ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ម្រេច​មាន​ប្រភព​មកពីណា?

5 ឆ្នាំ មុន
  • ភ្នំពេញ

យោង​តាម​គេហទំព័រ​ផ្លូវការ​របស់​ក្រសួងកសិកម្ម​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ដំណាំ​ម្រេច​មាន​ប្រភព​មក​ពី​ខេត្ត​យូ​ណា​ន ប្រទេស​ចិន ចំណែក​នៅ​កម្ពុជា​ដំណាំ​ម្រេច​ចាប់ផ្តើម​ដាំ​នៅ​សតវត្ស​ទី​១៩ គឺ​ក្នុង​ឆ្នាំ​១៨៤០ នៅ​តំបន់​ខ្ពង់រាប និង​តំបន់​មាត់សមុទ្រ​លើ​ប្រភេទ​ដី​ស្រស់ទឹក​ល្អ ដូច​ជា​នៅ​ខេត្តកំពត ខេត្ត​ព្រះ​សីហ​នុ ខេត្តកោះកុង…

យោង​តាម​គេហទំព័រ​ផ្លូវការ​របស់​ក្រសួងកសិកម្ម​បានឱ្យ​ដឹង​ថា ដំណាំ​ម្រេច​មាន​ប្រភព​មក​ពី​ខេត្ត​យូ​ណា​ន ប្រទេស​ចិន ចំណែក​នៅ​កម្ពុជា​ដំណាំ​ម្រេច​ចាប់ផ្តើម​ដាំ​នៅ​សតវត្ស​ទី​១៩ គឺ​ក្នុង​ឆ្នាំ​១៨៤០ នៅ​តំបន់​ខ្ពង់រាប និង​តំបន់​មាត់សមុទ្រ​លើ​ប្រភេទ​ដី​ស្រស់ទឹក​ល្អ ដូច​ជា​នៅ​ខេត្តកំពត ខេត្ត​ព្រះ​សីហ​នុ ខេត្តកោះកុង ខេត្តកំពង់ចាម ខេត្តមណ្ឌលគិរី និង​ខេត្តតាកែវ ។

ម្រេច​ជា​គ្រឿងទេស​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​បរិភោគ​ជា​អាហារ និង​ប្រើ​ជា​វត្ថុធាតុដើម​សម្រាប់​ធ្វើ​ជា​ឱសថ​ព្យាបាល​ជំងឺ គ្រឿងក្រអូប និង​ធ្វើ​ជា​ថ្នាំ​សម្រាប់​កម្ចាត់​ល្អិត​ផង​ដែរ ។

​ផ្លែ​ម្រេច​មាន​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗជិត​២០មុខ​ ក្នុង​នោះក៏​​មាន​សារធាតុ​ប្រេង​ផងដែរ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ