ចិន ៖ តាមប្រភពព័ត៌មាន Reuters បានឱ្យដឹងថា អាជ្ញាធរត្រួតពិនិត្យជំងឺរបស់ចិនបាននិយាយកាលពីថ្ងៃសៅរ៍ថា ការប៉ះពាល់ជាមួយនឹងអាហារក្លាស្សេ ដែលត្រូវមានវីរុសកូរ៉ូណា អាចបង្កឱ្យឆ្លងជំងឺកូវីដ។
ទីភ្នាក់ងារនេះបាននិយាយថា ការសន្និដ្ឋាននេះបានធ្វើឡើងនៅពេលដែលមជ្ឈមណ្ឌលចិនសម្រាប់ការត្រួតពិនិត្យ និងបង្ការជំងឺ (CDC) បានរកឃើញវីរុសកូរ៉ូណានៅមានជីវិតលើអាហារខ្ចប់ក្លាស្សេ នៅពេលមានការផ្ទុះឡើងនូវជំងឺកូវីដនៅក្នុងទីក្រុង Qingdao។
ការស្រាវជ្រាវនេះបាននិយាយថា វាអាចទៅរួចសម្រាប់វីរុសដែលមានជីវិតនៅលើអាហារក្លាស្សេ អាចចម្លងជំងឺទៅឱ្យមនុស្សពីកន្លែងមួយទៅកន្លែងមួយទៀតទោះឆ្ងាយក៏ដោយ។
ទោះយ៉ាងណា សេចក្តីថ្លែងការណ៍ចុងក្រោយរបស់ CDC ចិន មិនបានបង្ហាញភស្តុតាងរឹងមាំថា កម្មករ២នាក់នៅក្នុងទីក្រុង Qingdao ប្រទេសចិន ដែលបានឈឺកូវីដមិនចេញរោគសញ្ញា ថាបានប៉ះផ្ទាល់ជាមួយអាហារក្លាស្សេដោយផ្ទាល់ ឬក៏ ទៅឆ្លងកូវីដពីណាមកហើយ បានមកប៉ះអាហារក្លាស្សេ។ នេះជាការលើកឡើងរបស់សាស្ត្រាចារ្យនៅសាកលវិទ្យាល័យហុងកុង លោក Jin Dong-Yan។
CDC បាននិយាយថា មិនមានករណីណាមួយដែលត្រូវបានរកឃើញថា អ្នកប្រើប្រាស់អាហារក្លាស្សេបានឆ្លងវីរុសនេះនោះទេ ហើយហានិភ័យក៏នៅមានទាបនៅឡើយ ចំពោះការឆ្លងបែបនេះ។
ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ CDC បានណែនាំថា កម្មករដែលគ្រប់គ្រងដំណើរការនិងលក់ផលិតផលក្លាសេ គួរតែជៀសវាងការប៉ះពាល់ដោយផ្ទាល់ដោយគ្មានស្រោមដៃ ព្រោះគេអាចចម្លងមេរោគតាមរយៈដៃរបស់ពួកគេ៕ ដកស្រង់ចេញពីវេបសាយ ៖ reuters
ចែករំលែកព័តមាននេះ