ការចំណាយថវិកាលើអាហារ និងភេសជ្ជៈនៅកន្លែងធ្វើការ គឺជាអ្វីដែលមនុស្សភាគច្រើនធ្វើដោយមិនបានគិតច្រើន។ វាជារឿងធម្មតាមួយក្នុងការទទួលទានអាហារថ្ងៃត្រង់នៅភោជនីយដ្ឋានដែលនៅជិតកន្លែងធ្វើការ ឬទិញកាហ្វេមួយកែវមុនពេលទៅការិយាល័យជាដើម។
ប៉ុន្តែកត្តាដែលមនុស្សភាគច្រើនភ្លេចគិត គឺការចំណាយលើអាហារ និងភេសជ្ជៈជារៀងរាល់ថ្ងៃនេះស្មើច្រើនណាស់នៅចុងខែ ជាពិសេសនៅពេលដែលអ្នកចង់សន្សំថវិកា ដើម្បីសម្រេចគោលដៅអ្វីមួយ។ ដើម្បីជៀសវាងការចំណាយទាំងនេះ អ្នកអាចសាកល្បងធ្វើតាមវិធីខាងក្រោមបាន ៖
១. ខ្ចប់អាហារពីផ្ទះ ៖ ប្រសិនបើអ្នកចំណាយ ៥ដុល្លារក្នុងមួយថ្ងៃសម្រាប់អាហារថ្ងៃត្រង់មួយខែ នោះអ្នកចំណាយអស់៣០ ដុល្លារទៅហើយក្នុងមួយសប្តាហ៍ និងប្រមាណ ១២០ ដុល្លារក្នុងមួយខែ ហើយចំនួននេះមិនទាន់បូកបញ្ចូលការចំណាយលើថ្លៃកាហ្វេដែលអ្នកទិញជារៀងរាល់ថ្ងៃផង។
ដូច្នេះអ្នកអាចកាត់បន្ថយការចំណាយនេះបានដោយគ្រាប់តែវេចខ្ចប់អាហារពីផ្ទះ។ វាអាចជាអាហារដែលនៅសល់ពីយប់ ឬអ្វីដែលអ្នកអាចចម្អិនបានលឿននាពេលព្រឹក។ លើសពីនេះទៅទៀត ការធ្វើដូច្នេះក៏អនុញ្ញាតឲ្យអ្នកទទួលទានអាហារដែលល្អសម្រាប់សុខភាពជាងអាហារតាមភោជនីយដ្ឋានដែរ។ ប្រសិនបើអ្នកជាមនុស្សចូលចិត្តទទួលទានចំណីអាហារបន្តិចបន្តួចពេលកំពុងធ្វើការ អ្នកក៏អាចយកផ្លែឈើបន្តិចបន្តួចពីផ្ទះបានដែរ។
២. ទិញអាហារដែលមិនចេះខូចទុក ៖ ប្រសិនបើមានថ្ងៃណាដែលអ្នកភ្លេចយកអាហារមកពីផ្ទះមក អ្នកអាចជំនួសអាហារថ្ងៃត្រង់បានដោយងាយស្រួលជាមួយនឹងអាហារដែលមិនចេះខូចដូចជាសូកូឡា ឬនំចំណីផ្សេងៗជាដើម។ ជម្រើសនេះក៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានការងារច្រើនត្រូវបញ្ចប់ដែរ ព្រោះអ្នកអាចធ្វើការបណ្តើរ និងបរិភោគចំណីបណ្តើរដោយងាយ។
៣. ចូលថវិកាទិញកាហ្វេល្អ ៖ សម្រាប់អ្នកដែលចង់កាត់បន្ថយការចំណាយលើកាហ្វេជារៀងរាល់ថ្ងៃ អ្នកអាចចាប់ផ្តើមឆុងកាហ្វេដោយខ្លួនឯងនៅការិយាល័យបាន។ ប្រសិនបើកាហ្វេនៅការិយាល័យមិនមានរសជាតិល្អទេ វិធីមួយគឺសហការជាមួយនឹងមិត្តរួមការងារ ដើម្បទិញកាហ្វេគុណភាពល្អទុកក្នុងការិយាល័យ។
ការធ្វើដូច្នេះជួយឲ្យអ្នកជៀសវាងការទៅធ្វើការយឺតយ៉ាវ ព្រោះតែត្រូវចូលទិញកាហ្វេមុនទៅការិយាល័យ និងពង្រឹងទំនាក់ទំនងជាមួយនឹងមិត្តរួមការងារផងដែរ។ (កែសម្រួលដោយ ៖ បុប្ផា)
ចែករំលែកព័តមាននេះ