ការ៉ុត គឺជាប្រភពនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏សម្បូរបំផុត ក្នុងចំណោមបន្លែផ្សេងៗ ដែលអាចបំលែងវីតាមីន A នៅក្នុងរាងកាយ ដើម្បីជួយរក្សាស្បែកឲ្យមានសុខភាពល្អ។ការ៉ុតជួយបង្កើនទឹកមាត់ និងផ្គត់ផ្គង់សារធាតុរ៉ែ វីតាមីន និងអង់ស៊ីមមួយចំនួន ដើម្បីជាជំនួយក្នុងការរំលាយអាហារ ។ ការញ៉ាំការ៉ុត ឲ្យបានទៀងទាត់ អាចជួយការពារជំងឺដំបៅក្រពះ និងជំងឺប្រព័ន្ធរំលាយអាហារផ្សេងទៀត ។
១- ការ៉ុត ជួយបន្សាបជាតិអាស៊ីតនៅក្នុងរាងកាយ ។
២- ការ៉ុត គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃសារធាតុប៉ូតាស្យូម ដែលអាចជួយរក្សាកម្រិតជាតិសូដ្យូមនៅក្នុងឈាមធ្វើឲ្យអ្នកមានសុខភាពល្អ និងជួយកាត់បន្ថយជំងឺលើសឈាម ។
៣- ការ៉ុត អាចជួយសម្លាប់មេរោគ ដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់នៅក្នុងមាត់ និងជួយការពារជំងឺធ្មេញពុក។
៤- ការ៉ុត អាចជួយព្យាបាលរបួស និងកាត់បន្ថយការរលាក ។
៥- ការ៉ុត អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំ និងជួយលើកកម្ពស់សុខភាពពោះវៀន ។
៦- ការ៉ុត អាចជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម។
៧- ការ៉ុត មានកម្រិតជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ និងបង្កើនកូឡេស្តេរ៉ូលល្អ ដើម្បីជួយកាត់បន្ថយដុំកំណកឈាម និងបង្ការជំងឺបេះដូង ។
៨- សរធាតុចិញ្ចឹមដែលមាននៅក្នុងការ៉ុត អាចបង្កើនសុខភាពភ្នែក ស្បែក សក់ ក្រចក ជួយកំចាត់ជាតិពុល និងបង្កើតកោសិកាថ្មី(ស្រង់ពីគេហទំព័រសុខភាព) ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ