សារសុខភាពចុងក្រោយមួយដែលទាក់ទងនឹងចំណីអាហារបានលើកឡើងថា ទឹកផ្លែឈើស្រស់មិនគួរចាត់ថ្នាក់ជាអាហារដែលត្រូវទទួលទានរាល់ថ្ងៃនោះទេ ពីព្រោះវាផ្ទុកសារធាតុស្ករច្រើនស្មើនឹងភេសជ្ជៈកំប៉ុង ។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសាកលវិទ្យាល័យGlasgow University ចក្រភពអង់គ្លេសបាននិយាយថា ទឹកផ្លែឈើស្រស់ផ្តល់ផលអាក្រក់ដល់សុខភាពស្មើនឹងបណ្តាភេសជ្ជៈផ្អែមដោយស្ករ ។ នៅក្នុងការពិសោធ ពួកគេបានរកឃើញថា ក្នុងទឹកផ្លែប៉ោមស្រស់ចំណុះ២៥០មិល្លីលីត្រគឺផ្ទុកកាឡូរី ១១០ និងស្ករ ២៦ក្រាម ខណៈក្នុងទឹកក្រូចកំប៉ុងចំណុះ ២៥០មិល្លីលីត្រ ផ្ទុកកាឡូរី១០៥និងស្ករ ២៦.៥ក្រាម ។ ចំពោះទឹកទំពាំងបានជូរស្រស់វិញក៏មិនខុសគ្នាដែរ ។ ប្រសិនជាគេទទួលទានវាចំណុះ៥០០មិល្លីលីត្រជាប្រចាំរយៈពេល៣ខែ នោះអត្រាហានិភ័យរ៉េស៊ីស្តង់អ័រម៉ូនអាំងស៊ុយលីននឹងកើនឡើងខ្ពស់ ហើយទំហំចង្កេះក៏ធំជាងមុនផងដែរ ។
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ពីទឹកផ្លែឈើស្រស់ ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានស្នើថា គេគួរទទួលទានតិចជាង ១៥០មិល្លីលីត្រក្នុងមួយថ្ងៃ ។
លោកសាស្ត្រាចារ្យ Naveed Sattar ថ្លែងថា ៖«ទឹកផ្លែឈើស្រស់មានដង់ស៊ីតេថាមពលនិងបរិមាណសារធាតុស្ករប្រហាក់ប្រហែលនឹងបណ្តាភេសជ្ជៈកំប៉ុង ។ ជាក់ស្តែងក្នុងទឹកប៉ោមចំណុះ ២៥០មិល្លីលីត្រគឺមានផ្ទុកស្ករ២៦ក្រាមនិងកាឡូរី១១០ពោលគឺមិនខុសគ្នានឹងភេសជ្ជៈកំប៉ុងឡើយ »។
យ៉ាងណាក៏ដោយ ប៉ោមផ្ទុកទៅដោយសារធាតុសរសៃដែលផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនដល់សុខភាពមានដូចជា ជួយដល់ការរំលាយអាហារជាដើម ។ ប៉ោមមួយផ្លែត្រូវគេរកឃើញថា ផ្ទុកកាឡូរីប្រហែលជា៥០ ។ ជាទូទៅ ការទទួលទានផ្លែឈើទាំងមូលត្រូវគេគិតថា ផ្តល់ផលវិជ្ជមានចំពោះសុខភាពខណៈដែលការទទួលទានដោយពូតឬគាបយកតែទឹកផ្តល់ផលអវិជ្ជមាន ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ