ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ទំនិញ​ម្ហូប​អាហារ​ក្នុង​ផ្សារ​លើ​ក្រុង​ព្រះ​សីហនុ​ត្រូវ​បាន​វាយ​តម្លៃ​ថាមាន​គុណ​ភាព​ល្អ​

12 ឆ្នាំ មុន

ខេត្ត​​ព្រះ​សីហនុ ៖ បច្ចុប្បន្ន​នេះ ​ទំនិញ​ម្ហូប​អាហារ​ដែល​អាជីវ​ករ​ដាក់​លក់​នៅ​ក្នុុង​ផ្សារ​លើ​ក្រុង​ព្រះ​សីហនុ មាន​គុណ​ភាព​ល្អ​ប្រសើរ​ច្រើន បើ​ប្រៀប​ធៀប​នឹង​ពេល​មុន​ៗ​ ។ នេះ​បើតាម​​ការ​អះ​អាង​របស់​មន្ត្រី​​កាំ​កុង​ត្រូល​​សាខា​ខេត្ត​ព្រះ​សីហនុ ដែល​សហការ​ជា​មួយ​មន្ត្រី​មន្ទីរ​ពាណិជ្ជ​កម្ម​ខេត្ត​ និង​អាជ្ញា​ធរ​ពាក់​ព័ន្ធ​ចុះ​ពិនិត្យ​គុណ​ភាព​ផលិត​ផល​ម្ហូប​អាហារ​ចម្រុះ​​នៅ​ក្នុង​ផ្សារ​លើ​កាល​ពី​ព្រឹក​​ថ្ងៃទី​១៨ ធ្នូ ។

ខេត្ត​​ព្រះ​សីហនុ ៖ បច្ចុប្បន្ន​នេះ ​ទំនិញ​ម្ហូប​អាហារ​ដែល​អាជីវ​ករ​ដាក់​លក់​នៅ​ក្នុុង​ផ្សារ​លើ​ក្រុង​ព្រះ​សីហនុ មាន​គុណ​ភាព​ល្អ​ប្រសើរ​ច្រើន បើ​ប្រៀប​ធៀប​នឹង​ពេល​មុន​ៗ​ ។ នេះ​បើតាម​​ការ​អះ​អាង​របស់​មន្ត្រី​​កាំ​កុង​ត្រូល​​សាខា​ខេត្ត​ព្រះ​សីហនុ ដែល​សហការ​ជា​មួយ​មន្ត្រី​មន្ទីរ​ពាណិជ្ជ​កម្ម​ខេត្ត​ និង​អាជ្ញា​ធរ​ពាក់​ព័ន្ធ​ចុះ​ពិនិត្យ​គុណ​ភាព​ផលិត​ផល​ម្ហូប​អាហារ​ចម្រុះ​​នៅ​ក្នុង​ផ្សារ​លើ​កាល​ពី​ព្រឹក​​ថ្ងៃទី​១៨ ធ្នូ ។

ការ​វាយ​តម្លៃ​នេះ​ ធ្វើ​ឡើង​ក្រោ​យ​ពី​មន្ត្រី​កាំ​កុង​ត្រូល ធ្វើ​តេស្ត​ជា​បឋម​ត្រួត​ពិនិត្យ​លើ​បន្លែ​ ត្រី សាច់ ដើម្បី​ស្វែង​រក​​​សារធាតុ​គីមី​ហាម​ឃាត់ និង​ត្រួត​ពិនិត្យ​ពី​កាល​បរិច្ឆេទ​​ប្រើ​ប្រាស់​​លើ​ម្ហូប​អាហារ​វេច​ខ្ចប់​រួច​ហើយ​មិន​បាន​រក​ឃើញ​លទ្ធ​ផល​អវិជ្ជ​មាន ។

ទោះ​ជា​យ៉ាង​​នេះ​ក្តី បើ​តាម​លោក​ព្រហ្ម​ ដូលីន ប្រធាន​សាខា​កាំ​កុង​ត្រូល​ខេត្ត​បញ្ជាក់​ថា លោក​នឹង​ចាត់​មន្ត្រី​​កាំ​កុង​ត្រូល​សហការ​ជា​មួយ​ស្ថាប័ន​ពាក់​ព័ន្ធ​ចុះ​ធ្វើ​ការ​អង្កេត​ត្រួត​ពិនិត្យ​ជា​ប្រចាំ​បន្ត​ទៀត នៅ​គ្រប់​ផ្សារ​ក្នុង​ខេត្ត​ ដើម្បី​ធានា​និរន្តរ​ភាព​សុវត្ថិ​ភាព​ចំណី​អាហារ​នៅ​តាម​​ផ្សារ​​ ទប់​ស្កាត់​ការ​ដាក់​លាយ​សារធាតុ​គីមី​ហាម​ឃាត់ ឬ​ការ​ដាក់​លក់​ផលិត​ផល​ម្ហូប​អាហារ​ខូច​គុណ​ភាព​ ។ ជា​ពិសេស​ គឺ​បង្កើន​សកម្ម​ភាព​ត្រួត​ពិនិត្យ​មុន​ពេល​ពិធី​បុណ្យ​ឆ្លង​ឆ្នាំ​សាកល​ដែល​រំពឹង​ទុក​ថា នឹង​មាន​អ្នក​ទេចរមក​លេង​កម្សាន្ត​ច្រើន​នៅ​ខេត្ត​ព្រះ​សីហនុ ៕