ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​ស្រា​​ទំពាំង​បាយជូ​​រ​ព្រៃ​ចូល​​រួម​តាំង​ពិ​ព័រណ៍​ស្វែង​រក​​ដៃគូ​ពង្រីក​​ទី​​ផ្សារ​​​ក្នុង​​និងក្រៅ​​ប្រទេស

11 ឆ្នាំ មុន

រាជ​ធានី​ភ្នំពេញ​ ៖ ​កាល​ពី​ថ្មី​ៗ​កន្លង​ទៅ​នេះ​ ​នៅ​សាល​តាំង​ពិ​ព័រណ៍​​​កោះពេជ្រ សមាគម​​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូ​រព្រៃ​​​បាន​ចូល​រួម​​​តាំង​បង្ហាញ​​​ផលិត​​​ផល​​របស់​ខ្លួន​​​​ក្នុ​ងពិធី​​​ផលិត​ផល​ បន្លែ​ និង​ផ្លែ​ឈើ ។ ​​លោក នូ វិរៈ​​​​ ​ប្រធាន​​សមាគម​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូ​រ​​​ព្រៃ​​​ដែលមាន​ទី​តាំង​​នៅ​ភូមិ​​​ត្បែង​ជ្រុំ ​ឃុំ​ត្នោត​ជ្រុំ​​ ស្រុក​​ក្រគរ ​ឱ្យ​ដឹង​ថា ​​​​​​សមាគម​​របស់​លោក​ផលិត​ស្រា​​​ទំពាំងបាយជូរ​ព្រៃ​​​​ គោរ​ព​ទៅ​តាម​បទ​ដ្ឋាន​​ស្ដង់​ដា ​ទាំង​

រាជ​ធានី​ភ្នំពេញ​ ៖ ​កាល​ពី​ថ្មី​ៗ​កន្លង​ទៅ​នេះ​ ​នៅ​សាល​តាំង​ពិ​ព័រណ៍​​​កោះពេជ្រ សមាគម​​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូ​រព្រៃ​​​បាន​ចូល​រួម​​​តាំង​បង្ហាញ​​​ផលិត​​​ផល​​របស់​ខ្លួន​​​​ក្នុ​ងពិធី​​​ផលិត​ផល​ បន្លែ​ និង​ផ្លែ​ឈើ ។ ​​លោក នូ វិរៈ​​​​ ​ប្រធាន​​សមាគម​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូ​រ​​​ព្រៃ​​​ដែលមាន​ទី​តាំង​​នៅ​ភូមិ​​​ត្បែង​ជ្រុំ ​ឃុំ​ត្នោត​ជ្រុំ​​ ស្រុក​​ក្រគរ ​ឱ្យ​ដឹង​ថា ​​​​​​សមាគម​​របស់​លោក​ផលិត​ស្រា​​​ទំពាំងបាយជូរ​ព្រៃ​​​​ គោរ​ព​ទៅ​តាម​បទ​ដ្ឋាន​​ស្ដង់​ដា ​ទាំង​អនាម័យ​​និង​គុណ​ភាព ។ ​​​

ចំពោះការ​​ដាក់​តាំង​ពិ​ព័រណ៍​​ពាណិជ្ជ​កម្ម​​​​​នា​ពេល​នេះ​បាន​សង្កត់​ធ្ងន់​​ទៅ​លើ​​​អត្ថ​​ប្រយោជន៍​​​សំខាន់​​​របស់​​ស្រា​ទំពាំង​បាយជូរ​​​​ព្រៃ​គឺ​​ភាព​រីក​រាយ​​ និង​អា​រម្មណ៍ស្រស់​ថ្លា​​​ និង​មាន​ឱកាស​​ស្វែង​​រក​ដៃ​គូ​សហ​ការ​​​ពង្រីក​​​​​ទី​ផ្សា​រ​​ទាំង​ក្នុង​និងក្រៅ​ប្រទេស​​​ ។ ​លោក​​បាន​បញ្ជាក់​ទៀត​ថា​ ក្នុង​ការ​ផលិត​​​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​​​​ព្រៃ​​លោក​បាន​​ចំណាយ​​​​​​​អស់​រយៈ​​​​​៨ឆ្នាំ​​​ចាប់​ពី​ឆ្នាំ​​​​​២០០៤ ដល់​ឆ្នាំ​​​​២០១២ ​។ ​​​ការ​ដាក់​​លក់​ស្រ​ា​​​​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​​​​ព្រៃ​​​លើ​កទី​ផ្សារ​​ដំបូង​​ទៅ​ឱ្យ​​ផ្សារ​អង្គការ​សេ​ដាក់ , Happy Form ​,កសិដ្ឋាន​​ធម្ម​ជាតិ​ ,សួន​​​ធម្មជាតិ​ ​តាម​បណ្ដា​ខេត្ត​​​​​និង​អាជីវ​កម្ម​ខ្នាត​តូច​​​​ ឯកជន​​​​ខ្លះ​ៗ​​​ ​​តែ​នៅ​​មិន​ទាន់​​មាន​​លក្ខណៈ​​​​ទី​​​ផ្សារ​​​ទូ​លំ​ទូ​លាយ​​ប៉ុន្មាន​ទេ ​​ ។

តាម​​រយៈ​​​នាយ​ក​ដ្ឋាន​ជំរុញ​​​​​ការ​នាំ​​ចេញ​​របស់​​ក្រសួង​​ពាណិជ្ជ​កម្ម​​និង​មន្ទី​​រ​ពា​ណិជ្ជ​កម្ម​ខេត្ត​​​​​តែង​តែ​​​​គាំ​ទ្រ​​​​រហូត​​ដល់​​​បាន​​​​ជួយ​ឧបត្ថម្ភ​​​​សមាគម​​​​របស់​​​​​លោក​បាន​​​ទៅ​តាំង​ពិ​ព័រណ៍​​​​ដល់​ប្រទេស​​​​ចិន​​កាល​ពី​ខែ​កញ្ញា ឆ្នាំ​​២០១៣ ​​​នេះ ។ ​​ទន្ទឹម​នឹង​នេះ​ មាន​ភ្នាក់​ងារ​​​​ចិន​ជាង​​១០​​កំពុង​តែ​​ទំនាក់​ទំនង​ស្រា​​​​​​​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​​ព្រៃ​​​ទៅ​លក់​នៅ​​ប្រទេស​ចិន​ ​ហើយ​ឥឡូវ​​នេះ​សមាគម​​​​​​​​​កំពុង​រិះ​រក​មធ្យោ​​បាយ​​​​ដើម្បី​​​នាំ​ទៅ​ឱ្យ​ពួកគាត់ ។ ​លោក​បាន​បន្ត​ទៀត​ថា ​​ទំហំនៃ​ការ​លក់​​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​​វិញ​​ក្នុ​ង​​​ឆ្នា​ំ​​​​​២០១១ ​​បាន​ចំនួន​៦.០០០​ដប​ ​​​និង​​២​​ឆ្នាំ​ចុង​ក្រោយ​នេះ​​​​​ក្នុងមួយ​ឆ្នាំ​​លក់​បាន​ចំនួន​​៩.០០០​ដប​​ ។

រីឯស្រា​​ទំពាំង​បាជូរ​​គឺ​​​មាន​២​ប្រភេទ​គឺ​ ស្រា​ដែល​មាន​​រយៈ​ពេល​​១ឆ្នាំ​​​​លក់​​តម្លៃ​​​៦​ដុល្លារ​ក្នុង​​១​ដប​និង​រយៈ​ពេល​​៣​ឆ្នាំ ​លក់​តម្លៃ​​៩​ដុល្លារ​​ក្នុង​១​ដប​ ។ ​​​​​​​​លោក​បាន​បន្ថែម​​ទៀត​​ថា ការ​ផលិត​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​​ជូរ​ព្រៃ​​​ក្នុង​ឆ្នាំ​​២០១២ ​មាន​ចំនួន​​​​​២០.០០០​​​ដប​និង​​ក្នុង​ឆ្នាំ​​២០១៣​នេះ​មាន​ចំនួនជាង​​​​​​២០.០០០​​ដប ។ ចំពោះ​​ការ​ប្រមូល​​ផល​ពី​​ផ្លែ​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​​​ព្រៃ​​មក​ធ្វើជា​ស្រា​វិញ​​​ក្នុង​១ឆ្នាំ​​​បាន​តែ​មួយ​​ដង​គត​់​គឺ​ចាប់​ពី​ខែ​សីហា​​ដល់​ខែ​ធ្នូ​​​ ​។
​​​​

លោក សុខ​ ពន្លក ជា​អ្នក​ធ្វើ​ការ​ក្នុង​ក្រុម​ហ៊ុន​មួយ​បាន​និយាយ​​ថា គាត់​មាន​មោទន​ភាព​​​​ណា​ស់​​​ដែល​ខ្មែរ​យើង​​​មាន​គំនិត​ច្នៃ​ប្រឌិត​​​​យកផ្លែ​ឈើ​​​ព្រៃ​ដែល​​​យើង​មិន​ចាប់​អារម្មណ៍​​​ពី​មុន​មក ​​យក​មក​​​​​ធ្វើជា​ស្រា​ទំពាំង​បាយ​ជូរ​ព្រៃ​​ ហើយ​វា​ជា​​របស់ធម្ម​ជាតិ​ដែល​​គ្មាន​​លាយ​​ជាតិគី​មីទៀត ៕