តាមប្រភពពី Metro បានឱ្យដឹងថា ការទទួលទានសូកូឡាអាចមានអត្ថប្រយោជន៍ សម្រាប់សមត្ថភាពនៃការយល់ដឹង នេះបើតាមការសិក្សាថ្មីរបស់ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ ។ ការពិនិត្យឡើងវិញពីសាកលវិទ្យាល័យ L’Aquila នៅប្រទេសអុីតាលីបានរកឃើញថា ការទទួលយកសូកូឡាខ្មៅបន្តិចបន្តួចជារៀងរាល់ថ្ងៃ អាចបង្កើនភាពយកចិត្តទុកដាក់ ល្បឿននៃការគិត និងការចងចាំជាដើម ។
អ្នកស្រី Valentina Socci និងអ្នកស្រី Michele Ferrara បាននិយាយថា ការទទួលទានកាកាវនិងសូកូឡាទៀងទាត់ ពិតជាអាចផ្តល់ផលប្រយោជន៍ដល់មុខងារនៃការយល់ដឹងតាមពេលវេលា។
ផលប្រយោជន៍ទាំងនោះ បានមកពីសារធាតុ Cocoa Flavanols ដែលមាននៅក្នុងសូកូឡាខ្មៅ និងផ្លែឈើដូចជាផ្លែប៉ោម ផ្លែសារី និង ផ្លែទំពាំងបាយជូរ។ អ្នកស្រាវជ្រាវបានមើលទៅលើមនុស្សវ័យចំណាស់ ដែលបានទទួលទានសូកូឡាជាប្រចាំរយៈពេល៣ខែ។ ពួកគេបានរកឃើញថាសូកូឡាបានជួយទប់ស្កាត់ការថយចុះនៃការចងចាំ។
ប្រសិនបើអ្នកក្រឡេកមើលយន្តការមូលដ្ឋាន សារធាតុ Cocoa Flavanols មានផលប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង និង អាចបង្កើនបរិមាណឈាមនៅក្នុងខួរក្បាល។ ការទទួលទាន
កាកាវនិងសូកូឡាយ៉ាងទៀងទាត់ ពិតជាអាចផ្តល់ផលប្រយោជន៍ដល់មុខងារនៃការយល់ដឹង។
តែវាក៏អាចផ្តល់ជាផលអវិជ្ជមានខ្លះដែរ នៅពេលយើងទទួលទានសូកូឡាទឹកដោះគោ ឬ មិនមែនជាសូកូឡាខ្មៅ។ នេះក៏ដោយសារតែ វាមានសារធាតុស្ករច្រើន និង អាចធ្វើឱ្យយើងញៀនជាប់អារម្មណ៍។ តែបើយើងទទួលទានសូកូឡាខ្មៅ គឺមិនអីនោះទេ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ