ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ពិធី​ប្រគល់​មេដាយ​មាស​ដល់​ស្រាបៀរ​អង្គរ​និង​អង្គរ​អ៊ិច​ស្ត្រា​ស្តោត​

11 ឆ្នាំ មុន

ខេត្ត​ព្រះសីហនុ​ ៖ កាល​ពី​វេលា​ម៉ោង​៥​ល្ងាច​ ថ្ងៃ​ទី​២៣​ មិថុនា​ នៅ​សណ្ឋា​គារ​សុខា​​ ស្ថិត​ក្នុង​សង្កាត់​លេខ​៣​ ក្រុង​ព្រះសីហនុ​ វិទ្យា​ស្ថាន​គុណ​ភាព​ជាតិ​ ទីក្រុង​ព្រុច​សែល​ ប្រទេស​បែល​ហ្សុិក​ បាន​ធ្វើ​ពិធី​ប្រគល់​មេដាយ​មាស​ដល់​ក្រុម​ហ៊ុន​ផលិត​ស្រាបៀរ​អង្គរ​ និង​មេដាយ​ហ្គ្រេន​ហ្គូល​ ដល់​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​អុិច​ស្ត្រា​ស្តោត​ ក្រោម​អធិបតី​ភាព​លោក​ ស្បោង​ សារ៉ាត​ អភិបាល​ខេត្ត​ ។ ចូល​រួម​ក្នុង​ពិធី​

ខេត្ត​ព្រះសីហនុ​ ៖ កាល​ពី​វេលា​ម៉ោង​៥​ល្ងាច​ ថ្ងៃ​ទី​២៣​ មិថុនា​ នៅ​សណ្ឋា​គារ​សុខា​​ ស្ថិត​ក្នុង​សង្កាត់​លេខ​៣​ ក្រុង​ព្រះសីហនុ​ វិទ្យា​ស្ថាន​គុណ​ភាព​ជាតិ​ ទីក្រុង​ព្រុច​សែល​ ប្រទេស​បែល​ហ្សុិក​ បាន​ធ្វើ​ពិធី​ប្រគល់​មេដាយ​មាស​ដល់​ក្រុម​ហ៊ុន​ផលិត​ស្រាបៀរ​អង្គរ​ និង​មេដាយ​ហ្គ្រេន​ហ្គូល​ ដល់​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​អុិច​ស្ត្រា​ស្តោត​ ក្រោម​អធិបតី​ភាព​លោក​ ស្បោង​ សារ៉ាត​ អភិបាល​ខេត្ត​ ។ ចូល​រួម​ក្នុង​ពិធី​នេះ​មាន​ លោក​បណ្ឌិត​ សា​សាណា​ ភូម៉ា​ស៊ី​ អគ្គ​នាយក​ក្រុម​ហ៊ុន​ស្រា​បៀរ​ខេម​ប៊្រូវ​ លោក​អភិ​បាល​រង​ខេត្ត​ មន្ត្រី​មន្ទីរ​នានា​ក្នុង​ខេត្ត​ កម្មករ​និយោជិត​ ក្នុង​ក្រុម​ហ៊ុន​ផលិត​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​ និង​ភ្ញៀវ​ជាតិ​ អន្តរ​ជាតិ​ សរុប​ជាង​១.០០០​នាក់​ ។

លោក​ លីម​ សេង​ហុង​ នាយក​បច្ចេក​ទេស​ប្រចាំ​រោង​ចក្រ​ផលិត​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​ នៅ​ខេត្ត​ព្រះ​សីហនុ​ ថ្លែង​ថា​ ស្រា​បៀរ​អង្គរ​ បេះ​ដូង​ខ្មែរ​ ដែល​ផលិត​ដោយ​ក្រុម​ហ៊ុន​ស្រាបៀរ​កម្ពុជា​ ខេម​ប៊្រូវ​ មាន​ទីតាំង​ស្ថិត​នៅ​ក្នុង​សង្កាត់​លេខ១​ ក្រុង​ព្រះ​សីហនុ​ ត្រូវ​បាន​វិទ្យាស្ថាន​អន្តរ​ជាតិ​ សម្រាប់​ការ​ជ្រើស​រើស​គុណ​ភាព​ពិភព​លោក​ (Monde Selection) នៅ​ទីក្រុង​ព្រុច​សែល​ ប្រទេស​បែល​ហ្សុិក​ ប្រកាស​ជ្រើស​រើស​ និង​ទទួល​ស្គាល់​ជា​ស្រា​បៀរ​ជាតិ​ទី១​ ក្នុង​ព្រះ​រាជា​ណា​ចក្រ​កម្ពុជា​ ព្រម​ទាំង​បាន​ប្រគល់​មេដាយ​មាស​សម្រាប់​ឆ្នាំ​២០១៣​ ពី​វិទ្យា​ស្ថាន​ខាង​លើ​នេះ​ ជូន​ដល់​ក្រុម​ហ៊ុន​ផលិត​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​ នៅ​ខេត្ត​ព្រះ​សីហនុ​ នា​ពេល​នេះ​ ។

ជាមួយ​គ្នា​នេះ​ ស្រា​បៀរ​អង្គរ​អុិច​ស្ត្រា​ស្តោត​ ក៏​ត្រូវ​បាន​ជ្រើស​រើស​ដោយ​វិទ្យា​ស្ថាន​ខាង​លើ​ជា​ស្រា​បៀរ​ទឹក​ខ្មៅ​ដែល​ល្អ​បំផុត​ក្នុង​ពិភព​លោក​ ហើយ​ក៏​ត្រូវ​បាន​ផ្តល់​រង្វាន់​ជា​មេដាយ​មាស​ថ្នាក់​ហ្គ្រេន​ហ្គូល​ ។ មិន​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​ សម្រាប់​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​បេះ​ដូង​ខ្មែរ​ មិន​មែន​ផ្អែក​តែ​ទៅ​លើ​គុណ​ភាព​នៃ​រស​ជាតិ​តែ​១​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ​ ដែល​អាច​ទទួល​បាន​មេដាយ​មាស​នា​ពេល​នេះ​ គឺ​យើង​ត្រូវ​ឆ្លង​កាត់​ការ​កំណត់​គុណ​ភាព​ស្តង់​ដា​ចំនួន​៣៦​លក្ខណៈ​វិនិច្ឆ័យ​ដោយ​វិទ្យា​ស្ថាន​ Monde Selection ដូច្នេះ​ហើយ​ គឺ​ពិត​ជា​មិន​មែន​ជា​រឿង​ងាយ​ស្រួល​នោះ​ទេ​ ដើម្បី​ទទួល​បាន​មេដាយ​មាស​នៅ​ពេល​នេះ​ ។

លោក​ ស្បោង​ សារ៉ាត​ អភិបាល​ខេត្ត​ព្រះ​សីហនុ​ ក្នុង​នាម​អាជ្ញា​ធរ​ដែន​ដី​ បាន​មាន​មតិ​សំណេះ​សំណាល​ក្នុង​ក្តី​សោមនស្ស​រីក​រាយ​ក្រៃ​លែង​ ជាមួយ​លោក​អគ្គ​នាយក​ក្រុម​ហ៊ុន​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​ ក៏​ដូច​ជា​ថ្លែង​អំណរ​គុណ​ដល់​ថ្នាក់​ដឹក​នាំ​ អ្នក​ជំនាញ​ឯក​ទេស​ផ្សេងៗ​ រួម​នឹង​កម្ម​ករ​និយោ​ជិត​ ដែល​បាន​ខិត​ខំ​ប្រឹង​ប្រែង​រហូត​ធ្វើ​ឱ្យ​ក្រុម​ហ៊ុន​ផលិត​ស្រា​បៀរ​អង្គរ​បេះ​ដូង​ខ្មែរ​ទទួល​បាន​មេដាយ​មាស​ នា​ឆ្នាំ​២០១៣​នេះ​ ។ លោក​អភិបាល​ខេត្ត​ បាន​សំណូម​ពរ​ឱ្យ​បង​ប្អូន​ដែល​ជា​ថ្នាក់​ដឹក​នាំ​ ក៏​ដូច​ជា​កម្ម​ករ​​និយោ​ជិត​ ត្រូវ​ខិត​ខំ​បន្ថែម​ទៀត​ដើម្បី​ឈាន​ឆ្ពោះ​ទៅ​ប្រកួត​ប្រជែង​នៅ​លើ​ទីផ្សារ​ ក្នុង​នាម​ជា​សមា​ជិក​អាស៊ាន​ នៅ​ពេល​អនា​គត​ និង​កាន់​តែ​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្រា​បៀរ​ជាតិ​យើង​ទទួល​បាន​នូវ​កិត្យា​នុភាព​បន្ថែម​ទៀត​ នៅ​លើ​ឆាក​អន្តរ​ជាតិ​ ជា​ពិសេស​នាំ​មក​នូវ​មោទន​ភាព​ជូន​ដល់​ប្រជា​ពល​រដ្ឋ​ នៃ​ព្រះ​រាជា​ណា​ចក្រ​កម្ពុជា​ទាំង​មូល​ ៕​