ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ទទួលទាន​អាហារ​សម្បូរ​វីតាមីន E ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​យ៉ា​ង​ចំពោះ​សុខភាព

9 ឆ្នាំ មុន

វីតាមីន E ពិតជា​សមាសធាតុ​ប្រឆាំង​អុក​ស៊ី​ដ​កម្ម​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​មួយ ហើយ​ប្រសិទ្ធភាព​របស់​វា​ទៅ​លើ​សុខភាព​មនុស្ស​ក៏​មាន​ច្រើន​ប្រការ​ដែរ ។ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​នៅ​ក្នុង​ថ្នាំពេទ្យ និង​ផលិតផល​ថែរក្សា​សម្ផស្ស ។

វីតាមីន E ពិតជា​សមាសធាតុ​ប្រឆាំង​អុក​ស៊ី​ដ​កម្ម​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​មួយ ហើយ​ប្រសិទ្ធភាព​របស់​វា​ទៅ​លើ​សុខភាព​មនុស្ស​ក៏​មាន​ច្រើន​ប្រការ​ដែរ ។ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​នៅ​ក្នុង​ថ្នាំពេទ្យ និង​ផលិតផល​ថែរក្សា​សម្ផស្ស ។ តើ​វា​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​អ្វីខ្លះ​ដល់​សុខភាព​មនុស្ស ?

១-​ថែរក្សា​ស្បែក​និង​ការពារ​កាំរស្មី​យូ​វី ៖ វា​ជួ​​យ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​សំណើម កាត់​បន្ថយ​ភាព​ជ្រីវជ្រួញ​ជា​ពិសេស​ការពារ​ស្បែក​ពី​ការ​បំផ្លាញ​ដោយ​កាំរស្មី​យូ​វី គេច​ផុត​ពី​ការ​ប្រែ​ក្លាយជា​មហារីក ។

២-​ថែរក្សា​សុខភាព​សក់ ៖ វីតាមីន E បាន​ក្លាយជា​សមាសធាតុ​ផ្សំ​ចាំបាច់​ជាងគេ​ក្នុង​ផលិតផល​សាប៊ូ​កក់សក់ ប្រេង​អប់​សក់ និង​ម៉ាស់​បិទមុខ ។ មុខងារ​ដ៏​សំខាន់​របស់​វា​គឺ​ធ្វើ​ឱ្យ​សក់​មាន​សំណើម ចិញ្ចឹម​សរសៃសក់​ដែល​ខូច​ក៏​ដូច​ជា ឫស​សក់​និង​ស្បែក​ក្បាល​ស្ងួត​ផង​ដែរ ។

៣-​ជំរុញ​ដល់​សុខភាព​ខួរក្បាល ៖ ការ​រក​ឃើញ​ថ្មី​ៗ​នេះ​បាន​បង្ហាញ​ថា វីតាមីន E គ្រប់​ទម្រង់​ទាំងអស់​ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ជំរុញ​ដល់​សុខភាព​ខួរក្បាល ។ វា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​ពី​ជំងឺ​ភ្លេចភ្លាំង និង​ការ​ចុះ​អន់​ថយ​មុខងារ​យល់​ដឹង ។ ទោះជា​យ៉ាងនេះ​ក្តី វីតាមីន E ក្នុង​ទម្រង់​ជា​ថ្នាំ​គ្រាប់​អាច​នឹង​បង្កើត​បញ្ហា​ដល់​សុខភាព ក្នុង​ករណី​ប្រើប្រាស់​លើស​កម្រិត ។ ចូរ​ផ្តោត​ជា​សំខាន់​លើ​វីតាមីន E ដែល​មាន​ក្នុង​ចំណីអាហារ ។

៤-​ជំរុញ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង ៖ បណ្តា​អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​បាន​រក​ឃើញ​ថា ប្រើប្រាស់​វីតាមីន E គ្រប់គ្រាន់​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​ពី​ជំងឺ​បេះដូង​ទូទៅ ។ ដើម្បី​ធ្វើ​ឱ្យ​បេះដូង​និង​បណ្តា​សរសៃឈាម​កាន់តែ​រឹង​មាំ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ គេ​គួរ​ទទួល​បាន​វីតាមីន E ប្រចាំ​ថ្ងៃ​គ្រប់គ្រាន់ ។ វិធី​ល្អ​បំផុត​ដើម្បី​ទទួល​បាន​វីតាមីន​នេះ​គឺ​ដោយ​ការ​ទទួលទាន​របប​អាហារ​មាន​ដូច​ជា គ្រាប់​ផ្លែ​អាល់​ម៉ុ​ន សណ្តែកដី គ្រាប់​ផ្កាឈូករ័ត្ន និង​បណ្តា​បន្លែ​បៃតង​ជាដើម ។

៥-​ជំរុញ​ដល់​ការ​ផលិត​កោសិកា​ឈាម ក្រហម ៖ កោសិកា​ឈាមក្រហម​មាន​នាទី​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ចែកចាយ​អុក​ស៊ី​សែន​ទៅ​គ្រប់​ផ្នែក​នៃ​រាង​កាយ ។ នៅ​ពេល​បណ្តា​ជាលិកា​ទទួល​បាន​អុក​ស៊ី​សែន​គ្រប់គ្រាន់​ហើយ​នោះ ការ​បំពេញ​មុខងារ​របស់​ពួក​វា​ក៏​កាន់តែ​ល្អ​ប្រសើរ​ផង​ដែរ ។ សមាសធាតុ​ប្រឆាំង​អុក​ស៊ី​ដ​កម្ម​របស់​វីតាមីន E ត្រូវ​គេ​ដឹង​ថា​បាន​ជំរុញ​ឱ្យ​រាង​កាយ​ផលិត​កោសិកា​ឈាមក្រហម​ថ្មី​ៗ​កាន់តែ​ច្រើន​និង​ព្រមទាំង​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ដំណើរការ​ផលិត​នេះ​ឱ្យ​ប្រព្រឹត្ត​ទៅ​ដោយ​រលូន​ផង​ដែរ ។
តើ​គេ​អាច​ទទួល​អាហារ​អ្វីខ្លះ​ដើម្បី​បង្កើន​វីតាមីន E ឱ្យ​គ្រប់គ្រាន់ ?

វីតាមីន E សម្បូរ​នៅ​ក្នុង​អាហារ​មួយ​ចំនួន​ដូច​ជា ផ្លែ​គី​វី គ្រាប់​ផ្កាឈូករ័ត្ន ផ្លែស្វាយ ប៉េងប៉ោះ គ្រាប់​អាល់​ម៉ុ​ន ប្រភេទ​ស្ពៃ​ស្លឹក Spinach និង​ប៊័រ​ធ្វើ​ពី​សណ្តែកដី​ជាដើម ៕