ទៅ​លើ​កុមារ ព្រោះ​សារធាតុ​នៅ​ក្នុង​ខ្ទឹមក្រហម​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ស្រស់ស្រាយ និង​ភាព​កក់ក្តៅ​ដល់​រាង​កាយ ។ ក្រៅពី​នេះ​ខ្ទឹមក្រហម​ក៏​មានគុណ​ស​ម្ប​តិ្ត​ក្នុង​ការ​ដើរខ្យល់ កាត់​បន្ថយ​អាការ​ចុកពោះ ឬ​ណែន​ពោះ និង​ជួយ​រំលាយ​អាហារ​បាន​ផង​ដែរ ។

-​ស្លឹកគ្រៃ ៖ វា​មាន​សារធាតុ​ក្នុង​ការ​បញ្ចេញ​ទឹកប្រមាត់​ឱ្យ​ជួយ​រំលាយ​អាហារ ជួយ​ឱ្យ​ដើ​េ​រ​ខ្យល់​ល្អ និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​ចុក​ណែន​ក្នុង​ពោះ ត្រូវ​លាង​ស្លឹកគ្រៃ​ឱ្យ​បាន​ស្អាត​រួច​ហាន់​ជា​ចំណិត​តូច​ៗ ឬ​វាយ​ឱ្យ​បែក​យក​ទៅ​ស្ងោរ​ឱ្យ​ពុះ និង​ទុក​ឱ្យ​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ រួច​ពិសា​ជា​ការ​ស្រេច ។

-​ស្លឹក​ម្រះព្រៅ ៖ ម្រះព្រៅ​ជា​ឱសថ​បុរាណ​មួយ​ប្រភេទ​មានគុណ​ប្រយោជន៍​ល្អ ប្រសិនបើ​មនុស្ស​ណា​ម្នាក់​ទទួលទាន​អាហារ​មិនសូវ​រំលាយ​បាន​ល្អ គួរ​ពិសា​ទឹក​ស្ងោរ​ម្រះព្រៅ​ដោយ​ប្រើ​មួយ​កណ្តាប់ដៃ​រួច​ច្រោះ​យក​កាក​ចេញ​ជា​ការ​ស្រេច ។

-​ម្រេច ៖ ម្រេច​យក​រស់ជាតិ​ហឹរ ជួយ​ជំរុញ​ការ​បញ្ចេញ​ជាតិ​អាស៊ី​ដ​ក្នុង​ចំណីអាហារ អាច​ជួយ​រំលាយ​អាហារ កាត់​បន្ថយ​ការ​ហើមពោះ ចុកសៀត និង​ជួយ​ឱ្យ​ដើរខ្យល់​បាន​ល្អ​។ លោក​អ្នក​ទទួលទាន​ម្រេច​ខ្ចី គឺជា​ការ​ល្អ​បំផុត ព្រោះ​មិនសូវ​ហឹរ ហើយ​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​រាង​កាយ​ទៀត​ផង ៕